Celijakija je avtoimuna bolezen, katera je sprožena z aluminijem, sploh če je oseba gensko nagnjena k tem okvaram. Torej, aluminij (ter tudi druge kemične substance v zdravilih) povzročijo da se uniči funkcija encimov, ki prebavljajo hrano, hrana pride v kri,… ...prikaži več pride do avtoimunosti (tak, na hitro za laike).Več o aluminijevem hidroksidu si preberite tu:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28153426in tu:https://www.researchgate.net/publication/9080613_Aluminum_Osteodystrophy_and_Celiac_DiseaseV telo ga pa dobite tukajle:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vaccine_ingredientsin tukajle:https://www.drugs.com/international/aluminium-hydroxide.htmlStranski učinki pa so poleg težav z encimi tudi dolgoročne možganske poškodbe:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27908630
... ne pa na tem, da bi brezglutenska prehrana povzročala karkoli. Še zlasti pa ne na tem, da bi brezglutenska prehrana povzročala kakšno bolezen zato, ker je brezglutenska. Prvemu komentatorju čisto spodaj pa bi sporočila, da gornji… ...prikaži več članek govori o diabetesu tipa 2, vi pa o avtoimunskem diabetesu, kar je diabetes tipa 1 in z diabetesom tipa 2 nima nobene zveze. Povedati moram še, da se ne reče avtoimuna bolezen, saj tudi ne rečemo imuni sistem, pač pa se reče avtoimunska bolezen, tako kot rečeno imunski sistem.
Reče se brezglutenska prehrana in ne brezglutenska dieta, saj to ni nobena dieta. Z brezglutensko prehrano prav nič ne tvegamo diabetesa. Ne le da je neumen članek, neumna je bila tudi celotna študija. In zdaj jo izvajalci študije… ...prikaži več še neumno - in popolnoma nepravilno - interpretirajo. Ugotovitev študijeje bila, da ČE v okviru brezglutenske prehrane uživamo preveč živil z visokim GI, ima to lahko posledice, kot so opisane (diabetes).Toda, to smo že vedeli brez študije, in to velja za vsako prehrano, ne pa samo za brezglutensko. Normalna prehrana pa ne vsebuje živil z visokim GI, in to velja tudi za brezglutensko prehrano, če je normalna. Diabetes torej ni posledica brezglutenske prehrane in nikoli ni bil. Diabetes je posledica prehrane s preveč cukra in ogljikovih hidratov, kar pa ni značilno za brezglutensko prehrano.Še enkrat, poanta je na tem, da ČE brezglutensko prehrano izvajamo tako, da vsebuje preveč cukra in OH ... ne pa na tem, da bi brezglut
Celijakija je avtoimuna bolezen, katera je sprožena z aluminijem, sploh če je oseba gensko nagnjena k tem okvaram. Torej, aluminij (ter tudi druge kemične substance v zdravilih) povzročijo da se uniči funkcija encimov, ki prebavljajo hrano, hrana pride v kri,… ...prikaži več pride do avtoimunosti (tak, na hitro za laike).Več o aluminijevem hidroksidu si preberite tu:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28153426in tu:https://www.researchgate.net/publication/9080613_Aluminum_Osteodystrophy_and_Celiac_DiseaseV telo ga pa dobite tukajle:https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vaccine_ingredientsin tukajle:https://www.drugs.com/international/aluminium-hydroxide.htmlStranski učinki pa so poleg težav z encimi tudi dolgoročne možganske poškodbe:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27908630
... ne pa na tem, da bi brezglutenska prehrana povzročala karkoli. Še zlasti pa ne na tem, da bi brezglutenska prehrana povzročala kakšno bolezen zato, ker je brezglutenska. Prvemu komentatorju čisto spodaj pa bi sporočila, da gornji… ...prikaži več članek govori o diabetesu tipa 2, vi pa o avtoimunskem diabetesu, kar je diabetes tipa 1 in z diabetesom tipa 2 nima nobene zveze. Povedati moram še, da se ne reče avtoimuna bolezen, saj tudi ne rečemo imuni sistem, pač pa se reče avtoimunska bolezen, tako kot rečeno imunski sistem.
Reče se brezglutenska prehrana in ne brezglutenska dieta, saj to ni nobena dieta. Z brezglutensko prehrano prav nič ne tvegamo diabetesa. Ne le da je neumen članek, neumna je bila tudi celotna študija. In zdaj jo izvajalci študije… ...prikaži več še neumno - in popolnoma nepravilno - interpretirajo. Ugotovitev študijeje bila, da ČE v okviru brezglutenske prehrane uživamo preveč živil z visokim GI, ima to lahko posledice, kot so opisane (diabetes).Toda, to smo že vedeli brez študije, in to velja za vsako prehrano, ne pa samo za brezglutensko. Normalna prehrana pa ne vsebuje živil z visokim GI, in to velja tudi za brezglutensko prehrano, če je normalna. Diabetes torej ni posledica brezglutenske prehrane in nikoli ni bil. Diabetes je posledica prehrane s preveč cukra in ogljikovih hidratov, kar pa ni značilno za brezglutensko prehrano.Še enkrat, poanta je na tem, da ČE brezglutensko prehrano izvajamo tako, da vsebuje preveč cukra in OH ... ne pa na tem, da bi brezglut