Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
51967 ogledov

Bosta v prihodnje na voljo le ti dve možnosti ogrevanja?

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • matermila 08:14 16.februar 2023.

    Tanker velikosti cca. 177 metrov porabi cca 1330 litrov na uro. To je toliko, kot jaz porabim kurilnega olja skozi selotno kurilno sezono. Ti odločevalci in "borci" za okolje pa so največji onesnaževalci. Prevažajo se z letali, vozijo z velikimi ...prikaži več jahtami, eni plujejo s križarkami, jedo velike stejke, nas pa jebejo, če avto malo kadi. Fuj.

  • kontrahan 07:32 16.februar 2023.

    Ma naj že nehajo srati. Naši pa vse vzamejo za suho zlato. Vsi pRodani in kupljeni od svetovne elite.MARŠ.

  • radovednica 08:12 16.februar 2023.

    Pa koga briga ta izmišljeni ogljični odtis in ne vem kaj še. Vse naj ostane kot je, pa bomo vsi preživeli. A sončne elektrarne? Ja seveda. Najprej preplačaš kot nor, potem je kup težav s streho, učinkovitost pozimi "neverjetna", samozadostnost ...prikaži več 0.00, Višek pridobljene enrgije ti nihče ne povrne ali plača. Toplotne črpalke so ekstremno drage in izključno za dogrevanje in ne primarno ogrevanje, razen, če si tako bogat, da drago plačuješ elektriko, ker pozimi ni vira,...

    • oneh 11:29 16.februar 2023.

      Joj kako si to pametena, ko tolk veš. Kje tej spiš, da te ponoči ne ukradejo? Sam se že kar nekaj let ogrevam s toplotno črpalko (tudi pri -20°C zunaj) pa namesto 2 jurja in pol za zemlejksi plin plačam ...prikaži več le 700€ za elektriko. In to po teh ta norih cenah. Prej, ko sem se ogreval na plin sem bil revež, sadaj pa bom zaradi TČ postal bogat. Namesto, da pišeš neumnosti mej svobodi in levaki plešite.

  • radovednica 08:09 16.februar 2023.

    Najprej bi ta nora Evropa brez pameti, vse ukinila (avtomobile z notranjim izgorevanjem, klasične načine ogrevanja, tudi drva), njej kot cucki bi seveda najprej sledili trapasti slovenjceljni, samo,da nas bodo hvalili, pa nas je pikica, uboga dva milijona. Ves preostali, ...prikaži več večinski svet se seveda na vse to požvižga. Pri nas bi vsi toplotne črpalke, ki so dokazano potrata električne energije, ki je nimamo ali je draha (a ne Golob). Energentov je kolikor hočeš (celo premoga, nafte, plina),...

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 07:09 16.februar 2023.

    Nekoč bodo zanamci brali o največjih nategih 21. stoletja...Za prvo mesto se bosta borila antropogeni CO2 kot krivec podnebnih sprememb in "Cepivo proti Covidu"...WEF vas ma rad OVCE, boste čričkov zrezek ali mušji pire ?!

    • radovednica 08:42 16.februar 2023.

      Odličen zaključek komentarja, se pridružijem dobremu vprašanju za vse okoljske idiote.

    • Avatar pantani
      pantani 09:28 16.februar 2023.

      Ovce slepo sledijo agenti,včasih smo takim rekli fjakarski konji!!!

    • Avatar pantani
      pantani 09:28 16.februar 2023.

      Popravljam "agendi".

    • oneh 11:23 16.februar 2023.

      Prav zanimivo- Toplo gredo in CO2 fašizem terajo predvsem levo usmerjen pol zemljanov (Greta, pa "zelena je nova rdeča", pa...) tu pa naši levaki z vsemi topovi ravno nad to, kar se dejansko tudi sami, kot del levaške interancionale zevzemajo. ...prikaži več Pol pa jih razumi človek če moreš. Še sreča, da je svoboda in levaki plešete.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 11:29 16.februar 2023.

