Pod streho /pod-streho/nepremicnine
12450 ogledov

Airbnb, pejt domov!

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Naklonsky 15:09 27.maj 2024.

    “Koji k” so neki instituti, da bi razpolagali z mojo lastnino? Pa koga briga, kakšno stanovanje inam ali ga oddajam ali komu? Koga briga, kakšno hrano uživam in koliko plačam zanjo? In s kakšnim avtom se vozim? Kam hodim na ...prikaži več dopuste? Idioti! In jaz plačujem davke za to golazen!

    • FejstDogaja 17:44 27.maj 2024.

      Temu se reče družba, ki mora funkcionirati za vse, ne samo za par posameznikov. Ti imaš lahko srečo, da te je država tolerirala toliko časa. Seveda lahko delaš s svojo lastnino, kar hočeš, ampak porkodio, jaz prek Bolhe skoraj šraufa ...prikaži več ne morem prodat, ne da bi me preiskovali zaradi dela na črno, ti lahko služiš pa na tisoče evrov, pa nikome ništa? To je NAJMANJ delo na črno.

    • Naklonsky 18:00 27.maj 2024.

      Zakaj, če plačaš vse dajatve in davke? A si lopov, če s svojim delom, nenazadnje lahko tudi z dedovanjem, z odpovedovanjem v mladosti in trdim delom prislužiš standard - namesto da bluziš celo življenje? Jebeš državo, ki podpira lenuhe!

    • FejstDogaja 18:14 27.maj 2024.

      Aja, vse dajatve plačaš? Prispevke tudi?

  • miho 12:58 27.maj 2024.

    Ko bo Airbnb odšel, ne bo več dovolj kapacitet za turizem in vsi napori za povečanje turizma v Sloveniji bodo zaman, ker hotelskih kapacitet, ki bodo edine še ostale, ni zadosti.

    • dr3k 13:13 27.maj 2024.

      Super, mogoče bodo potem cene v centru Ljubljane končno malo bolj normalne

    • FejstDogaja 13:24 27.maj 2024.

      Ne ga lomit, no. Airbnbja ne bo nič manj, samo manj bo solate na trgu. Prečistilo se bo med blokarji in med tistimi, ki se s tem profesionalno ukvarjajo. Zdaj so oboji ista pašta. Če se hočeš iti biznis, se ...prikaži več ga pejt, ampak kot biznis, ne kot "fizična oseba", ki oddaja flet v bloku. Ali šest. Biznis naj bo biznis. Registracija, sprememba namembnosti, turistični objekt. Vse to bo ostalo oziroma se končno uredilo. Ponudbe je zdaj odločno preveč in večina je - solate.

    • jakec1575 21:34 27.maj 2024.

      ni res, naredil se bo prostor za nove kapacitete, predvsem pa ne bomo poplavljeni s turisti

  • mkmorfius 15:24 27.maj 2024.

    Pa sej to ne morm več verjet. Dandanes lahko 5 mandelcev že odpre neko društvo in pol maltretera na tisoče državljanov, ki se grejo nek posel, v tem primeru oddajanje na airbnb. Živimo v dobi turbo kapotalizma, vse se draži, ...prikaži več oni pa mislijo, da bodo lastnikom stanovanj govorili kaj lahko počnejo/mo s svojo lastnino. Raje naj se posvetijo temu zakaj se ne moreš znebiti najemnika, ki ti namerno poškoduje stanovanje oz. ne skrbi za stanovanje kot bi moral. To je treba uredit...

    • FejstDogaja 17:41 27.maj 2024.

      Tisti, ki se najbolj usajajo, se ne gredo posla, ampak legalizirano delo na črno. Če bi se šli posel, jih nova zakonodaja skoraj nič ne zadeva.

  • bi_ba 13:18 27.maj 2024.

    Turisti, ki hodijo v airbnb niso isti kot tisti, ki hodijo v hotele in ti ne bodo zdaj hodili v hotele, ker jim to pač ne ustreza. Bodo pač šli drugam in ne več k nam. Da bi pa zdaj ...prikaži več nekdo, ki ima lepo urejeno stanovanje za tujce, oddal to stanovanje socialcem in migrantom, pa malo morgen. Država naj raje zgradi stanovanja za najem, ki jih že 30 let ni. Lastniki stanovanj države ne bodo reševali, imeli bomo nove tisoče praznih. Strel v koleno.

