Slovenija
72518 ogledov

Največja sprememba v 13 letih, večina bo po novem dobivala enkrat več kot doslej

Komentarjev 84
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    malonaokoli 07:11 30.december 2025.

in sedaj marsikateri upokojenec ugotavlja, da bi bilo zanj bolje se vpisati na listo brezposelnega kot upokojenca, saj bi imel iz socialnega transferja viši dohodek kot iz naslova 37 let delovne dobe kot upokojenec. 123.000 delovnih invalidov prejema 425€ -530€ ...prikaži več inv. pokojnine. in 50€ invalidnine, ki se je v 10 letih izboljšala za 2€.

• rd2dmk2 10:36 30.december 2025.

upokojenci so imeli možnost 40 let si urejat pokojnino. 40 let. kolikokrat sek se kregal z delodajalcem, ki je zahteval od mene goljufanje- pisanje potnih nalogov in podobno- in ko je prišla inpekcija- sem jih pa jest dobil po grbi, ...prikaži več kos o ugotovili nepravilnosti- no kako ? ker je firma plačala blazne kazni- no po tem pa jest pr znižanju plače. zato mi nehajte jamrat.

• SlavkoKrizman 07:21 30.december 2025.

In potem se sprašujejo zakaj narod noče delat...zakaj bi...

• mph2 08:22 30.december 2025.

Obratno, naj se kapitalisti malo bolj potrudijo, da bodo lahko ponudili večje plače.

• tlacan 09:34 30.december 2025.

Morda je tam kdo, ki se mu ne ljubi delati a bi večina takoj sprejela službo za pošteno plačilo - nad pragom revščine.

Leon 08:13 30.december 2025.

ZRZS je potreben reforme . V sosednjih državah je zakonodaja in nadzor brezposelnih temeljita in učinkovita po kateri naj se zgleduje Slovenija.

• rd2dmk2 10:39 30.december 2025.

točno tako je da ZRSZ je nesposobna organizacija, včasih celo koruptivna. ampak sistem mora bit. mora. fime gredo v stečaj in ljudje morajo dobit nadomestilo. ker prverite malo jim država odteguje del plače za to stanje

• herman3 10:38 30.december 2025.

Upokojencem s 40-imi leti delovne dobe pa so dvignili zajamčeno pokojnino za 5 eur. Zanimivo!

• Naklonsky 08:34 30.december 2025.

Na račun davkov zaposlenih! Banda komunajzarska!

• Jernej65 08:44 30.december 2025.

Kaj zopet nabijaš. A banda Janšistična bo pa naenkrat vse to ukinila ali kaj. Naj poskusi, bo letel po luftu nazaj v Šibtarijo.

• Naklonsky 08:54 30.december 2025.

Prav in pravično bi bilo, da nehamo podpirat lenuhe. Očitno si eden izmed njih!

• Jernej65 09:04 30.december 2025.

Naklonsky, delam vse življenje, nikoli nisem bil na borzi, če že hočeš vedeti. Ti pa lenariš in po forumih trosiš populizme, jamraš ob vsaki zadevi, ničesar ti ni prav. Ravno takšni ste največji lenuhi in postopači, saj ne znate poskrbeti ...prikaži več zase. Res je na borzi ogromno lenuhov, ki si ne zaslužijo podpore, vendar se to ne rešuje na način, kot ga ti propagiraš z nekim populizmom. Nadomestilo za brezposelnost pozna vsaka država, ki da kaj nase. Gorje nam Trampistov, ki skrbijo samo za elito.

• Vrtnica 09:19 30.december 2025.

Minimalna brezposelnost je več kot moja pokojnina !! Pregovor pravi kdor ne dela naj ne je !!! Naši komunajzari pa obratno , Ne delaj nič ,več boš dobil!

• Naklonsky 09:30 30.december 2025.

Daj Jernej ne seri! Zakaj bi kdo delal, če dobi več za ne-delo? Moj sosed, sp-jec, je nedolgo tega zaprl svoj sp, je na borzi, zdaj naj bi ga ponovno odprl - vmes pa šušmari! Kdo je tu nor? Prav ...prikaži več je, da se omogoči nadomestilo za brezposelnost vendar ne na tak račun “bonbončkov” pred volitvami in z dodatnimi obremetivami že tako preveč obdavčene delovne populacije! Kdo je tu nor?

