Slovenija
2175 ogledov

Bešič Loredan o stavki zdravnikov: "Gre res za izjemno kontradiktornost."

Komentarjev 35
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Mehičanka76 12:47 21.december 2022.

Naj se zdravniki raje spravijo na zdravstveni lobi, ki je njim in nam zakuhal sranje, ne da bomo spet jebeli ježa bolniki. Itak vsi vedo kdo v njihovem fohz niti vleče. Kar se pa plač tiče, lepo po vrsti- Prvo ...prikaži več naj pacienti občutimo, da dobimo ustrezne storitve za svoj denar, in če je to opravičeno sledi višja plača. Kot v gospodarstvu. Prvo se je potrebno izkazati in na kar nekaj na splošno in vse povprek.

R_D 14:05 21.december 2022.

Dokazujejo vsak dan. Kaj dokazujejo sodnice, ki jih je 3x več od evropskega povprečja? A se ne bi raje spravili na njih? Aja, one so nevidne, ker jih nikoli nihče ne vlači po tarčah in proplusu.

• leonardo 10:58 21.december 2022.

G,Loredan, vstrajaj! Končno bo nekdo naredil red v tem skorumpiranem zdravstvu. Upam!

NX11 11:42 21.december 2022.

Kaj ti ni jasno? Pri čemu naj vZtraja? Je del politične opcije, ki je kriva za to sranje. Zdaj, ko jih je premalo pa naj vZtraja pri zasužnjevanju preostalih? Mogoče bi moral vZtrajat, da se marmorni FDV predela v MF?

• Svobodnež 12:14 21.december 2022.

NX11, a si pri sebi??? Reševanju problema zdravstva se ni posvetila NOBENA DOSEDANJA VLADA! Prejšnja vlada je le delila denar zdravnikom in povzročila še večji kaos! Pa še tole: tvoj ljubljeni vodja je diplomiral na FDV!!!

NX11 12:35 21.december 2022.

A da ne? Vse leve vladr so pridno gradile družboslovne gnojnice in zviševale vpis na njih. Kje je jj diplomiral nima nobene veze z ničemer. Kaj bi rad sploh povedal s tem?

• lojs 14:28 21.december 2022.

leonardo, samo eno vprašanje ... kaj zate pomeni red? ... človek, ki ga rabi nekaj 1000 ojudi se naveliča in gre stran, kamorkoli in kaj sledi ... luknja! in kaj je zate red? kot sem že vprašal, pa če si ...prikaži več vsaj moj prvi del prebral ... res me zanima, kaj je to red

• Pepe007 11:25 21.december 2022.

Minister bi moral podrezati predvsem v ZZZS in tam narediti red. Če bi si upal in če bi razumel ... Nesmiselno je, da je minister za zdravje zdravnik. Minister je politik in če mora razumeti kaj strokovnega, je to ekonomija. ...prikaži več Mi pa zmeraj nastavljamo za ministre ostarele zdravnike in imamo iz leta v leto večje sranje.

NX11 11:43 21.december 2022.

Ta vlada še ni slišala za ekonomijo.

• Skias 11:43 21.december 2022.

Pepe ni problem v tem, da je zdravnik. Problem je, da glede na situacijo so naši zelo slabi zdravniki in kot zdravnik bi moral najbolj poznati razmere v zdravstvu. Ko slišiš, da so hodniki v bolnicah in zdravstvenih domovih takorekoč ...prikaži več prazni enako kot so bili v času pandemije oni pa cvilijo kako so preobremenjeni ti je lahko vse jasno.

NX11 11:46 21.december 2022.

Še men povej kar je tebi jasno

• Skias 11:48 21.december 2022.

NX11 jasno ti je lako, da samo tisti, ki ne dela ima čas za take stvari. Tisti, ki pa dela nima časa, da bi sploh razmišljal o tem.

NX11 12:39 21.december 2022.

