Slovenija
77335 ogledov

Brat je skril mamino oporoko, zdaj sem jo našla. Kaj lahko storim?

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 09:13 25.februar 2023.

hm.. mene zanima tole. list papirjaki je počečkan ima kakšno pravno vrednost, če ni nekako overjen vsak z pričami, ki upam da so žive in grejo pričat. drugič. kako je možno da nekdo ni kazensko odgovoren, če odtuji "uradno listino" ...prikaži več in tretjič.. aaa. kako je dovoljeno brskat po tujem stanovanju ? intakole za povrh... a res kdo misli da bi nekdo skril oporoko, ki mu škodi. to gre vpeč takoj.

StarMačk 09:41 25.februar 2023.

rd2dmk2, kar se sestave oporoke tiče, se malce motiš! Kot veljavna zapustnikova volja se smatra vsaka lastnoročno napisana, datirana in podpisana oporoka. Torej tudi brez prič ali pravne overitve! Naloga sodišča je, da ugotovi ali je oporoka pristna in če ...prikaži več se vsi dediči s tem strinjajo, potem je veljavna. Če pa je kdo ne priznava, steče postopek uradnega preverjanja. Sicer pa tudi meni ni jasno kdo je lahko tako butast, da bi po končanem postopku, odtujeno oporoko obdržal "za spomin"!?

NickMason 11:12 25.februar 2023.

Če imaš enega otroka,se res ne sekiraš za zapuščino,a če jih imaš več,se bi spodobilo da urediš zadevo, ko si še živ .Nekateri celo življenje vlagajo v hišo ,pa nazadnje ni lastnik???,jaz osebno mislim da je butast in si je ...prikaži več čisto sam kriv.Preden začneš urediš lastništvo ,kjer boš živel in ne vem zakaj vsak upa, da bo kar samo od sebe se to njemu dalo.

NickMason 07:51 25.februar 2023.

Če ni overjena si lahko pod nosom obrišeš,tudi sam jo lahko napišeš če je že tako

• miho 07:56 25.februar 2023.

Zapuščinska pravda? Ali niso zapuščinski postopki nepravdni? OMG!

• robi2107 08:04 25.februar 2023.

Zapuščinski postopek ja, če pa se eden ali več dedičev z njo ne strinja, jih pa sodišče napoti na pravdo.

• robi2107 08:05 25.februar 2023.

Z njo = z oporoko.

• jakec1575 00:01 26.februar 2023.

Miho. Prelen si.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.