• Jernej65 09:34 30.december 2025.

Vrtnica, če ti gre tako slabo se zglasi na sociali, gotovo ti bodo pomagali, če si tega upravičen. Ali pa samo gobcaš. Zneski se niso usklajevali že 12 let, a se tebi penzija tudi ni. Ne seri.

• rd2dmk2 10:42 30.december 2025.

vrtnica- upokojenec gre lahko delat in je dobro plačan za to delo pa še penzion mu cel ostane. če gre delavec delat dodatno - popoldanski s.p. ali podjenma pogodba bo zelo težko prišel do dela, ker mu je študent in ...prikaži več upokojenec nelojalan konkurenca. in za konec- kaj si pa vrtnica delala 40 let da danes jamraš- kako le moreš- ljudje ki so delali v Jugi- ja prav ste prebral imajo dane zelo lepe pokojnine- kako to ???

• Vrtnica 13:25 30.december 2025.

Jernej 65 meni so štirideset let trgali , da lahko sedaj dajajo lenuhom ! Kaj ti ni jasno! Golobu in takim kot si ti ,da ne pišem o Mesecu in vsim ostalim komunajzarjem verjetno ne bo treba!!

• Jernej65 13:32 30.december 2025.

Vrtnica, preoblečeni komunajzar Janez nam bo trgal še več in dajal bogatašem. Nafilati je potrebno elito, kot je Batagelj, ki je že pospravil milijone po Janševih zakonih za bogataše. Na srečo je Golob to hitro ukinil. Nafilati bo treba zdravniško ...prikaži več elito, ti boš pa kri scala v vrsti ali pa odštela mastne denarce, nafilati je treba lenuha Snežiča največjega reveža v Sloveniji. Elita po vzoru Trampa omenja samo milijarde, Janez je njegov podrepnik. Kar so tebi trgali, še za tvojo penzijo ni dosti.

• Jernej65 13:37 30.december 2025.

Janez bo zmanjšal davek na kapital. Torej tistim, ki kapital imajo. Kdor ga nima tudi sedaj ne plača nič. Torej več bogatašem, ki so res vsi po vrsti zelo pridni in pošteni, a ne. Draga "Vrtnica", raje vidim da gre ...prikaži več kakšen evro lenuhom, kot pa milijoni bogatašem, ki že sedaj sedijo na milijonih. Ne maram levičarjev, ne maram desničarjev, ker gredo v skrajnost. Tja spadata Kordiš in Janša, ki sta smrt za Slovenijo. Tako je to. Amerika že plačuje svojo volilno napako. Tramp omenja samo milijarde.

• Jernej65 13:41 30.december 2025.

Od teh milijard povprečen Američan nima nič. Te milijarde si delijo Trampovi sorodniki in podrepniki. Maga je en velik polom, na račun revnih Američanov, ki so sedaj še bolj revni. Po podobni poti bi tudi rad šel Janša, saj obožuje ...prikaži več Trampa. Da mi ne boš potem jamrala, ker boš še brez gat ostala.

• tinto 19:17 30.december 2025.

Ko bo Janša zopet na oblasti bo zaprl pipo raznim nevladnim pizdičem in takoj bodo imeli državni uslužbenci povprečno 142 evrov večje plače,

• Jernej65 23:11 30.december 2025.

tinto, v prejšnjem mandatu Janez ni zmanjšal število nevladnih organizacij, samo denar je preusmeril k svojim na novo ustanovljenim, za krajo denarja. V covid času so poniknile milijarde. Tej vladi zamerim, da ni bolje preiskala teh kraj, ki so naredile ...prikaži več ogromno luknjo v proračunu. Ogromno denarja se je prelilo v žepe bogatašev skozi razne nepotrebne, nenadzorovane pomoči. Zdravniki so eni izmed teh, ki sedaj najbolj pizdijo, ker je pipa presahnila. Tvoj Janez bo uničil vse, kot Tramp v Ameriki.

• vzev 08:50 30.december 2025.

Delodajalci ne dobijo delavcev, tukaj pa kar delijo denar. Naj te lenuhe spravijo delati. Dokler je na voljo eno delovno mesto, bi morali delati. Pa tudi če tisti z magisterijem dela na gradbišču. Če lahko tam Mujo z osnovno šolo ...prikaži več bo pa tudi on. Če ne želi, pa ne rabi dobiti denarja.

