Slovenija
17 ogledov

Kazenska ovadba zoper Koreliča

Bruno Korelič Žurnal24 main
Zaradi suma zlorabe položaja sta nadzorni svet in uprava Luke Koper nekdanjega luškega direktorja Bruna Koreliča kazensko ovadila.

Nadzorni svet in uprava Luke Koper sta sklenila, da zoper nekdanjega luškega direktorja Bruna Koreliča poleg odškodninske tožbe vložita tudi kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja ali pravic, je povedal odvetnik Franci Matoz, ki je ovadbo danes že vložil.

Kot je znano, je nadzorni svet Luke Koper odvetnika Matoza že v sredo pooblastil, da v imenu luke vloži odškodninsko tožbo proti nekdanjemu direktorju Luke Koper Koreliču. Ta naj bi namreč s prodajo delnic pod ceno družbo oškodoval za 722.791 evrov.

Kot je že v sredo pojasnil Matoz, je primer preučeval že od konca leta 2006, po pregledu vseh listin pa ugotovil, da obstaja podlaga, da se od nekdanjega poslovodnega organa zahteva odškodnina. Gre za prodajo delnic družbe Autocommerce Ljubljana v lasti Luke Koper, ki jih je ta prodala novomeški družbi Fins. Do prodaje naj bi prišlo 17. februarja 2005 v obdobju, ko je Korelič vodil Luko Koper. Ta je po Matozovih besedah večji del omenjenih delnic pridobila 30. januarja 2003 od Slovenske odškodninske družbe.

Luka naj bi delnice leta 2003 kupila za okoli 5,5 milijona evrov, in sicer po ceni 4788 nekdanjih tolarjev na delnico, 17. februarja 2005 pa naj bi jih prodala po 5500 tolarjev na delnico, kar je skupaj zneslo okoli 6,6 milijona evrov.

Korelič naj bi po Matozovih besedah zlorabil pravice, ki jih je imel kot direktor družbe. "Po naši oceni je delnice parkiral in so bile namenjene za prodajo znanemu kupcu pred prevzemom Autocommercea," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.