Slovenija

Izgubili so ji novo osebno izkaznico, nato se je začela prava kalvarija

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PaPajapopi 08:07 28.junij 2026.

Zanikrne uslužbenke in zastarela pošta Slovenije.

Kimberley-Echo 09:45 28.junij 2026.

Mene pa moti, da ob sobotah niso odprte pošte vsaj v večjih krajih (razen LJ in MB). Če si napr. v Slovenj Gradcu, Krškem ali Celju verjetno ne boš hodil v Ljubljano. Lahko bi bile odprte vsaj od recimo 8 ...prikaži več - 12h. Pri nas je v večjih mestih nad 80K prebivalci odprta ena pošta tudi ob nedeljah od 7 - 19h.

• atamama 10:33 28.junij 2026.

Manj za več denarja , se glasi moto Pošte Slovenije. Z monopolom na nekatere storitve ustvarja velik dobiček. Potrebna bi bila konkurenca, da se zbudijo...

• Naklonsky 10:31 28.junij 2026.

“Delež izgubljenih pošiljk je zanemarljiv..” Za pošto verjetno res nepomemben, toda posameznika?! Dajte, pošta, nehajte se delati norca iz ljudi! Vsaj opravičite se!

StarMačk 11:25 28.junij 2026.

Članek je prikazan kot je, ampak se bojim, da je precej enostransko brez vseh relevantnih dejavnikov, ki so vplivali na tak razvoj!? Pred leti sem imel spodobno težavo s priporočeno pošiljko, ampak mi je potem ko sem preveril pri pošiljatelju ...prikaži več kapnilo, da sem obvestilo najbrž nevede skupaj z reklamami zavrgel v smeti. Šel sem na pošto se identificiral in povedal, da imam priporočeno pošto obvestila pa ne, ker sem ga pomotoma zavrgel in uslužbenka je samo po mojem naslovu našla pošto...

• Naklonsky 11:51 28.junij 2026.

Tudi to je možno, da je kdo drug izmed družinskih članov pomotoma spregledal obvestilo ali da je poštar pustil obvestilo pri sosedu. Samo da ne moreš priti do številke obvestila je pa vsekakor malo nenavadno.

• eeee 12:31 28.junij 2026.

Obvestilo o pošiljki sploh ni pogoj za dvig. Res uslužbencu(ki) povzroči nekaj dodatnega dela, ampak vse gre to v delovno dobo. Bi prezivel(a) tudi to.

• miho 10:16 28.junij 2026.

Če mi podjetje zasebnega sektorja (npr. mimovrste) pošlje kakšen paket, pa odpremna številka ni osebni podatek, ki bi ga varovali pred menoj??? Dobim jo namreč ob vsaki odpremi njihove pošiljke, da lahko pošiljki sledimo od odpreme do dostave.

• miho 10:18 28.junij 2026.

Predpisi očitno ne veljajo za vse enako... Cetis ne sme posredovati odpremne številke naslovniku, Mimovrste pa jo sme. Kdo je tukaj nor? Ali niso zakoni za vse enaki?

• eeee 12:15 28.junij 2026.

Mimo vrste in osebna sta razlicni stvari. Poslovanje z osebno poteka po ZUP, da ne zahajam v podrobnosti. Mimo vrste in ostali komercialni posiljatelji nimajo z ZUP nič.

StarMačk 11:05 28.junij 2026.

Osebna izkaznica je čakala na pošti zato težko verjamem, da na dom ni dobila obvestila o nevročeni pošiljki. Vemo, da poštar v nabiralniku pusti obvestilo natisnjeno na ročni tiskalnik podobno potrdilu ob plačilu z bančno kartico. Če imamo v nabiralniku ...prikaži več več pošte, pa še reklame, nam lahko obvestilo, velikokrat je zvito v rolico, ne da se zavedamo pade na tla ali pa ga zavržemo z reklamami!? Če bi ona na pošti takoj rekla, da je obvestilo verjetno izgubila verjamem, da takšnih težav ne bi imela!?

StarMačk 11:09 28.junij 2026.

Tudi to, da naj bi ona kar tri tedne preverjala kje naj bi obtičala osebna izkaznica je za lase privlečeno, ker v tem primeru je zagotovo ne bi več čakala na pošti, ker pošta mora skladno z predpisi nevročeno priporočeno ...prikaži več pošiljko vrniti pošiljatelju po preteku 15 dni.

• eeee 12:18 28.junij 2026.

Tocno. Nisem 100%, vendar mislim, da v tem primeru ni fikcije vročitve, kot je to s sodnimi pisanji in veliko večino ostale uradne pošte po ZUP.

• rd2dmk2 10:21 28.junij 2026.

no ja bo bolje ko boste dobili na mobilca. me zanima na koga se boste pa potem obračali? na alekso? čudno in hecno in seveda žalostno je to, da je zame to priporočena pošiljka. recimo paket, ki ga pošlje temu ...prikaži veču z vrednost 1€ se pošilja sto SMS kje je trenutno ta škatljica tole pa .. že zaradi časa 3 tednov. tako pa bi se takoj videlo da je pošilka zatavala. in bi se že drugi dan lahko stranka oglasila in bi se lahko našlo . po 3 tednih bi bila lahko že bogve kje, če bi bila kakšna čistilka pridna

• Kmodri_ 10:39 28.junij 2026.

Dragi kot žefran...

• natalija1 11:04 28.junij 2026.

Napake so se, se dogajajo in se tudi bodo, ker smo pač ljudje tudi zmotljivi. Bi pa bilo lepo in prav vljudno opravičilo in morda eno majhno, simbolično darilce. Ljudje znamo opravičilo tudi sprejeti.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.