• tlacan 09:39 30.december 2025.

Poleg dviga nadomestila bi morali prepovedat uvoz "sužnjev". Ubogi delodajalci ne bojo več milijonarji na račun izkoriščanja delavcev.

• vzev 10:11 30.december 2025.

Če nebi toliko denarja metali vstran za lenuhe, bi lahko kaj več ostalo od naših plač.

• rd2dmk2 10:47 30.december 2025.

vzev, si kaj slišal od tujcev, ki delajo v slo ? kako so izkoriščani. spijo v podrtijah, imivajo se pa na gradbišču z mrzlo vodo. ajde daj še ti to počni in za njihov o plačo. ko boš ti to ...prikaži več delal , pa zahtevaj od brezposelnih.

• vzev 10:56 30.december 2025.

Potem pa naj zamenjajo službo. Dela je več kot dovolj. Če mu pri enemu delavcu ni všeč, pač naj gre drugam. Če mu pa ni všeč v Sloveniji pa se lahko vrne nazaj v tujino. Ne pa moramo mi plačevati ...prikaži več lenuhe. In ja, jaz vsekakor nebi ležal doma. Lahko lepo delajo, v vmesnem času pa iščejo novo službo.

• rd2dmk2 10:59 30.december 2025.

vzev- am.... razpis ene od slovenskih komunalnih služb- elektrikar, vodovodar. mizar- izpit upravljanja hladilno- korilnih naprav, reševalec iz vode in upravljalec žičnic. kaj še mnajka maser in računovodja. ade prijavi se na to delovno mesto.

• vzev 11:06 30.december 2025.

Zakaj se bi prijavil na to delovno mesto, če sem pa na svojem izredno zadovoljen. Če pa bi firma šla v stečaj, bi se pa vsekakor prijavil. Kaj pa je sploh narobe z delom električarja, vodovodarja,..?

• rd2dmk2 11:12 30.december 2025.

ne razumeš vzev- to je razpis za eno delovno mesto- a ti znaš vse to in imaš vse te izpite. to je isto kot bi nekdo dal razpi za delovno mesto direktorja vratarja in čistilca, pa še kaj.

• vzev 11:18 30.december 2025.

Za ta oglas ne vem. Vem pa, da podjetja pogosto napišejo v oglas več del, potem pa upajo da se kdo prijavi. Glede na njegovo znanje ga pač potem dajo na ustrezno delovno mesto.

• rd2dmk2 11:22 30.december 2025.

običajno je tako da, zahtevajo več , kot je v delovnem mestu in opisu del- saj danes vsako delovno mesto ima dodatek - in ostala dela po nalogu nadrejenega. kar bi lahko pomenilo da moraš tud mu ga potegit, če ...prikaži več tako ukaže. če sem zelo žleht in zloben.

• tlacan 15:07 30.december 2025.

Pred upokojitvijo sem bil kar dolgo na zavodu. Pisal in pošiljal prošnje pa niti odgovorili niso. Sem šel na razgovor; imel točno tako izobrazbo (električar) kot je bila zahtevana v razpisu, poleg tega so na razgovoru želeli, da bi popravljal ...prikaži večal vodovodno inštalacijo in pleskal, kar sem potrdil ter navedel kje sem pridobil ustrezna znanja. Ponujali so mi minimalno plačo po kolektivni pogodbi kar sem sprejel. - nadaljujem

• tlacan 15:11 30.december 2025.

Niso me niti obvestili, da jim ne ustrezam ampak sem 14 dni po razgovoru zasledil ponovljen razpis z enakimi zahtevami. To se je kar ponavljalo. In za take kot je Vzel naj bi bil lenuh? 53 let star kvalificirani delavec, ...prikaži več, ki je ostal doma zaradi ukinitve delovnega mesta naj bi bil prestar? Ni pomanjkanja kadra ampak neumna pričakovanja delodajalcev.

• vzev 17:08 30.december 2025.

Jaz pa vem za ravno obratne zgodbe. Delodajalci dejansko vzamejo kogarkoli se prijavi. In ni važna starost. Samo, da je pripravljen delati.

