Slovenija
6152 ogledov

Ravnanje dveh tretjin poslancev neustavno in moralno zavržno

Komentarjev 48
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Janez_53 09:25 23.november 2017.

    Tupamaros,pišeš neumnosti. Uporabi zdravo kmečko pamet in razmisli brez strankarske obremenitve. Namreč: v Sloveniji imamo organizirano javno osnovno šolstvo, ki sicer ni ravno vrhunsko, je pa precej boljše, kot v mnogih drugih državah. VSI OTROCI IMAJO PRAVICO DO TEGA IZOBRAŽEVANJA! ...prikaži več Torej ni nobene kršitve ustave pri tem. Nekateri starši pa imajo fiksno idejo, da za njihove otroke to osnovno šolstvo pač ni, kajti njihovi "sončki" si zaslužijo več! TOREJ NAJ IZ LASTNEGA ŽEPA PLAČAJO PRIVAT ŠOLO!

    • Tupamaros 11:04 23.november 2017.

      V Sloveniji nimamo nič organiziranega. Tudi šolstva ne. V državi se izvaja postsocialistična regulacija po lastni podobi. Pišeš o zdravi kmački pameti. ki je dala 60% glasov za retrogradno nacional socialistično kvazi demokracijo. Raje slabo povprečje večine kot nekaj 1000 ...prikaži več dobrih posameznikov.

    • gggg 12:26 23.november 2017.

      Janez - saj si napisal, ad javno šolstvo ni vrhunsko. Dejstvo je, da je celo porazno. Če je vse kar javno šolstvo zmore to, da v azdnji triadi podeljuje dobre ocene, ki ne odražajo dejanskega znanja, potem je to v ...prikaži več resnici zelo obupno javno šolstvo. In ja, otroci si zaslužijo več, ker žalim, da se česa naučijo. In zaenkrat to zagotavljajo pretežno samo zasebne šole.

    • tomaz 13:17 23.november 2017.

      gggg...šolstvo pri nas je ustrezno. Imam dva osnovnošolca in dobijo ustrezno znanje, Prav tako imata nekaj izvenšolskih dejavnosti in tudi v cerkev hodita. Ne potrebujem prav nobene zasebne šole, tisti, ki pa misli, da jo, naj jo pa tudi plača, ...prikaži več plača, tako kot je to v veliko šolah izven naših meja .

    • oneh 13:31 23.november 2017.

      Program v osnovnih šolah je predpisan in je obvezen tako za javne kot za zasebne šole. Država torej predpiše obseg izobraževanja potem pa javnim šolam to financira 100%, zasebnim pa le 85%. Tako javne kot zasebne šole pa organizirajo še ...prikaži več druga izobraževanja in druge dejavnosti. Te dodatne stvari plačamo starši tako v javnih, kot v zasebnih šolah. Prav tako je treba javne in zasebne šole vzdrževati, plačati stroške ogrevanja, elektrike, odvoza smeti...

    • oneh 13:32 23.november 2017.

      Te stroške v javnih šolah plača država, v zasebnih pa razne fundacije in starši. Torej je govora le in zgolj o delu stroškov šol, katere predpiše država, da se morajo izvesti, sredstev za to pa ne zagotovi. Če to ni ...prikaži več protiustavno ločevanje pa zares ne vem kaj je.

    • tomaz 13:43 23.november 2017.

      oneh ...Glede na razvejano javno šolstvo, ki je prav vsem dostopno, ne potrebujemo prav nobene zasebne šole. Če pa nekdo misli, da jo, naj jo pa tudi plača. Še teh 85 % je preveč.

    • mph 14:02 23.november 2017.

      @oneh, seveda, sicer bi v nekaterih šolah poučevali samo Biblijo ali Koran, Marija Terezija je na srečo poskrbela, da ni tako. Vsaj v EU. Sicer tukaj bi ti lahko delno pritrdil, vendar je to s šolo pač civilizacijska norma. In ...prikaži več tudi ta angleščina, matematika, ... bodo oh in sploh kvalitetni v privat, torej naj bo pač privat financiranje. Razumem pa sicer tvojo poanto. Ampak kot je spodaj tomaz napisal, imamo dovolj kvalitetno javno šolstvo. Kje pa ga nimajo, so šli po poti nepotrebnprivatizacije.

    • oneh 14:38 23.november 2017.

