Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Babici morili za denar

Olga Rutterschmidt je žrtvi pred smrtjo omamila in nato z avtomobilom večkrat za Žurnal24 main
Helen Golay in Olga Rutterschmidt sta bili obsojeni za umor dveh brezdomcev. Namen hladnokrvnega zločina je bil zbrati 2,8 milijona dolarjev življenjskega zavarovanja žrtev.

Zdijo se prijazne, neškodljive, v bistvu pa so smtonosne. Črni vdovi Helen Golay (77) in Olga Rutterschmidt (75) sta moška iz okolice Los Angelesa pod pretvezo zvabili v stanovanje in jima odvzeli zavarovalni polici. Moška sta bila nato omamljena in ubita v zaigrani cestni nesreči. Golayeva je bila posredno z zločinom obsojena umora, medtem ko je bila Rutterschmidtova obsojena zarote in sodelovanja pri umoru. Obema grozi dosmrtna zaporna kazen.

Kennetha McDavida, 50, so našli mrtvega v okolici Los Angelesa junija 2005, medtem ko je Paul Vados, 73, umrl v Hollywoodu leta 1999. Ženski, ki sta sicer prijateljici že 20 let, sta bili aretirani maja 2006. Sodnik je prav pretekli teden odvetnikoma, ki vodita obrambo in pregon, naročil, naj preoblikujeta svoje argumente glede obtožb, ki bremenijo Rutterschmidtovo.

In kazen za pohlepnost je …
Med štiritedenskim sodnim procesom je namestnik okrožnega tožilstva Truc Do poroto nagovoril z besedami: "Žrtvi bi bili vedno obravnavani, kot da sta dejansko umrli v avtomobilski nesreči, in to v ulici, kjer ni bilo nobene priče. Novi dokazi pa so to spremenili in pokazali, da gre za hladnokrven umor, ki ne sme ostati nekaznovan. Sprijaznili se bomo le z dosmrtnim zaporom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.