• rd2dmk2 18:24 30.december 2025.

vzel, saj ni problem delati, problem je plačati- jest sem delal 3 leta v SLO pa dobil samo listkeo plači, ki naj bi prišla- potem je prišla država in ustanovila firmo podobno poblaščenim družbam za certifikate, nam pobrala listke in ...prikaži več zaprla tisto firmo. to je ena od zgodb. druga je da je direktor svoji ljubici odprl firmo in tja mesečno nakazomal miljone tolarjev, nam- delavcem pa dajal pol plače. a hočeš še. ni to niti približno vse.

• vzev 17:50 31.december 2025.

Pač menjaj službo. Nihče te ne sili delati v istem podjetju. Ne rabiš pa zato lenariti na sociali.

• rd2dmk2 18:12 31.december 2025.

vzev- oprosti ampak si ti mal prizadet. jest sem ti napisal dva primera. torej sem menjal delodajalca. in napisal sem ti razpis za delovno mesto. pa ti ne kapiraš. razpišejo 1 ( eno ) delovno mesto ,notri pa zahteve za ...prikaži več pol ducata delovnih mest. pa kdo ima 6 šol. kdo je naredil šolo za električarja, vodovodarja, vrtnarja, šoferja kamiona, in šđe in še. boš rekel saj se priučiš. . fant delaš šolo potem pa rabiš izpit iz upravnega postopka. čemu, zakaj ? da udariš štempelj na vozniško dovoljenje ?

• rd2dmk2 18:17 31.december 2025.

da na daljujem pri nekem tretjem delodajalcu sem gledal ljudi- delavce- na minimalcu ( pod minimalcem ) - je zbolel, hudo zbolel, pa je stiskal zobe , žrl tablete - in hodil na šiht. zakaj? ker je krvavo rabil vsak ...prikaži več cent. ne bi preživel z boniškim nadomestilm. en mesec je manjakal, potem je pa- ne vem kako je prepričal dohtarje- in prišel delat- in mu je bilo treba pomagat. hočem ti povedat - vzev- ljudje bi radi bolje zaslužili, vsi. samo žal premnogim ne uspe. in potem jih še udari- odpoved.

• atamama 11:42 30.december 2025.

BRAVO, najboljša novica leta za cca 9000 volivcev, to bo najbrž dodatek k ''šutarjevemu zakonu.'' Leta 2007 se je zgodil ''ambrus'' in cigoti so dobili dodatek v zakonu ''privilegiranih'', letos se je zgodila smrt na Dolenjskem in cigoti dodatek v ...prikaži več denarju, vsa ČAST zblojenemu levičarju, še moja soseda ne bi tako neumno vladala.

StarMačk 11:11 30.december 2025.

Če ima Slovenija v ustavi zapisano socialna država, potem je samo po sebi umevno in edino pravilno, da država poskrbi za najšibkejši sloj državljanov in med te spadajo tudi brezposelni brez lastne krivde. Bi pa absolutno bilo potrebno korenito spremeniti ...prikaži več kar nekaj pravnih aktov, ki urejajo pravice do socialnih transferjev in okrepiti nadzor. S tem bi na minimum spravili možnosti zlorabe socialnega sistema, vzporedno pa je potrebno za dokazane zlorabe uvesti materialno in kazensko odgovornost.

• bobubob 14:57 30.december 2025.

Brezposelni brez svoje krivde? Ker so 'študirali' npr. na FF ali kake 'evropske študije' ali ' menedžment', pa reveži niso krivi, če država zanje ne zna najti vsaj delovnega mesta, če že dela ne? Ali pa ker niso 'doštudirali' nič ...prikaži večč a jim ustava ter človekove pravice preprečujejo, da bi za svojo lenobo dobili kar si zaslužijo, torej obcestni jarek - v opomin podobnim? Če si zdrav, lahko delaš vsaj fizično!

StarMačk 15:43 30.december 2025.

Brezposelen brez svoje krivde vsekakor ne more biti nekdo, ki je dosegel nek nivo izobrazbe, na svojem področju pa zaposlitve ne dobi, vendar se preusmeriti po lastni volji ne želi ali se mu celo zdi izpod časti, da bi sprejel ...prikaži več delo, ki ni na nivoju izobrazbe... Je pa brezposelen brez svoje volje postal nekdo, ki po 30ih letih ostane brez službe zaradi propada podjetja, zaradi let, mogoče še zdravstvenih omejitev, pa nove zaposlitve kljub aktivnemu iskanju ne dobi. Sam poznam dva takšna primera!

