Avto

To so avtomobili, ki porabijo najmanj goriva

Komentarjev 24
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    karjola 09:57 22.marec 2026.

najbolj varčni so 3 valjni mlinčki s 1000 kubiki in 15 turbinami in 150 konji jaja hahaha

• 4krogci 15:08 22.marec 2026.

In pol en tak kavni mlincek s tezo avta od 1100kg pije 7litrov…medtem mas pa avto od 2300kg z 6.0 W12 motorjem in pije 10litrov 🙈

• 4krogci 09:35 22.marec 2026.

In to so odatki iz potovalnega racunalnika…ko gres preracunavat si pa takoj 2 litra visje. Da o vzdrzljivosti teh malih motorckov navitih v velikih avtih niti nebi sli pretirano v detalje (superb 1.5etsi spustu duso pr 80kkm v letu in ...prikaži več pol)….in kje je pri vsem tem se uzitem v voznji??? Da lahko prehitis ksnga kolesarja? Al bomo koncal v casu stoenk na Crnokalskem klancu??

• atamama 10:14 22.marec 2026.

Varčen, a ni reklo, brez nič ni nič. V vednost pa test, LJ-Pula-LJ, elektičar in Ford Focus, 1,6 TDI, letnik 2013, Pogoj polnilnica javna. Glej hudiča, 4,27l/100km ob 4 osebah (cca 100kg povprečja/osebo) Kateri trivaljnik lahko sledi?

Garancija 08:01 22.marec 2026.

Evo to so primerni avti za vlado,da nam pokažajo kako oni varčujejo,zdaj pa naj prodajo nam tiste revne bmw-je s 5000 kubiki in 550imi konji

StarMačk 12:32 22.marec 2026.

Pri škodi octavi 1,5 TSI mHEV je zapisana poraba 4,8 litra!? Ni pa mi ravno jasno za kateri tip motorja gre, kajti sam imam octavio l.22 in oznako 1,5 eTSI (110 kW), torej motor, ki je pri opisu VW pasata. ...prikaži več Takšna octavija ima deklarirano porabo 5,4 l. Na mojem potovalnem računalniku in 65.000 kilometrih in dokaj uravnoteženi mešani vožnji, povprečje niha med 5,4 in 5,8 in menim, da je za tak avto to več kot ugodno. Res pa je, da je možno določene relacije tudi prevoziti krepko pod 5imi litri...

• atamama 16:11 22.marec 2026.

Natoči polno, daj km trip na nulo, vozi, pa ponovno natoči. In izračunaj porabo, nekje 6,8 do 8,2 /100km. Manjša poraba avtocesta proti BG in nazaj, vozili okoli 100km/h

StarMačk 17:33 22.marec 2026.

A misliš, da sem od včeraj in je moj prvi avto? V življenju sem imel krepko čez 20 različnih avtomobilov, prevozil več kot 800.000 kilometrov, neštetokrat sam preračunaval porabo tako da... Octavia mi na relaciji Ljubljana - Krk in nazaj, ...prikaži več kjer se pogosto vozim ali pa ko se zapeljem na štajerski konec Celje, Maribor, 3 - 4x letno do Novega Mesta, podobno Portoroža..., nikoli ne porabi izven okvirja, ki sem ga napisal. Mestna vožnja pa nanese 7 - 9l, to pa ja... In kaj voziš, da primerjaš?

• atamama 17:41 22.marec 2026.

StariMačk, to ti ne verjamem... relacija Krk-LJ ima veliko ovinkov in klančin...

StarMačk 18:42 22.marec 2026.

Ja so, ampak le 1/5 poti Postojna - Jelšane, cca. 40 kilometrov v eno smer, ampak tam imaš 1/2 poti omejitve med 50 in 70 km/h... V teh letih mi je na Krk ratalo pripeljati tudi že s porabo le ...prikaži več 4,9 - 5 litrov, večinoma se dol giblje 5,2 - 5,3 - 5,4, nazaj nekje do 1/2 litra več tako, da mi doma potovalni računalnik največkrat pokaže 5,5, - 5,6 - 5,7l, redko tudi 5,8l, nikoli pa še ne čez 6l. Ženina hibridna corolla na tej relaciji ne zmore tako nizke porabe, čeprav jo po mestu šiša vsaj za 3l...

NickMason. 07:26 22.marec 2026.

Že od nekdaj ,če hočeš varčen avto si kupiš Renault,za nemci pa se kadi kot lokomotiva na premog,zlasti vw ,audi ,bmw,ne vem kaj je folku da ta smrad vozi,pa ko bi bili vsaj vredni,pa ga ravno tako šraufaš,za razliko da ...prikaži več je tudi 5x dražje popravilo

• mitja363 08:22 22.marec 2026.

Vidim, da živiš v 90. letih.

NickMason. 08:32 22.marec 2026.

Ne živim kar v tem času ,ki je,imam najbolj varčen prevoz ,reče se mu adidas copati,nimam problemov z podražitvijo itd ha ha ha,vsak po svoje,čist tako povem,v 3 mesecih sem kupil kurjavo ,namesto tankanja in registracije in kar ti sleduje na avtu

• Jernej65 10:23 22.marec 2026.