      Kako lahko veš, kako kvalitetno je nekaj, dokler nimaš možnosti primerjava? Če je nekaj tako kvalitetno, zakaj ovirati nekoga, da postavi manj kvalitetno konkurenco, saj le kateri starš je tako neumen, da bi svoje otroke vpisoval v manj kvalitetne šole? ...prikaži več Se bo pa z omenjeno spremembo zares naredilo, da se bodo v privat šolah lahko šolali le premožnejši za reveže pa je očitno levi politični opciji itak vseeno.

    • gggg 14:57 23.november 2017.

      @tomaz - tudi jaz imam dva osnovnošolca in vem, da dobita v zasebni šoli več znanja, kakor v javni. Če te zasebna osnovna šola tako moti, zakaj potem npr. hodiš k priavtnemu zdravniku s koncesijo? Saj gre za precej podobno ...prikaži več zadevo. Zasebniki tipično ponudijo nekaj boljšo kakovost.

    • NeAnonimni 15:44 23.november 2017.

      GGGG osnovna šola je zastojn, sam si pa plačaj nadstandard, če ga rabiš.

    • smuc 16:08 23.november 2017.

      Janez 53- vsak starš, ki ima svojega otroka rad, mu želi dati dobro izobrazbo, kjer bo dobil moralno in izobrazbeno kvaliteto in če ti tega svojemu otroku ne privoščiš bodi raje tiho, da se ne boš blamiral. Poštenost in moralna ...prikaži več kvaliteta pa se lahko dobi samo na privatnih šolah, ker tam učijo res kvalitetni in moralno neoporečni profesorji. Vendar pri nas moralna kvaliteta ni več pomembna, pri nas se lahko učiš krasti in okrog prinašati vse okrog sebe in ker imamo pri nas veliko takšnih kot si t

    • gggg 12:58 10.december 2017.

      @NeAnonimni - jaz ne iščem nadstandardna ampak kvaliteto - kvaliteta pa v javnih šolah večinoma ni dovolj.

  • vseimam 09:27 23.november 2017.

    Popolnoma pravilno. Še bolj bi bilo potrebno zaostriti stvari tudi na drugih področjih. Kdor ustanovi privatno šolo, naj jo tudi sam financira. Ne sme pričakovati, da jo bo financirala država.

    • Avatar Leon
      Leon 10:01 23.november 2017.

      Privatne šole so v glavah staršev ,ki želijo svoje otroke spremeniti v snobe in večvredno drhal,ki bo zaničevala vse drugačne ......to je hoštapleraj ! Že danes se otroci ločujejo po znamkah oblačil in telefonih ,kar samo povzroča razkol med Slovenci ...prikaži več in vse to jim narekujejo STARŠI .

    • gggg 12:23 23.november 2017.

      Zasebna šola je zato, ker so javne porazne (tako s stališča podajanja znanja, kot s stališča učenja za življenje). V večini zasebnih šol so otroci enakih socialnih nivojev, kot v javnih. Po znamkah oblačil in telefonov pa izstopajo predvsem tisti ...prikaži več otroci v javnih šolah. Pa razlikovati moraš med zasebnimi šolami s koncesijo (o teh je govora), ki imajo veljavni program in so obvezne, ter med zasebnimi (tujimi) šolami, kjer starši plačujejo vosoke šolnine (in tam so elitisti, ki jih omenjaš).

    • mph 13:23 23.november 2017.

      @gggg govoriš neumnosti, javne šole so zaenkrat vsaj zadovoljive, je pa nekaterim cilj seveda, da bi postale slabe na račun privatnikov, ki bi si radi polnili žepe. Javne šole naj se financirajo z javnim denarjem, privat s privat.

    • gggg 14:59 23.november 2017.

      @mph - ali sploh veš kaj obsega financiranje zasebnih šol? To o čemer govori zakon je samo financiranje programa, ki ga šola mora po zakonu izvajati (in to bi moralo biti plačano 100%). Kar tiče pa plačevanje stavbe ipd, to ...prikaži več pa je pač strošek, ki ga zasebnik (in starši) plačujejo. Noben zasebnik si s 100% financiranjem programa ne bo polnil žepov, ker gre denar itak samo za plače učiteljev. To bi ti verjetno moralo biti jasno, če komentiraš v tej temi.

    • Avatar Leon
      Leon 15:23 23.november 2017.