• tlacan 09:35 30.december 2025.

Socialni transferji so primerno visoki in zagotavljajo socialni minimum za preživetje. Žalostno je, da je polno zaposleni pod pragom revščine. Če mu delodajalec ne more (noče) zagotoviti dostojne plače, naj zapre in gre tudi sam na zavod. Bo vidu kako ...prikaži več je lepo iskati poštenega delodajalca.

• vzev 10:34 30.december 2025.

Socialni prispevki so previsoko. Dokler so na voljo delovna mesta, jih nebi smeli deliti.

• tlacan 14:47 30.december 2025.

Niso na voljo delovna mesta ampak prostovoljno suženjstvo. Delavec, ki dela polni delavnik mora prejeti plačo, ki je nad pragom revščine! Vse drugo je izkoriščanje delovne sile kar bi po moje moralo biti kaznivo. Kdor ponuja Plačo in ne žepnino, ...prikaži več, nima težav s pridobivanjem kadra - lahko izbira.

• vzev 17:08 30.december 2025.

Ja, toda če nebi tako hranili te lenuhe, bi lahko bile plače manj obdavčene in bi delavcu ostalo več od plače. Potem bi pa lahko delal, pa če mu nebi pasalo sproti iskal novo zaposlitev.

• munja 18:35 30.december 2025.

Zdrave lenuhe iz sociale je treba nagnat delat, da bodo plačevali davke in prispevke, ne pa živeli na račun davkoplačevalcev.

• tlacan 21:11 30.december 2025.

Tisti, ki da plačo 20% nad pragom revščine za 40 urni delavnik, nima težav z zaposlovanjem. To bi tudi morala biti minimalna plača za najosnovnejša preprosta dela in od tu bi se lestvica morala dvigovati. Pri nas pa prejemajo minimalno ...prikaži več plačo tudi delovodje - mogoče je vodja vzdrževanja malo nad njo. Prag revščine krije socialna - za tiste, ki nikomur ne morejo prinašati dobička.

• bobubob 14:50 30.december 2025.

Znižati bi jo morali in ne zvišati. Za vsakogar se najde delo, mar moramo uvažati Filipince zato, ker domači filozofi, ekonomisti in oblikovalci spletnih vsebin nočejo na njivo, za trak ali pa npr. v DSO? Ker se diplomiranci socializma nočejo ...prikaži več izučiti za kaj koristnega, npr. za vodovodarja, električarja, gradbenika.....pa bi imeli več in denarja in samozavesti !

• bogdan81 13:32 30.december 2025.

Žal pa taka odmera pomoči.Penzionisti delajo 40 let pa dobijo manj kot pa ti ki dobivajo to podporo.Žalostno.

• majda002 09:36 30.december 2025.

še vedno vam ni jasno, da brezposelni niso izgubili dela, ker bi njim tako pasalo in nočejo delati, odpuščeni so bili z strani delodajalca iz različnih razlogov in s to revščino, ki je bila do sedaj namenjena njim lahko samo ...prikaži več životariš. Ravno tako se jim odbije še znesek za dodatno zdravstveno zavarovanje in prispevek za dolgotrajno oskrbo, ostane bore malo,....

• vzev 10:33 30.december 2025.

Brezposelni lahko v istem trenutku najdejo zaposlitev če želijo. Toda večina je lenuhov, ki ne želi delati. Še penzonisti si brez težav najdejo zaposlitev.

• majda002 10:43 30.december 2025.

dragi gospod, veliko jih je na zavodu - leto gor ali dol - pred upokojitvijo, jaz bi vas v njihovem primeru poslala delati in iskati zaposlitev, da bi izkusili kako to izgleda, potem se pa javite komentirati,....se pa z vami ...prikaži večmi strinjam samo glede mladih, ti pa bi si lahko našli še kakšno zaposlitev,... ni metati vse v en koš!

• rd2dmk2 10:45 30.december 2025.