      Oneh, kjer je denar se končajo "levi desni"...Samo za področje evropskih medijev je NED (National Endowment for Democracy - "nova CIA") namenil 880 milijonov dolarjev...Za "ustrezno poročanje" seveda. Tako, da bo bedastih člankov še obilo...

    • Avatar pantani
      pantani 11:45 16.februar 2023.

      ...in bedastih komentarjev ovc!!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 08:44 16.februar 2023.

    EU in von den fajzer bosta uničila Evropo!

  • Skias 10:22 16.februar 2023.

    Naslednjič, ko boste pisali članek o toplotnih črpalkah zajemite not tudi vremenske vplive in ugodnosti, ki vam jih nudijo elektro distributerji!

  • Skias 10:21 16.februar 2023.

    Ha ha ha samo toplotne črpalke in aja biomasa. Še nikoli nisem zasledil, da bi kdaj omenili. Bodite pozorni saj če imaste toplotno črpalko voda zrak (obstajata 2 varianti visoko temperaturna primerna za klasične rediatorje in nizko za talno in ...prikaži več podobno ogrevanje), da ko so megleni dnevi bo ogromno časa črpalka porabila za samo odmrzovanje in boste na mrzlem! Pa ne pozabite na to, da imamo takorekoč najdražjo elektriko. Celo dražja je kot pa jo ima bolj bogata Nemčija.

  • radovednica 08:41 16.februar 2023.

    A bo potem vsa svetovna "mašinerija" pridobivanja in predelave ter transporta klasičnih energentov kar propadla? A bodo vse silne zaloge kar ostale kjer so, neizkoriščene? Ja pa ja da, seveda, v trapasti Evropi najbrž, ves ostali svet, vključno z Rusijo, ...prikaži več pa se bo smejal nam IDIOTOM! Ne potvarjati parametrov! Kurilno olje je eden najbolj učinkovitih (majhna poraba/enoto) in najbolj čistih energentov.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:22 16.februar 2023.

    Vsi tej predlogi so navaden bull shit, ki v praksi ne more spiti vode. Najprej naj se začne delati spremembe pri podjetjih in podobno, nato šele pri malih uporabnikih.

  • rd2dmk2 09:33 16.februar 2023.

    torej drva so najbolj učinkovita. končno en pameten stavek.. samo dragi moji..drva niso za slovenca, ki je len in kamot, on hoče TČ, da bo na aplikaciji iz Maldivov gledal kako mu se vrti števec. da bi pa slovenček kuril ...prikaži več polena in čistil pepel, ma dejte no mir, ja kdo si bo pa roke mazal, pa dimnik čistil. pa drva zlagal in ronal in cepil. ni ga čez kamot, ampak treba je pa imet nuklearko in termo centrale in toplarne na uvožen kolm in kaj je najbolj bistveno, ne v naši občini , tam za hribom.

    • Avatar zoo
      zoo 15:14 16.februar 2023.

      Z drvi je dela, in še fitnes imaš vsak dan zastonj. Ampak, drva grejejo vsaj meni, najlepše. Le po koliko bo letos meter?

  • DasAuto 12:41 16.februar 2023.

    Kolikor gre denarja samo za vojaško opremo, bi se ves svet grel na toplotne črpalke... pa oceane bi hladili, da bi preprečili globalno segrevanje... ampak zakaj, če lahko služijo z vojnami...

  • ales31 21:58 16.februar 2023.

    Ta znanstvenik pove veliko resnice https://m.youtube.com/watch?v=PrwRLgMlRKE&feature=youtu.be

  • marko345 17:55 16.februar 2023.

    Kot posmeh tem bebavostim- vse na elektriko, novih elekzrarn pa ne bom rekel, da tudi krematoriji bodo odpadli, saj proizvajajo co2, torej trupla zopet v truge.

  • ales31 19:22 16.februar 2023.

    Spet zavajanje. N plačan oglas s strani prodajalcev TČ, kateri se zelo bojijo ir panelov, ki jim bo v prihodnosti največja konkurenca. Če pogledamo širše so IR paneli iz stališča ekologije veliko bolj ekološki, kot TČ. To z lahkoto dokažem.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.