Slovenija

Česa ne smete narediti med zapuščinskim postopkom?

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • igor72 16:44 18.januar 2026.

Ljudje smo hecni, kolikokrat so se že zaradi dediščine bratje in sestre skregali in do smrti kuhali zamero, čeprav v grob nihče ničesar ne odnese.

• ToSmJest 16:07 18.januar 2026.

Jaz sem opazil pri enih socialno šibkih sorodnikih, da ni dobro dedovati nelikvidnega premoženja. Tega namreč ni mogoče unovčiti, hkrati pa imaš zavedenega v uradnih evidencah in potem izvisiš pri raznih socialnih prejemkih, ki postanejo nedosegljivi. Še slabše bi lahko ...prikaži več bilo, če bi tako premoženje zahtevalo dodatna sredstva. Na primer davke ali vzdrževanje. Zato, če nimaš sredstev, se je bolje odpovedati taki dediščini.

• djdj 10:49 18.januar 2026.

Jaz sem na žalost(smrt sorodnika), že večkrat napisal izjavo, da se odpovedujem dediščini(ki sem jo dal pregledati oz, popraviti pravno podkovani osebi). Nočem se kregati, za nepremičnine, ker o le strošek. V enem primeru se edina sorodnica ni odpovedala dedovanju. ...prikaži več. Dobila je zaraščeno podrtijo in dolgove pokojnika + vsem se je zamerila...

Garancija 09:09 18.januar 2026.

Kupiti ferarija?

• rd2dmk2 19:19 18.januar 2026.

imam še eno vprašanje. torej če ima zapustnik aktivo v premoženju, potem dediči imajo pravico pokasirat. če pa ima zapustnik dolgove pa dediči imajo pravico spizdit. in kdo te dolgove poplača. no pa povejte. me res zanima kdo. in zanima ...prikaži več me tudi kako ti dolgovi lahko nastanejo. lahko je zapustnik najel bogat kredit, ki ga moral najet po navodil podočega dediča. sicer je to mal tako, ampak se spomnite primera ne dolg nazaj, ko je starš moral plačevat davke in takse za prezgodaj umril otrokom

• eproblem 13:47 19.januar 2026.

Če dediščine nihče ne sprejme, potem dediči ne odgovarjajo za dolgove, saj pravno gledano dedičev ni. Po slovenskem dednem pravu v takem primeru zapuščina postane last države ali pa se prenese v stečajno maso brez dedičev (če gre za insolventno ...prikaži več zapuščino). To pomeni, da se v postopku dolgovi poravnavajo iz zapuščine same (če je kaj premoženja), država pa ne prevzema osebne odgovornosti za pokojnikove dolgove.

• smith2 04:35 10.februar 2026.

Pozdravljeni, ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 24 urah. Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 19.000.000 € s stopnjo 3% . Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marijarajevic259@gmail.com

• slovenski3 09:19 02.februar 2026.

Dedičem sem zapustil za 17 milijonov premoženja. Sem jim dovolj zapustil ali naj še dodam kak milijon?

• rd2dmk2 11:05 18.januar 2026.

gospod pravnik, mislim da ste v tem članku napisali eno ogromno nakladanje brez kakega pomena. kaj pametnega in koristnega pa nič. še enkrat se je pokazalo da pravniki samo mešajo meglo. bom dal en primer kako bi kaj pametnega dali. ...prikaži več recimo zakonca imata otroka. en od zakoncev umre, kaj se najbolj splača. da zakonec prevzame vse premoženje da oba prevzameta svoj delež ali da otrok prevzame vse premoženje. kako se to splača glede na davke, takse in dolgoročno. to bi zame bil nasvet.

• Anči 18:48 18.januar 2026.

Kakšne neumnosti trosiš!!! To se boš moral sam odločit.

• Zvono 05:08 19.januar 2026.

Gospod pravnik je povsem korektno pisal o problematiki in jo osvetlil z večih zornih kotov. Če pa želite nasvet za vaše individualno vprašanje, pa stopite sami do odvetnika.

• dare326 18:45 18.januar 2026.

Kako deliti podedovvano. Prjatu in sestra sta po mami podedovala pol hiše, pred tem sta bila lastnika vsak po 1/4 po očetu. Sestra bi prodala, ker ni čustveno navezana na hišo, Prjatu bi lahko s prodajo stanovanja odplačal sestro in ...prikaži več obnovil hišo. Toda žena pravi, obnovila sva stanovanje in sedaj naj obnavljam še hišo? In tako bo prjatu ob hišo, da si bo žena, ki pri obnovi hiše tako ne bi nič delala, lahko v stanovanju grela rit.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.