žal je ravno tu problem vzev penzionsti in tudi študentje - njihovo delo je precej manj obdavčeno in so nelojalna konkurenca delavcem. danes delavec zelo težko dobi delo, ker je njegovo delo zelo obdavčeno. sam primer. študent ne dobi nadomestila ...prikaži več za malico in prevoz na delo, delavec mora. delavec je doma za praznik in dobi plačano , študent je doma za praznik in dobi NIČ. koga najame delodajalec ?

• vzev 10:58 30.december 2025.

@rd2dmk2, to pač ni resnica. Poznam veliko ljudi, ki so brez težav dobili delo, pa so že čisto blizu penzije. Tisti, ki želi delati nima težav pri iskanju dela.

• rd2dmk2 11:03 30.december 2025.

ja imaš prav- menda obstaja možnost das brezposelni, ko se zaposli, dobi poleg plače še dodatek od zavoda. samje hecno- da če se sam ne pobrigaš ti nihče na zavodu to niti pod razno ne omeni. in je še marsikatera ...prikaži veča ugodnost kot recimo da delodajalec dobi dodtake , če zaposli tako osebo. sam vedet je treba. tisti, ki ne ve in ni mojster prebiranja vseh fint, bo izvisel.

• vzev 11:08 30.december 2025.

@rd2dmk2, ja to je pač javni sektor, ki ne opravlja svojega dela. Samo da dobi plačo, in to je to.

• bobubob 15:08 30.december 2025.

Tako je tule že desetletja, pa še vedno volimo iste, ki tak sistem podpirajo. Delodajalci nekaznovano mešetarijo z delavci, država pa nekaznovano svinjari po državljanih. Ti pa kot da so v nebesih....prepirajo se, na kakšne barve oblaku kdo sedi....

• nada85 09:34 30.december 2025.

ljudje hitro na zavod, zapustite delo, in uživajte

• rd2dmk2 10:52 30.december 2025.

samo se pritožujete. nimate velike plače, nimate penziona, nadomestilo za brezposelne preveliko. uprite se! ja malo morgen , strahopetci bojazlivi. delavec mora vrnit 639 božičnice.svojemu delodajalcu. nadure se pišejo kot potni nalogiali pa še to ne. glejte če ste vi ...prikaži večvi pokleknili in delate dva šihta da dobite tisit drobiž, pa delajte- sam potem ne jamrat- ne zdej ne pol ob penziji. žal , grem rajš na zavod za to mizerijo, kot pa da bi delal , za lopovskega, pogoltnega šefa, ki je za povrh sosed

• vzev 11:04 30.december 2025.

Jaz sem s svojo plačo izredno zadovoljen. Tudi s svojim direktorjem imam odličen odnos. Toda čisto vsak cent, ki mi ga država požere, je za mane preveč. Ko potem vidim kako se denar meče vstran. Rajši bi denar kuril v ...prikaži več kaminu, kot pa da ga država tako meče vstran kot sedaj.

• rd2dmk2 11:20 30.december 2025.

vzev, pri plači plačaš davek za brezposelnost. mogoče se rajš na to pikiri in zahtevaj , da ga ne plačuješ več- saj ga ne rabiš. pač nekdo šrauba avte, ki se kvarijo celo leto- drugi pa skrbi za red na ...prikaži več smučišču. pač sneg je pol leta in drugo polovico ja mogoče kdo rabi reševalca iz morja. grem pa stavit, da tisti. ki se pritožuje , ima najlepše delo- nič ne dela, kofetka, čika in zajebava sodelvce.

• Naklonsky 09:04 30.december 2025.

Nagrada ziganom za trud in uspešno delo?

• tinto 19:17 30.december 2025.

Ko bo Janša zopet na oblasti bo zaprl pipo raznim nevladnim pizdičem in takoj bodo imeli državni uslužbenci povprečno 142 evrov večje plače,

• Luksi 08:24 30.december 2025.

Vedno samo za brezdelneže, država naj raje poskrbi, da se bo splačalo kaj ustvariti, ne pa da jemlje pridnim in daje lenuhom. Banda levičarska!

Leon 08:28 30.december 2025.

Tudi kmetavzerjem,ki namesto dela na njivah se vozijo v Bruselj na izlet je potrebno ukiniti subvencije .

• Luksi 08:38 30.december 2025.

