Slovenija
29 ogledov

Iz ločenih košev kar na odpad?

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • spenjac 12:45 10.september 2013.

    pa kaj se stalno pritožujete čez državo? a res ne morete nič sami narest brez konstantne pomoči države? plastika je surovina, poiščite si kupca zanjo. ste mogoče pomislili, da bi se obrnili na kitajsko trgovinsko zbornico, mogoče vam lahko oni ...prikaži več dajo kak kontakt...

  • Pepe007 15:00 10.september 2013.

    Ja, za nas bolj balkanske narode mora biti urejeno z denarjem. Nam ne pomagajo nasveti. Če bi dobil 1 € za pobrano eno ali dve pločevinki, se mi niti ne bi zdelo tako hudo pred košnjo prečesati 5 metrov od ...prikaži več ceste in to pobrati. Ljudi, ki to vržejo v naravo tako ali tako ne moreš ne vseh ujeti in ne naučiti manir. In še akcija "Očistimo Slovenijo", bi imela vir financiranja.

  • McBobo 12:14 10.september 2013.

    Kitajci plačujejo €200 za tono odpadne plastike. Naši pa toliko leni, da se jim tudi tega ne da prodati. Ta država je živi mrlič. Trojka je že na poti iz Bruslja.

  • Igor Đukanović 13:11 10.september 2013.

    Plača onesnaževalec. Nedopustno bi bilo, če zaradi birokratske počasnosti ne bi problem bil rešen urgentno. To bi bila nesprejemljiva zaušnica vsem nam, ki pridno ločujemo.

  • allstarr111 13:22 10.september 2013.

    ne vem kolko plačujejo sedaj, ampak še dve leti nazaj so plačevali 400 evrov za tono, fora je v tem da bi nekateri radi videli da se vpnejo v proračun, pač država da 400 pol pa lahko prodajaš tud po 150 :)

  • Pepe007 13:25 10.september 2013.

    Pri velikem deležu embalaže (npr. plastenke, pločevinke) bi morali uvesti kavcijo. Vsaj kakega pol €, da se mi splača pobrati smet za drugim. Trgovci pa bi morali uvesti storitev odkupa embalaže. Seveda tisti, ki prodajajo tako pakirane dobrine.Potem bi ...prikaži več bila embalaža res lepo ločena, predelava cenejša in grmovje čistejše.

  • KOJAK 14:08 10.september 2013.

    Točno tako je urejeno na Hrvaškem.

  • privat 12:00 11.september 2013.

    kako lahko nemci odkupujejo prazno embalažo od malih ljudi?*???? pri nas pa so celo odpovedali odkup vinskih flaš...da neomenjam platenke ,piksne...!!Kmalu bodo odpovedali vračilo in odkup pivskih flaš!! Kdo sploh vodi to zadevo????Verjetno ima dobro plačo ,lepo ženo ,lepo tajnico,lepo ...prikaži več avto,veliko hišo...res je tudi mene nebi zanimalo kaj drugega...

  • Trovlak 19:12 10.september 2013.

    Kar pa mene pri embalaži najbolj moti, pa ne vem ali se kdo s tem strinja ali sem samo jaz ta posebnež, je to, da že v osnovi proizvajalec embalažo naredi iz "n" različnih materialov. Recimo: plastenka gre v plastiko, ...prikaži več po možnosti ima kovinski zamašek, ki gre med kovino, etiketo ima pa papirnato. Da vse to ločiš, porabiš več časa in truda kot bi ga običajno. Če bi res morali vso embalažo oprati s tekočo (pitno!) vodo, smo naredili še več škode kot koristi. Ali pa npr. kozarec od kompota; steklo, papir, kovina. Kakšni pakirani izdelki so pa sploh groza, ko je notri vse od stiroporja, kartona, plastike, kovine pa tudi do lesa. Veliko rajši bi se odrekel tem raskošnim in glamuroznim embalažam v prid skrbi za okolje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.