Avto /avto/na-strom
6949 ogledov

Našli način, kako poceniti elektrificirane avtomobile

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:43 25.maj 2024.

    Predstavljate si,da pride k nam 100 000 turistov z električimi vozili,in hočejo vsi hkrati polniti,to bi bil hec

    • Kmodri_ 22:04 25.maj 2024.

      Seveda, električni mrk. Potem pa cena elektrike za gospodinjstva v nebo!

  • rd2dmk2 08:55 25.maj 2024.

    drugo. recimo kranj kot mesto im50 polnilnih mest za bencinsko dizelske avte in to zadostuje za vse avte v kranju in ves tranzitni promet. to je tolk in tolk materiala, tolk in tolk površine ( zemlje ). zdej pa izračunite ...prikaži veče kolk polnilnic najbolj hitrega tipa bi potrebovali za eneko zadostitev potreb avtomobilizma z EV. če gremo iz 5minutnega postanka za tankanje na 1uro za polnjenje pomeni vsaj 12 kratno povečanje, kar pomeni da pol kranja so polnilnice. namesto blokov s stanovanji, vrtcev, šol.

    • rd2dmk2 08:58 25.maj 2024.

      bo kranj pozidan s polnilnicami, ki bodo potrebovale ogromno materiala- betona, kovin, plastike, gume itd in itd. to pvse pa rabi tud nafto in energijo. zato EV nikol ne bo ne zelen ne moder. p.s. upam da se boste naučil ...prikaži več jest odpadne baterije namesto solatem krompirja in jabolk, ker ne bo zemlje da bi to pridelal, ker bo vsa zemlja pozidana s polnilnicami.

    • Jernej65 11:57 25.maj 2024.

      Ne bo držalo. Veliko ljudi bo polnilo doma, v službi, pred trgovskimi centri... in ne bo takšnega pritiska na hitre polnilnice. Tam bodo najbolj polnili tranzitni vozniki.

    • rd2dmk2 13:48 25.maj 2024.

      jernej65, razen polnjenja iz navadne euro enofazne ali trifazne vtičnice , je vse ostalo polnilna postaja. in vsaka polnilna postaja tista pred lidlom ali pa pred šihtom rabi material. ohišje pretvornike, kable, polprevodnike , itd , itd... ves ta materila ...prikaži več rabi ogromno energije, da se iz surovine predela v uporabno reč. jest sem vzel hitro polnilnico samo zaradi matematične pretvorbe časa. da bo bolj enostavno.

    • Jernej65 13:55 25.maj 2024.

      Trenutno je že kar nekaj polnilnih postaj, ki večinoma samevajo. Vsak si bo naredil računico, kaj se mu splača in kaj ne. EV imajo svoje privržence, nikoli pa ne bodo vsi navdušeni nad njimi. Nekaj let nazaj so bili zelo ...prikaži več popularni dizli, vendar jih je bilo kar nekaj, ki ga pa nikoli ne bi imeli, tako bo tudi z EV. Jaz sem bolj odprte glave in ne bom rekel, da EV ne bom nikoli imel.

    • rd2dmk2 19:35 25.maj 2024.

      jernej65, takole bom dejal imaš doma polnilnico za avto na naftne derivate ? nimaš ! zakaj ne ! ker to stane. košta ! zakaj bi morla imeti to za EV. evo prvo ti šenkajo, mogoče zdej, ko je politika na ...prikaži več subvencijah. potem, ko bo edino, tako kot zeleni bencin, pa... kaj bomo mogli takrat ! kupili in imeli bomo. na svojem posestvu. in se ubadali e z eno nepotrebno stvarjo.

    • rd2dmk2 19:39 25.maj 2024.

      da nadaljujem okoli leta 2000 je bila politika kurite na plin. lepo. so obljubljali plin v vsako vas, pa še kaj. dons kurim na plin in plačuje za plinohram, ker omrežja ni in tud konkurence na području prodae plina ni. ...prikaži več kaj ti bo polnilnicam ko bo treba zaradi varnosti ( primerjam dimnike in peči ) vsako leto plačevat zaneke kontrolne preglede. ja no , če je kaj monopolno , se lahk marisakj iz politike izcimi. mar ne ?

    • Jernej65 23:43 25.maj 2024.

      Sem človek, ki se odloča po lastni presoji. Do sedaj sem sprejemal pametne odločitve. Plavam s tokom, ker je življenje na ta način najmanj stresno. Kot sem že napisal nikoli ne bom rekel nikoli. Če me bo EA prepričal, se ...prikaži več bom odločil zanj, če ne pač ne. V življenju sem videl že ogromno zarečenega in nato s slastjo pojedenega kruha. Temu se jaz izogibam. Tudi meni so nekoč ponujali plin, pa ga nisem sprejel, ker sem verjel v drva, sedaj se ogrevam z lastno sončno elektrarno. Drva so rezerva.

  • rd2dmk2 08:51 25.maj 2024.

    kot prvo bi spomnil amebe na eno staro dejstvo, ko so uvajali zeleni bencin je bil ta občutno cenejši od svinčevega. potem pa ko so ukinili osvinčeni bencin je pa cena zrasla in rasla . in kdo je pogruntal zeleni ...prikaži več bencin . japonci ? kitajci ? ne ! nemci, ker os hotel zjebat japonce, ker so imeli boljše avte in motorje. kdo zdej tera EV ? Nemci ! spet ! preko EU.

  • atamama 16:46 25.maj 2024.

    Celotna tehnologija EV v primerjavi z klasičnimi vozili pomeni manj sestavnih delov, maj porabe kovin AMPAK Baterije so ''key'' od koder imamo visoko ceno in velike omejitve in to bo ostalo do groba EV: Namesto da bo razvijali nove tehnologije ...prikaži veče se je kapital in temu ustrezno tudi proizvodnja in ves marketin usmeril v EV. Ali se zemlja vrti ali ne, to danes ni vprašanje, vprašanje pa je koliko onesnaženja pride po zraku iz Kitajske v EU ko izdelujejo baterije. Enako je tudi z drugo ''čisto'' tech

  • Avatar karjola
    karjola 08:23 25.maj 2024.

    Če se ne bo uveljala menjalna tehnologija baterij je vse skupaj brez veze ker se nobenemu ne da čakat da se napolni baterija. Iluzija da bo na vsakem vogalu super hitra polnilnica je pravljica za lahko noč.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.