Leon, pojdi v Lidla pa si kupi egipčanski krompir, bangladeško ribo in brazilsko solato, pa uživaj v dobri hrani. Jaz bom pa kljub vsemu kupil od kmeta...

• Naklonsky 08:45 30.december 2025.

Največji komunajzarski uspeh poslovanja v kmetistvu je Kordiševa njiva. Na uspešnem izobraževanju je bil v Venezueli!

• Jernej65 09:38 30.december 2025.

Naklonsky, s to tvojo izjavo se pa popolnoma strinjam.

• tlacan 09:43 30.december 2025.

@Luksi; Imaš prekratek domet. Leoni ni omenjal kmetov ampak leglo . . . v Bruslju. Kaj oni naredijo, da si zaslužijo 10 nadometil brezposelnim?

• mph2 09:46 30.december 2025.

@luksi, izključno banda desničarska je bila v ozadju nekdaj klasičnega sužnjelastništva, potem preimenovanega v fevdalizem, potem preimenovanega v kapitalizem. Gnoji, ki niso nikoli nič prispevali družbi, samo svoje žepe napolnili, ker je verjetno 99% akumuliranega bogastva na račun kraje, umorov, ...prikaži več laži, ... ne pa na račun poštenega dala. Tudi tega je seveda bilo, so vedno izjeme sicer.

• tlacan 09:46 30.december 2025.

Joj sem pozabil: Oni afne guncajo na FB in Instagramu. To pa je pošteno plačilo za pošteno delo?

• pravičnik77 11:28 30.december 2025.

@mph2: pozabljaš na 80-letno vladavino vas komunistov na oblasti v Sloveniji.. uničili ste vse, kar se uničit dalo

• Jernej65 11:31 30.december 2025.

pravičnik77, komunisti že 35 let ne vladajo več, nehaj srat. Bojim pa se, da bo zopet zavladal preoblečeni komunajzar Janša.

• atamama 11:45 30.december 2025.

Jernej, prosim ne jeziti Tintota, bo začel komuniste streljati in ''ose SDS članstvo....

• Jernej65 13:25 30.december 2025.

atamama, če se spravi na komuniste, mora najprej likvidirati sebe.

• pravičnik77 10:51 31.december 2025.

Jernej, to če so si spremenili ime stranke v SD, Levica, in še ne vem katero skupino, še ne pomeni, da niso več komunisti. drugo bi bilo, če bi spremenili razmišljanje ali (in) uvideli svojo zmoto, oz. da so bili ...prikaži več zavedeni... mimo grede KPS še vedno obstaja

• Jernej65 11:00 31.december 2025.

pravičnik77, če so ti komunisti, so SDS nacisti. Nehajte s takšnimi. Koalicija vlade je pač sestavljena iz različnih strank. Enkrat koalicijo vleče bolj v levo enkrat bolj v desno in te oznake z komunizmom ali nacizmom so neumestne in populistične. ...prikaži več Nekateri kar hitro povzemate Trampistično žigosanje strank, ki mu niso povšeči.

• pravičnik77 12:11 01.januar 2026.

ti kar...

• puys 10:55 30.december 2025.

Ma ni čuda, da mamo vedno leve vlade, če je folk zabit. Tukaj NE gre za socialno podporo, ampak nadomestilo tistim, ki so bili zaposleni in so nekaj prispevali v proračun !!

• bobubob 15:04 30.december 2025.

V našem socializmu je tudi to zgolj socialna podpora. Imamo jih polno, ki so na podpori, doma šverc komerc, kontrole pa nobene. Ne z davkarije, ne iz CSD, ne iz zavoda. Redki so tisti, ki postanejo brez dela zaradi mahinacij ...prikaži večj lastnikov - sposobni si že dosti prej najdejo drugo delo. Obrtniki namreč iščejo pridne in zanesljive roke, pa jih ne najdejo - otrok socializma z dvema levima rokama pač nimajo kje uporabiti!!

• Plavi-mil 17:27 30.december 2025.

Še volite skrajne levičarje, vam bodo pobrali zadnji cent v žepu in ga podelili socialnim lenuhom in nezakonitim migrantom.

• tinto 09:31 30.december 2025.

tisti ki nočejo delati in so na zavodi so volilci levakof in so na referendumu za ubijanje starčkov obkrožili ZA.. Naj jih vrag pocintra

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.