Hvala za odgovor, skias. Einstein se skrije pred tabo! Res zanimivo, da jih je premalo, delajo nič pa vseeno toliko naredijo. Zanimivo, da je sodnic 3x več od povprecja pa imajo ene največjih zaostankov na svetu. Ali pa da inšpektor ...prikaži več za par 1000 plače v treh tednih ni uspel priti do zreč. Genij si, kapo dol.

• Skias 08:31 23.december 2022.

NX11 mi imamo inšpektorsko službo hmm sem mislil, da je to samo v vicih. Primer, ko ti trgovec noče vzeti blaga nazaj in ti reče: samo pojdite do inšpektorja, nič ne boste naredili! Ti je lahko jasno, da oni ne ...prikaži veče obstajajo. Sodni zaostanki so pa ker imamo tako butasto dolge roke in pa, da se lahko eni pritožujejo v nedogled.

• Stajerc 11:09 21.december 2022.

Prej koštrun sedaj zemljak

• lojs 14:26 21.december 2022.

ko bodo stavkali šolniki in njihov bogati štrukeljček, bodo pokleknili kot putke ... kje torej še vzet, če je že toliko pokradeno? to je sedaj vprašanje za vrhunskega matematika goloba,... saj vemo kakšen bo njegov odgovor

• bobubob 09:40 22.december 2022.

Kakšno kontradiktornost je šele ta t.i. stroka izkazala med nedavnim kovidnim nasiljem !

• nostradamus 11:31 22.december 2022.

vsa cast pravim zdravnikom ki jim je pacient na prvem in denar na drugem mestu o loredanu kot ministru pa simislim svoje kot minister se fusa v privat sektorju in to naj bi bil minister ki bo uvedel red v zdravstvo ?

• Plavi-mil 08:16 23.december 2022.

IDIOT, vsak dela za denar, bedak, zakaj bi oni morali biti mesije, plačajo naj jih, tako kot v jedrnih državah, pa ne bo pomanjkanja.

• lojs 14:30 21.december 2022.

kdo bo torej naredil red, kdo ima tisti bič, mogoče kakašna domina z bičem? dejte že nehat s tem redom, res ste otročji in neuki, premitivni in nepismeni

• h4ck3r 10:41 21.december 2022.

Rešitev je enostavna...očitno so vsi nezadovoljni z delom zdravnikov in njihovih zahtev...tako vlada kot prebivalci, torej? Vsi zdravniki, naj podajo na dan stavke odpoved in se zaposlijo v zasebnih ambulantah ali poiščejo službo bolj severeno od Slovenije. Tako bodo vsi ...prikaži več srečni...zdravniki z lastnim urejanjem plač in časa, vlada ker bo privarčevala, prebivalci pa ker jih ne bodo zdravili šarlatani in izkoriščevalci...win-win situacija.

NX11 11:44 21.december 2022.

Zdravile te bojo pa sodnice, mesec, kordiš, klakočar, učitelji, fdv-jevci, uradniki? Res je win win tvoj predlog.

• Skias 11:46 21.december 2022.

Daj no ne bit tako zloben in jim ponudi vsaj minimalca ali pa kot je dan danes klasika manj kot minimalca z doplačilom države, da dobijo minimalca! Pa obvezno preverjanje znanja če zares oblvadajo za to kar so plačani!

• pulse 11:49 21.december 2022.

Se strinjam - z enim dopolnilom: ker potem ne bo več zdravnikov v javnem sektorju, naj se tudi prekine plačevanje obveznih zdravstvenih prispevkov ZZZS-ju, mi pa bomo s tem denarjem sami razpolagali. Ali pa alternativa: naj bodo zdravstveni prispevki ZZZS-ju ...prikaži več še naprej obvezni, oni pa naj ta denar nakažejo k zdravniku, h kateremu sam grem - v Sloveniji ali kjerkoli v EU - ne glede na to, kje je zaposlen in kako dela...

