Slovenija
101 ogledov

Deset minut za kosilo in 700 ur čakanja

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph 10:19 28.september 2015.

    En kup nepotrebnega balasta in drugih neumnosti je. Šolo naj vrnejo na 8 letko, bo vrh glave, samo naj pustijo, kar je res potrebno.

  • tecumseh_1975 13:00 28.september 2015.

    ah dajte no.. v prvem razredu sta dve učiteljici/vzgojiteljici, ki prideta ob 8:10 in zgineta ob 12:05. Pa ne mi sedaj plozat o nekih pripravah ki jih realno ni...

  • zefacveta 15:38 28.september 2015.

    Odstraniti tudi balast na Ministrstvu za šolstvo. V dobi tablic vse več "papirnatih" učbenikov in pretežkih torb.

  • vodna.bolha 12:39 30.september 2015.

    Oprostite: balast primerjate z uvedbo angleščine v 1. razred. Meni se zdi, da je bil zadnji čas, da se je začelo v 1. razredu poučevati angleščino!!! Medtem ko ljubljanski vrtci že učijo angleščino več generacij, so šole šele letos dobile ...prikaži več to možnost in še to v obliki NEOBVEZNEGA IZBIRNEGA PREDMETA. V posmeh učenju jezika. Učenje jezikov bi moralo biti obvezno in se ne more primerjati s kvačkanjem in gasilci. Članek izpostavlja problem oblikovanja urnika, ker je v zadnjih letih ministrstvo z neumnimi potezami v šolo vneslo nered. Nekdanjim KROŽKOM ter DOPOLNILNEMU/ DODATNEMU pouku so se ob uvedbi devetletke uvedli OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI, lani pa še NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI. Da je komedija še večja, se pri teh predmetih lahko združujejo učenci POZOR – ne po starosti in znanju – PO TRIADAH. Ravnatelji in pomočniki pa kot superjunaki kombinirajo želje otrok in nepregleden sistem. Edina prava rešitev je, da končno priznamo, da so TUJI JEZIKI za naše otroke NUJNI. Od 1. razreda naprej na

  • Peter Panter 13:40 28.september 2015.

    Se povsem strinjam, ker imam takšen primer pri sosedi. Ampak Štrukelj pa vidi samo revčke. Me pa recimo moti, da imajo npr. 7.razredi samo še dve šolski uri telovadbe na teden. Bolj pomembno je, da na pamet vedo kdaj je ...prikaži več rojen vsak skladatelj, vedo vse o vseh pajkih in podobno. Me res zanima kaj je za dolgoročni razvoj družbe bolj pomembno? Da bomo imeli zdrave otroke, saj bo zdrava fizika pomenila tudi boljšo psiho, ali pa je to povsem irelevantno?

  • vodna.bolha 12:40 30.september 2015.

    Od 1. razreda naprej naj se vsi učijo angleščine, kasneje od 4. ali 7. razreda naj se vsem omogoči še učenje drugega tujega jezika. Pa ne pozabimo na računalništvo, ki ga v obveznem urniku kljub temu, da imamo vsi doma ...prikaži več kup elektronske krame, še vedno ni v obveznem urniku. Vsak osnovnošolec zna objavljati slike na FB, da bi pa obdelal sliko in jo vstavil v seminarsko nalogo, pa naučijo le peščico na izbirnem predmtu. Skratka: NA MIZŠ NAJ SE PRENEHAJO SLEPITI, DA RABIMO TUJE JEZIK IN RAČUNALNIŠTVO alternativno. VSAJ OSNOVE SO OBVEZNE. Pa bo tudi situacija z URNIKI rešena. Potem bodo lahko učenci interesne (šport, umetnost ipd.) bistveno bolj prosto izbirali. Tako se pa dela navidezna izbirnost, ki iz preglednega sistema dela kaos. V izbirni košarici pa ponuja vsebine,ki jih mladi danes nujno rabijo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.