E-Life
1450 ogledov

Slušalke se vsako sekundo tri milijonkrat prilagodijo hrupu iz okolja

slušalke google pixel buds pro 2
1/16
D. J.
Google je konec septembra predstavil nove slušalke Pixel Buds Pro 2, ki smo jih zadnjih nekaj tednov testirali tudi na Žurnalu24. In bili dokaj navdušeni ...

Google Pixel Buds Pro 2 so skoraj četrtino lažje in za 27 odstotkov manjše od svojih predhodnic Pixel Buds Pro, poudarjajo pri ameriškem tehnološkem gigantu. Res so majhne in ko jih vstavite v uho, skoraj pozabite, da so tam. So z naskokom udobnejše od svojih predhodnic (pa že s temi smo bili zadovoljni) za povrh so še videti bolj elegantno.

Prav nič nadležne niso tudi, če jih imate v ušesih dlje časa, za tiste, ki telovadijo s slušalkami, pa je tu tudi možnost stabilizacije – z rahlim zasukom v ušesih se stabilizator oprime uhlja in se tako zasidrajo v ušesu. Ko želiš malce bolj udobno prileganje, slušalke enostavno zavrtiš v nasprotno smer. Pri tem je treba imeti v mislih tudi, da bolj, kot se slušalke prilegajo ušesu, bolje tesnijo, zato je boljši tudi zvok. Neverjetno, kakšno razliko lahko naredi majhen košček plastike.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.

Ko hrupa okoli sebe ne zaznaš več

So prve slušalke s čipom Google Tensor A1, ki za obdelavo zvoka uporablja umetno inteligenco.  Ta aktivno odpravlja hrup (Active Noise Cancellation - ANC) - kar do tri milijonkrat na sekundo se prilagodi hrupu iz okolja. Zaradi tega, poudarjajo pri Googlu, izločijo do dvakrat več hrupa kot prejšnja različica. Po nekaj tedenski uporabi težko rečemo, da je odpravljanje hrupa natančno dvakrat boljše, je pa dejstvo, da ob vklopljenem ANC hrupnega okolja okoli nas praktično nismo zaznali.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.

Slušalke Pixel Buds Pro 2 je Google nadgradil z novimi 11 mm gonilniki. Poudarjajo, da imajo močnejši bas in visokofrekvenčno komoro za bolj gladke visoke tone. S čimer se moramo strinjati. Zvočna kulisa, ki jo naredijo slušalke, je namreč precej širša, nizki toni so bolj jasni, visoki pa svetlejši.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.
Vsaka slušalka je sicer opremljena s tremi mikrofoni, tipali za dotik, preko katerih lahko upravljate klice ali glasbo, ter tipalom za zaznavanje slušalk v ušesu.

Uporabniki Googlovih telefonov od različice Pixel 7 naprej lahko aktivirajo funkcijo Jasen zvok klica, s čimer bo zvok med telefonskim pogovorom veliko 'čistejši'. Če se nahajate v glasnem okolju, polnem šumov, bo umetna inteligenca šume odstranila.

Zelo priročna je tudi funkcija zaznavanja govora. Ko umetna inteligenca v slušalkah zazna, da uporabnik govori, samodejno izklopi ANC in preklopi v običajen način (Transparency Mode). Seveda to ni Googlova inovacija, je pa dejstvo, da pri tem z lahkoto konkurira Sonyjevim ali Applovim slušalkam. Zelo priročno je, da se slušalk med govorom ni treba dotikati ali jih jemati iz ušes.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.

Brezhibno deluje tudi večtočkovna povezljivost – brez težave smo slušalke uporabljali na telefonu in jih nato v hipu 'preselil' na računalnik.  

Osem ur delovanja z vklopljenim odpravljanjem hrupa

Pri Googlu zagotavljajo, da baterije v Pixel Buds Pro 2 zmorejo do osem ur delovanja z vklopljenim ANC, pri čemer je še za dodatnih 30 ur energije shranjene v škatlici. Čas se podaljša na 12 ur oziroma 48 ur v škatlici, če imate izklopljen ANC. Glede na velikost slušalk je čas delovanja z enim polnjenjem impresiven. Malce manj impresivna je funkcija hitrega polnjenja, ki niti ni tako hitro. Po petih minutah polnjenja boste lahko slušalke brez ANC uporabljali uro in pol oziroma eno uro, če bo ANC vklopljen.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.

Slušalke so odporne proti vodi in prahu po protokolu IP54. Nič hudega jim torej ne bi smelo biti, če boste z njimi tekli po dežju.

slušalke google pixel buds pro 2 | Avtor: D. J. D. J.
Čeprav so, kot smo že zapisali, precej manjše od prve različice, je velikost škatlice za shranjevanje oziroma polnjenje približno enake velikosti kot pri Pixel Buds Pro verziji. Kar ni moteče, bolj nas je zmotilo, da se škatlica precej hitro umaže.

Na dnu polnilne škatlice je poleg USB-C odprtine za polnjenje še majhen zvočnik, ki oddaja signal, ko ga želite poiskati prek aplikacije Najdi napravo.

Google vam bo ob nakupu slušalk v škatlo dodal še tri pare ušesnih nastavkov različnih velikosti (zelo majhne, majhne, srednje (ti so nameščeni) in velike).

Gotovo se sprašujete kakšna je cena slušalk Pixel Buds Pro 2. V Sloveniji je treba zanje odšteti 249 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.