Šport
11 ogledov

Šok v Zlatorogu: Primorski finale

celje1_sad_spo_100208_main Žurnal24 main
Rokometaši Gold cluba so po podaljških nepričakovano premagali Celjane in tako postali finalisti pokala Slovenije, kjer se bodo pomerili z ekipo Kopra, ki je že prej porazila Trebnje.
 

Pokal Slovenije, polfinale

C. Koper : T. Trebnje 30:23
Celje P. L. : Gold Club 37:38

Druga tekma polfinala pokala Slovenije je navkljub pričakovanjem nekaterih ali pa v skladu s pričakovanji drugih ljubiteljev rokometa, postregla z borbeno predstavo obeh moštev. Celjani se, navkljub dejstvu, da so sredi tedna Gold Club premagali s šestimi goli razlike, nikakor niso mogli otresti žilavih gostov. Pri Celjanih je bil najbolj razpoložen Mirsad Terzić , ki je že v rednem delu tekme dosegel 12 zadetkov. Ekipa pa je očitno močno pogrešala svojega kapetana Edvarda Kokšarova . Obe ekipi sta bili strelsko razpoloženi, tako da smo bili priča sila razburljivi rokometni predstavi, ki je postregla tudi s prenekatero izvrstno potezo. Status quo je trajal vse do konca, tako da so o zmagovalcu odločali podaljški. V tem delu si je Gold Club uspel priboriti dva zadetka prednosti, ki jih kljub izključitvi Matjaža Erčulja in rdečemu kartonu Franja Lelića , uspel zadržati. Dvorana pa je obnemela ob slavju nepričakovanih finalistov pokala Slovenije.

Koper  se je pričakovano uvrstil v finale. © SPS

 
Rokometaši koprskega Cimosa so že pred tem postali finalisti zaključnega turnirja za pokal Slovenije , potem ko so na prvi polfinalni tekmi v Celju premagali trebanjski Trimo s 30:23 (17:10). V finalu, ki se bo v nedeljo začel ob 17. uri, se bo koprska ekipa pomerila s presenetljivimi zmagovalci drugega polfinalnega dvoboja med Celjem Pivovarno Laško - Gold Clubom , torej z ekipo iz Hrpelj. Trebanjci so izkoristili nekoliko ležeren začetek v zadnjem času izjemno vročih koprskih rokometašev, v tej sezoni polfinalistov evropskega pokala EHF . V prvi polovici prvega polčasa se je na celjskem parketu odvijal povsem enakovreden boj, v drugi polovici pa so zagospodarili izbranci Matjaža Tominca in si z delnim izidom 6:0 v 26. minuti priigrali šest golov prednosti (14:8), najvišjo razliko pa ob koncu prvega polčasa, ko so vodili za sedem (17:10). V drugem polčasu so Primorci brez večjih težav držali prednost iz prvega dela, kar niti ni bilo posebej težko. Njihovi dolenjski tekmeci niso pokazali nobene volje po preobratu, bolj ali manj so čakali na konec neizenačenega obračuna in se začeli pripravljati za nedeljski mali finale s poražencem drugega polfinalnega obračuna med Celjani in Hrpeljci, ki se bo drevi v tukajšnjem rokometnem hramu začel ob 18. uri.

 
 

Naredili bomo vse, da pokal odnesemo v Koper.

Matjaž Brumen

 
"Hitra predaja" je koristila tudi igralcem z Obale, ki so po rutinsko opravljenem polfinalnem dvoboju lahko privarčevali nekaj moči za nedeljski veliko pomembnejši finalni obračun. Krilni igralec Koprčanov Matjaž Brumen je poudaril, da je bila pokalna tekma s Trebanjci drugačna od prvenstvene. "Trebnje je odigralo dobro tekmo, vendar pa smo se tudi mi po medlem začetku zbrali in odigrali tako kot je treba. Z našo igro smo lahko zadovoljni."   Tekmec v finalu še ni znan, čeprav vsi tam pričakujejo Celje. "Najbolj verjetno je, da se bomo za lovoriko borili s Celjem. Kakorkoli že, naredili bomo vse, da pokal odnesemo v Koper,"  je za konec še dodal Brumen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.