• h4ck3r 12:05 21.december 2022.

NX11...sarkazem je bil...ker je veliko komentatorjev tu gor, ki bi dalo zdravnikom minimalca. Pač ne gre...povpraševanje-ponudba je tudi tu zakon. Tisti zdravnik ki je odprt za selitev naj gre v tujino, pa mu bo zagotovljeno boljše. Sicer pa glede na ...prikaži več splošno javno mnenje prebivalcev, bi nekaterim bilo vseeno če jih tudi našteti zdravijo.

• h4ck3r 12:08 21.december 2022.

pulse...ja to pa ne bo šlo, ker potem bo država oz. ZZZS na slabšem. Tako lahko sedaj prerazporejajo denar v proračunu kot jim je volja. Potem bi pa morali strogo in namensko ločiti. :-D Saj drugače pa se denar delno ...prikaži več tudi tako nakazuje, glede na to kje je bila opravljena storitev...pa gre za javni zavod. Saj si pa že kdaj dobil informativni račun za hotel 5*, pardon bolnico, domov, kjer so gor all inclusive zneski. :-)

• Skias 12:13 21.december 2022.

h4ck3r neglede na sarkazem realnost je tako, da dan danes ne glede na stopnjo izobrazbe lahko dobiš kvečem minimalca. Ko vidiš razpis. Zaposliko nekoga, ki obvlada 5 jeziko z osnovno šolo in plačo minimalec ali pa 25 let s polno ...prikaži več knigico strank in tudi minimalec ti je lahko jasno zakaj so ljudje mnenja da se ne zaslužijo več kot dobijo oni sami.

• h4ck3r 12:25 21.december 2022.

Skias...imaš prav, pri nas manjka sistem kolektivnih pogodb v vseh sektorjih, ki bi veljal tako za javna kot zasebna podjetja. Pri registraciji podetja moraš navesti dejavnost s katero se ukvarjaš in hkrati bi moral sprejeti tudi kolektivno pogodbo po kateri ...prikaži več bi plačal delavce. Torej bi vsi imeli že vnaprej znane plače, ki so navzdol omejene glede na izpolnjene pogoje. Omejitev navzgor pa ni, saj je to stvar pogajalske sposobnosti posameznega delavca.

NX11 12:42 21.december 2022.

Skias, kdo ti je rekel, da doplačuje država do minimalca? Vidiš kak idiot si, ker verjameš gnojem na rtv in proplusu. Nikomur nikoli država nič ne doplačuje. Vedno, razumeš, vedno do minimalca doplača delodajalec.

pantani 14:46 21.december 2022.

Saj nima veze kdo doplačuje,bistvo je,da se to sploh dovoli,da do tega pride!!!

• h4ck3r 15:06 21.december 2022.

pantani...saj nekdo bo vedno na minimalcu...nekako logično je da so določena dela manj plačana...težava nastane samo ko jih je preveč na minimalcu...sicer pa vedno pogrešam konkretne podatke, koliko jih je pa res na minimalcu. Ker nekdo mi reče sem na ...prikaži več minimalcu in po pogodbi ima res 1074€, drugi pa pravi sem na minimalcu z 1200€.

• Skias 08:34 23.december 2022.

NX11 ne rabiš za to televizije. Ljudje, ki delajo kot čistilci na nekaterih sodiščih naj bi spadali v to kategorijo. Dvomim, da se je to spremenilo.

• Skias 08:42 23.december 2022.

Minimalec bi naj bil nekje okrog 750€ Potem pa imaš ljudi na socialni, ki obvladajo kako priti do denarja in rečejo: se mi ne splača it za 100€ delat. Raje sem doma pa še nobeden me psihično ne nadleguje.

• h4ck3r 09:17 23.december 2022.

Skias...sam sem govoril v bruto, ki je edini pravilen podatek.

• Skias 19:58 23.december 2022.

H4ck3r pa še res je :)

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.