      @gggg......ti si tipičen primer slovenceljna ,ki ustreza vladajoči kliki !

    • vseimam 12:06 01.december 2017.

      Saj se jim ne gre za denar. Gre se jim za vpliv, za možnost prisvajanja oblasti, za vpliv na sprejemanje zakonov, ki so jim v interesu. Že vseskozi to počnejo in to jim je glavna skrb. Denar niti ni pomemben. ...prikaži več Mora se govoriti o njih.

    • Avatar Leon
      Leon 15:32 01.december 2017.

      Denar je sveta vladar ! Kdor ima denar ima oblast ,ker si jo lahko kupi !

  • mph 11:46 23.november 2017.

    No, ja, če smo pri sprevrženosti, so imeli ustavni sodniki v času samostojne Slovenije kar nekaj ZELO SPREVRŽENIH odločitev, pa tudi k ustavi sami so med drugim prispevali sprevrženi pravniki. Morda pa imamo sprevrženo ustavo, ne vem. Vsi ti silni ...prikaži več pravniki pa so sprevrženo tiho ob drugih zadevah, ko gre za socialne pravice in podobno. Zame je sprevrženo kaj ta gruča sprevržencev počne tokrat.

    • kapibara 13:03 23.november 2017.

      Kot je rekla na VV Faktor: .. trije pravniki- štiri mnenja.. samo v SLO

    • smuc 16:12 23.november 2017.

      Samo nori in primitivni ljudje in politiki solijo pamet ustavnim sodnikom in na tem forumu jih je precej!!!

    • mph 07:49 24.november 2017.

      @smuc, ah, se pravi, ustavni sodniki so nadnaravni, nezmotljivi .... Ne skrbi, mi je čisto jasno, da so najvišja instanca v neki državi. Kar pa ne pomeni, da se moramo strinjat, če sledimo tvoji logiki potem bi danes še imeli ...prikaži več uzakonjeno npr. sužnjelastništvo, ker je najvišja instanca družbe nekoč imela tako urejeno. Potem bi pa res živeli še naprej v primitivnih časih.

  • klemenmo 12:34 23.november 2017.

    Me zanima odziv politične desnice, ko bo pojavila ideja/želja da privatno osnovnošolsko izobraževanje poleg RKC in Montesori izvaja še Islamska skuponost Slovenije. Po naši ustavi so vse vere enakovredne. Ali bo takrat pa desnica predlagala spremembo ustave?

    • oneh 13:45 23.november 2017.

      Kolikor vem, je v Ljubljanski džamiji predvidena tudi madrasa pa se nihče ne zgraža nad tem.

    • popokatopetl 14:22 23.november 2017.

      Pa se bo zgražal, ko bo slišal da je 100% sofinancirana ;)

    • gggg 15:01 23.november 2017.

      100% bo sofinancirana, če bo izvajala veljavni program, ki ga potrdi ministrstvo. Če bodo popoldne izvajali tam še kakšne druge dejavnosti, pa to nima zveze s plačevanjem izvajanja ajvno veljavnega programa.

  • Avatar Leon
    Leon 10:36 23.november 2017.

    Zakaj pa Ustavno sodišče ne zahteva ukrepanje v primeru 50. člena (pravica do socialne varnosti) ? Kaj pa enakopravno zagotavljanje zdravja državljanov ,ki umirajo na hodnikih prenapolnjenih hiralnic(bolnic) ? Zasebno zdravstvo je krivec za to !

    • Pepe007 11:16 23.november 2017.

      Zasebno zdravstvo je krivec zato :) Samo smeh je možen ob taki neblozi ... V Sloveniji je nacionalni šport javnih domov za ostarele, da večer pred praznikom sumljivo bolne ruknejo z rešilcem na urgenco. Potem pa tam ostanejo do konca ...prikaži več praznikov oziroma vikenda, ker nenujni reševalni prevozi ne obratujejo med prazniki. Imajo manj problemov z nego čez vikende in je lahko več ljudi doma. V bolnici pa se naj znajdejo kakor vedo in znajo.

    • gggg 12:19 23.november 2017.

      Še enkrat razmisli, pa boš videl, da je v bistvu glavni krivec slabo javno zdravstvo!