NickMason, če pogledaš ceno rabljenih Nemcev ali Francozov, je vsakomur jasno, da tvoje navedbe ravno ne držijo.

NickMason. 10:41 22.marec 2026.

eh,vsak ima kako zgodbo,imamo en avto pr hiši 25 let stara laguna renault,sosed pa audi,mi se vozimo BP,ko on samo šraufa,pa je njegov 10 let mlajši avto,pri mehankarju pa sami švabski stroji ha ha ha,saj ni važno kupi kar ti ...prikaži več paše sam da ti je srce na mestu

• Jernej65 11:25 22.marec 2026.

Ne posplošuj. Imel sem Nemce, Francoze, Italijane... Moj mehanik je vedno raje popravljal nemške avtomobile, ker so narejeni za trajnost, se dajo popravljati. Pri francoskih se je zakompliciralo že pri orodju, saj noben ključ ne paše, vse je na nekih ...prikaži več plastičnih štiftih, ki se polomijo pri demontaži in potem vse visi iz avtomobila. Sedeži so pri Nemcih bolj trdi a zdržijo 5x dlje kot pri Francozih. Še bi lahko našteval.

NickMason. 13:47 22.marec 2026.

Zabole me za sedež 1x v življenju sem ga menjal,peugeot je imel preko pol milijona tako da ne bluzi,na renaultu pa nikoli ,drugo švabski stroji so en sam smrad ,kar dimne zavese za sabo pušča,daj no mir,kot sem rekel,kupi in ...prikaži več vozi kar si želiš sam da ti je srce na mestu,probam pač svojo mnenje napista,za razliko od tebe ki te to hudičevo moti in uveljavljaš samo svoj prav ,bognedaj drugače a ne.No vsaj Janšata ne maraš ha ha ha,nekaj dobrega je pa le v tebi

• Jernej65 14:56 22.marec 2026.

Sem imel Caddy dizel furgon za obrt, ki je imel 550000 km, sedež kot nov, notranjost kot nova, nekaj manjših popravil, največje popravilo menjava turbine pri 450000 km. Sem imel tudi Fiat Doblo in Citroen Berlingo pa Renault Traffic tudi ...prikaži več vredu, vendar ne tako dobro kot Caddy. Moje izkušnje, vsi avti so dobri, noben ni pretirano slab. Vseeno so se pa najbolje pri ogromno kilometrih obnesli Nemci. Nič nimam čez tvoj avto, vendar ne ponižuj drugih, ki so še za kanček boljši.

• 4krogci 15:12 22.marec 2026.

Renojevi servisni deli in servvisna ura je 4x drazja od audijeve in 3x drazja od bmwjeve…tko da nevem kje ti vidis da je reno 5x cenejsi hahaha

NickMason. 15:25 22.marec 2026.

sam norc 25 let starga servisira na originalnem servisu ali pa iz garancije ko je,kake primerjave dajete ha ha ha,zabole me za te servise,drugo je pa to,sploh nimam kaj šraufat na renaultu,ravno to je point,se vidi da se javljajo pristaši ...prikaži več ki imajo avto namesto kurca ha ha ha,babe vas ne bi niti povohale drgač

• Jernej65 17:02 22.marec 2026.

NickMason, sam si napisal da že 25 let voziš isti avto, ne moreš soditi o drugih. V vsem življenju sem zamenjal okrog 20 vozil različnih proizvajalcev in večina je bila kupljenih novih, z njimi je bilo prevoženih čez 3 milijone ...prikaži več kilometrov in ne seri več, lahko rečem da so vsi dobri, najbolj zadovoljen sem pa bil z nemškimi. O kurcu pa nibijaj komu drugemu, tu se pogovarjamo o avtih.

NickMason. 17:30 22.marec 2026.

Kot ponavadi se obešaš na moj komentar ha ha ha,idiot jernej ima vedno prav ha ha ha,ajde spelji se,pofukaj kaj rajši,al ne moreš več jaooo keri kreten si

• Jernej65 00:09 23.marec 2026.

Na tvoj komentar se obešam, ker pišeš bedarije. Preberi si svoj prvi komentar na vrhu. Večjega sranja še nisem slišal. Vse življenje voziš en avto in potem pametuješ. Jaz sem jih vozil veliko in ti lahko zagotovim, da so bolj ...prikaži več ali manj vsi dobri. Na dolgi rok so pa dokazano najboljši Nemci in Japonci. Malo poglej po cestah, katerih srečaš več starih 30+ let, Renojev ali VW jev. Golfov enke in dvojk še kar srečaš. Reno 9, Reno 11 ali Reno 21 jih praktično ni več, ker so se vsi razleteli.

• danijel195 19:46 22.marec 2026.

Za primerjavo...volvo v70 2.5tdi let1999 realno poraba 5l/100km...., audi a8 4.2tdi cca 8l/100km,...

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.