Magazin
101 ogledov

Kitajska specialiteta? Penisi na sto načinov!

V Pekingu se skriva veliko podobnih "draguljev", kot je Guo-li-zhuang. Tudi takš Žurnal24 main
Po vsem svetu je na tisoče restavracij, ki strežejo kitajsko hrano. A samo na Kitajskem je restavracija, kjer kuharji pripravljajo zares zelo nenavadne specialitete.

Le majhno opozorilo! Tisti z občutljivimi želodci morda raje ne berite naprej. Glavni junaki obsežnega jedilnega lista (ki nedvomno naredi vtis, tak ali drugačen) v pekinški restavraciji Guo-li-zhuang so namreč penisi in moda različnih živali. Kitajci v kuhinji (skoraj) nimajo predsodkov, zakaj torej ne bi jedli tudi tega? Elegantna restavracija Guo-li-zhuang "za prave gurmane", kot si pravijo, naj bi bila res edina tovrstna na svetu in v njej gostje, med katerimi je veliko politikov in kitajskih petičnežev, naročajo za marsikoga nepredstavljive jedi. Na krožniku se znajdejo penisi bika, jaka, vodnega bivola, osla, tjulnja ... in psa. Nekatere jedi so videti precej "običajne" – paniran kozji penis v sojini omaki ni videti dosti drugače kot panirana zelenjava ali koščki mesa. Neki gost je povedal: "Tukaj sem že tretjič. Seveda obstajajo restavracije, kjer strežejo spolne organe posameznih živali, a ta je prva, kjer ponujajo veliko različnih."

Gre lažje, če so koščki penisov "zakamuflirani" v enolončnici? © iStockphoto

 
Za začetnike enolončnica!
Tudi naročanje je drugačno – k mizi prideta natakarica in nutricionistka, ki razloži, kako jedi vplivajo na zdravje. Med gosti je največ moških, ki upajo, da se jim bo po zaslugi obiska restavracije povečala spolna moč. A tudi ženskam naj bi te specialitete koristile. Nutricionistka je pojasnila: "Mod sicer ne priporočam, saj lahko testosteron vpliva na plodnost. A veliko žensk pravi, da so penisi dobri za kožo." Za začetnike, ki raje ne vidijo/vedo natančno, kaj jedo, priporoča enolončnico, v kateri so v piščančji juhi skuhani koščki penisov šestih različnih živali in moda štirih. Nekatere specialitete, ki jih strežejo z najrazličnejšimi omakami, so vrtoglavo drage – penis kanadskega tjulnja stane skoraj tristo evrov in jed je treba naročiti nekaj dni prej.

 

Preberite še:

Partijci hočejo seksati dlje
Upravnica restavracije je zanimanje za njihove jedi pojasnila z razlago, da so kitajsko zgodovino pisale lakote, revščina, suše in druge naravne katastrofe. Zato je v deželi postalo popolnoma normalno, da se poje vse in nič ne vrže stran – treba je izkoristiti vsako malenkost. Tudi visoki člani komunistične partije, ki so redni gostje, nimajo predsodkov. Niti pred visokimi cenami – najdražje jedi stanejo toliko, kot sta dve mesečni plači delavca v tovarni. "Stvar je v tem, da si zares želijo povečati svojo moškost," pravi. In dodaja, da naj bi po veliki porciji penisov Kitajci zmogli seksati več ur skupaj.

Kaj na jedilni list restavracije Guo-li-zhuang pravijo borci za pravice živali, biologi in vsi tisti, ki se jim ob neobičajnih specialitetah obrne želodec, pa si lahko mislimo. Michelinovih zvezdic pa Guo-li-zhuang zagotovo ne bo dobila.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.