    • FejstDogaja 13:27 27.maj 2024.

      Seveda so isti. :)))) Obstajajo tudi B&B ji in družinski hotelčki, ki so z airbnbji čisto ista stvar, samo da imajo urejen status in veljajo za turistični objekt. Nekdo, ki je pokupil pol bloka za kratkoročno oddajanje, bo pa imel ...prikaži več seveda problem. Blok temu ni namenjen. Zaradi mene naj ima tudi prazno, samo ga bo moralo konkretno udarit po žepu. A da bo prodal? Super! To hočemo.

    • jakec1575 14:33 27.maj 2024.

      jih bodo pa obdavcili. prazne. bos placal ali prodal

    • rd2dmk2 19:58 27.maj 2024.

      bi_ba kaj pomaga gradit stanovanja za najem, če se potem vsa ta stanovanja oddajajo turistom. in še enkrat tebi bi_ba posebej. treba je nudit kvaliteto in to zaračunat, kar pomeni manj osebkov in več novcev. zavedat se je treba, da ...prikaži več množica revnih ( in tudi skupuških ) turistov ne prinaša finančne blaginje ampak samo smeti in drek in uničevanje narave in narvnih vrednost. kar vodi v to, da SLO v prihodnosti ne bo več zanimiva za turiste in kaj potem, ko ne bo nikogar več v našo kanto polno smeti

  • Luksi 17:16 27.maj 2024.

    Nvo, ki je izdatno financiran s strani vlade, ki na ta način zakriva svojo nesposobnost. V kolikor stanovanja niso tržna dobrina, zakaj jih investitorji lahko mirno prodajajo po kakršnikoli ceni? Zakaj oligarh ne omeji cene novih stanovanj na trgu, tako ...prikaži več kot hoče omejiti oddajanje? Tega ne bo storil, ker so v ozadju podjetja, ki imajo vplivna vodstva in bi mu hitro stopili na rep. Lahko pa se spravi na nekoga, ki oddaja stanovanje, da lahko preživi...

  • FejstDogaja 13:30 27.maj 2024.

    Da se razumemo, z airbnbjem ni nič narobe in tudi v prihodnje ne bo. Tam oglašuje veliko ponudnikov, ki imajo vse pravilno registrirano in oddajajo "turistične objekte". Potikanje po naših blokih turistom o nas tudi ne pove nič dobrega. Vsaj ...prikaži več glede na stanje večine blokov.

  • Plavi-mil 16:11 28.maj 2024.

    LASTNINA JE SVETA, mularija lena, zapomni si, manj se fiksajte in popivajte on vandrajte, pa vam bo kaj ostalo, da si uredite dom, ne pa da stalno stegujete parklje pa tujem.

  • samo.jst 21:56 27.maj 2024.

    538 stanovanj se oddaja trenutno v Lj?? Se hecate? 538 v celotni prestolnici?! Ce ta cifra dejansko drzi, je kratkorocno oddajanja preko turisticnih platform najmanjsi problem v trenutni stanovanjski krizi!

  • jakec1575 14:32 27.maj 2024.

    airbnb je prvo nelojalna konkurenca druzinskim hotelom, b&b, saj niso dolzni zadostiti higienskim in drugim standardom hotelov, njih inspektor ne preverja. Ni res, da na cene vpliva samo stanovanjska politika drzave in gradnja. polovico novih stanovanj konca kot investicija v ...prikaži več ljubljani. to je netrajnostno. zemljisc ni vec na voljo. postopki so dolgi, privatni investitorji pa zadrzujejo gradnjo, da lahko prodajajo po oderuskih monopolnih cenah. mesto ima dolznost, da to ustavi.

  • popokatopetl 19:30 27.maj 2024.

    Mislim da država ima pravico, da omeji razpolaganje z lastnino in da se to itak ves čas dogaja. Me pa moti, da se velike spremembe zgodijo čez noč, za take stvari bi moralo bit prehodno obdobje.

    • Avatar R_D
      R_D 21:38 27.maj 2024.

      Smo videli leta 45

    • ico8 06:26 28.maj 2024.

      Popek, spakaj gate in daj gas v S.Korejo. Zate so celo Kuba in Venezuela prevec kapitalisticne.

    • Plavi-mil 18:47 28.maj 2024.

      Veš kakšne pravice bi morala imeti država, da takim, kot si ti vzame opravilno sposobnost, da vam vzame socialo in da vas napodi delati.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.