    • tomaz 13:47 23.november 2017.

      ne mešajte hruške z jabolki....zasebno zdravstvi so po novem samo tisti kar redno ne sfura. Tu se ne dogaja da isti učitelj uči dopoldne na javni, popoldne pa zasebni šoli. V zdravstvu je pa to stalnica.

    • Avatar Leon
      Leon 15:27 23.november 2017.

      @Pepe007........glede tvojih izjav je vprašanje za odgovorne v teh ustanovah oziroma kakšni inštituciji ,ki preverja tovrstne zadeve .

  • popokatopetl 11:01 23.november 2017.

    Mislim da je še bolj moralno zavrženo pri nas politiziranje US. Kristalno jasno je, da financiranja zasebnega šolstva in še marsičesa drugega pri nas ustava ne definira. Sodniki US pa v tem in drugih zadevah iz pete vlečejo argumente v ...prikaži več podporo svojim političnim stališčem. Mislim da je ustavni zakon edina pametna rešitev.

    • gggg 12:18 23.november 2017.

      Ustava definira enak dostop do izobraževanja.

    • popokatopetl 13:01 23.november 2017.

      > "Ustava definira enak dostop do izobraževanja." .... Nonsense in politično motivirano črkobralstvo. Bistvo je, da morajo imet vsi dostop do izobraževanja, da mora država zagotavljat šolski sistem. Sploh ne da morajo bit zasebne šole in da morajo bit 100% ...prikaži več% financirane. To tudi ni izključeno, ampak je zadeva zakonov in parlamenta. Neoliberalci pljuvajo po neučinkovitem javnem šolstvu, ampak pri 100% kriti koncesiji je še večja nevarnost ponikovanja denarja ob kronično slabem nadzoru.

    • gggg 15:07 23.november 2017.

      Razlioži, kako lahko ob 100% sofinanciranju ponika denar, če je pa tak denar lahko namenjen samo plačam učiteljev, ki izobražujejo? Ali ti ni jasno, da 100% sofinanciranje ne dopušča financiranja stavbe in drugih aktivnosti, ki se dogajajo na zasebni šoli. ...prikaži več Gre samo za 100% plačilo dela učiteljev, ki morajo itak izvajati program, ki ga določi in potrdi država.

  • Žurnalček 06:58 24.november 2017.

    USTAVA je najvišji pravni akt države ! Ustavo piše 75% poslancev in ne ustavni sodniki ! Oni samo odločajo po členih ustave ! Zato marš !

  • Žurnalček 07:02 24.november 2017.

    Privatnih osnovnih šol ne bi smelo biti ! Kdor pa želi služiti na tistih , ki ne zmorejo srednješolskega programa , naj pa starši dijakov zanjtudi plačajo !

  • maresem 14:34 23.november 2017.

    Kljub minusarjem... komunajzarji so največje zlo sveta, sploh pa v Sloveniji. Ta gamat bo spravila Slovence na rob preživetja. Ignorirati ustavno sodišče... poden od podna.

  • dragec 14:33 23.november 2017.

    prvim med drugorazrednim SSDSS ovcem se dogajajo mokre sanje o zmagi na volitvah - malo morgen

  • smuc 15:54 23.november 2017.

    Nekdo je primerjal zdravstvo in šolstvo. Prve financira država 100%, privatne šole pa ne??!! Slepa levica se spet pretvarja, laže in išče izgovore za svojo primitivnost. Spet delijo narod na leve in desne, na priviligirane in ostale in pri tem ...prikaži več je glavni ustavni pravnik Cerar, ki ve kaj je resnica in raje molči. Hana sem imel za veliko pametnejšega in pravičnejšega, Levica pa sploh ne bi smela priti v parlament saj je najneumnejša stranka v parlamentu.

  • Tupamaros 09:11 23.november 2017.

    Cerarju in članom njegove svite se dogaja sindrom malega človeka,kateremu se dozdeva, da visoko leti.

  • ljubodoma 11:10 23.november 2017.

    komunizem nam je vsem v pogubo; rdeći hudići še vedno živijo v socializmu in dobivajo bonitete, ki jim N E pripadajo - delaj hudić, ne pa mude praskat - muda dorfer !

    • dchello 13:48 23.november 2017.

      Pa ti bi bil idealen za predsednika (v sobi v kakšni umobolnici).

    • janez60 13:50 23.november 2017.

      Bolnik kdaj boš osvojil slovenščino, poznamo le č ne pa tvojega ć.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.