Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
12104 ogledov

Brez nadzornika ne gre, cene za nadzor pa več 1000 evrov

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • BenX 08:06 04.julij 2023.

    Nekoga bi bilo potrebno pošteno v rit nabrcat. Kaki nadzorniki? Za nezahtevne objekte?? Zdaj bo meni nekdo pometoval kak si lahko rastlinjak ali nadstrešek postavim? Pa menda ja... Sicer pa, kdo je 30 let nazaj delal nadzore, pa še vedno ...prikaži več vse bajte stojijo! Kar naenkrat bi nam nekdo rad pomagal, da bo za nas dobro. Mhm... Tistemu, ki je pod ta zakon podpisan bi bilo treba levo jajco bek vrezat, da bo naslednjič pomislil preden bo narod fu***!

    • oneh 09:16 04.julij 2023.

      Nadzornik pri gradnji hiše je bil obvezen od tam nekje 60 let prejšnjega stoletja. Res pa je, da so z novim gradbenim zakonom ustrelili kozla na kvadrat. Sam sem npr. kupil aluminjast paviljon 3x3 m in ga postavil na teraso. ...prikaži več S tem imam po noveli zakona črno gradnjo in bi mi moral gradbinc izdelati projektno dokumentacijo ter nadzornik nadzorovati, kako sem privijačil skupaj 10 Al profilov. Ker so levaki bedaki pa imamo svobodo in levaki plešejo.

    • atamama 10:25 04.julij 2023.

      Pusti levake. Gradbinci so zlobirali ta zakon tako da imajo delo in da lahko lupijo ljudi. Če je obvezno naj b se določilo tudi koliko to lahko stane. Ne pa da si vsak sam postavi urno postavko, ko pride račun ...prikaži več pa slišiš..''ravno cene so se zvišale''...

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:25 04.julij 2023.

    Ta država pa je postala totalno zmešana,same prepovedi,ne smeš piti,kaditi,zgleda bo vsak državljan dobil svojega nadzornika,in policaja,da ga bosta nadzirala in kaznovala na vsaki poti

  • Luksi 08:59 04.julij 2023.

    Birokracija nas bo na koncu pokopala. Za vsako najmanjšo zadevi rabiš tono papirjev in raznih strokovnjakov, cena katerih bo na koncu presegla ceno gradnje. Zadnjih 100 let tega nismo imeli, pa je vse v redu, zdaj bi nam pa kar ...prikaži več vsi po vrsti pamet solili... Ukiniti je treba vse birokrate, ki so samo nepotreben strošek, nimajo pa za pokazati nič, kar so ustvarili in samo kradejo pošteno zaslužen denar.

  • McBobo 21:54 04.julij 2023.

    Ko sem pred 10 leti gradil hišo, sem hotel najeti nadzornika. Izmed ostalih cvetk mi je en nadzornik rekel, da pride 1x na mesec na gradbišče malo pogledat, zahteval je pa 2% od vrednosti projekta+ddv. Ma bejž da te ni ...prikaži več dosegla moja noga. Klet je bila pa v 5-ih tednih fertik. Kaj bo nadzoroval, ko je klet že stala? A da bomo podirali pa še 1x na novo zidali? Bajta je bila pa itak na CNC zrezana, tako da tam pa sploh ni kaj nadzorovati.

  • h4ck3r 08:32 04.julij 2023.

    Mogoče se res sliši nepotrebno, ampak pri vseh nate....ih današnji čas, ko se vsepovsod pri izvajalcih špara, pa čeprav je vse 3x dražje za investirotje, je nadzornik edini, ki zagotavlja investitorju ustreznost gradnje. Pustimo vsa pravila in podpisa in papirje ...prikaži več ob strani. Nadzornik mora biti zaj... in imeti zaupanje investitorja, ker če se pripelje ali vgradi neustrezen material, ga je potrebno odstraniti in zamenjati z ustreznim. Nekaj k€ da se izogneš problemom potem, je malenkost.

    • atamama 10:28 04.julij 2023.

      Seveda bi se strinjal ČE ne bi videl in izkusil kaj pomeni ''nadzornik''. Pustimo moje probleme pa dajmo raje pogledat novogradnje za trg. 1000+1 problem, odgovornost nadzornika pa???? Garancijska popravila zgradb so zgolj flikanja, prebarva se plesen samo da mine ...prikaži več rok. Kje so nadzorniki bili, ko se je zaj..lo??

    • h4ck3r 11:44 04.julij 2023.

      atamama...se strinjam. Sam sem govoril bolj o nadzornikih pri "lastni" gradnji hiše. In ja vem tudi za nadzornike, ki sodelujejo z roko v roki z izvajalci. Tako da je najbolje poiskati izvajalca in nadzornika iz različnih koncev in da se ...prikaži več ne poznata. Kar pa je pri velikih gradnjah za trg, kjer so končni kupci fizične osebe seveda vse skupaj bolj težko in manj nadzirano, saj ponavadi gre za dolgoročna sodelovanja in ugodne cene.

  • Avatar Firefly
    Firefly 10:52 04.julij 2023.

    moja neto postavka je 50€ neto na uro,dela kolikor hočeš saj po dobrem nadzorniku je veliko povpraševanje,tudi med izvajalci veljam kot strogi nadzornik in ne upajo goljufati

    • Avatar Suli
      Suli 13:32 04.julij 2023.

      Prej bi rekel, da te nadzira žena🤔

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.