Pod streho /pod-streho/nepremicnine
33289 ogledov

Kaj se dogaja z najemninami, se oddajanje stanovanj sploh še splača?

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • robi2107 08:35 12.oktober 2022.

    @rd2 marsikdo bo vseeno držal prazno. Ne boš verjel, ampak dejansko je precej nepremičnin praznih, ker lastniki nočejo oddati. Pač, plačujejo stroške, kar se jim ob 15% letni rasti cene stanivanj še vedno splača.

  • bobubob 09:11 12.oktober 2022.

    Višji ali nižji davki, vseeno. V tej 'državi', ki ji nikakor ne gre zaupati glede pravne varnosti, se zakon lahko spremeni čez noč, lastnik pa ima v stanovanju voluharja, ki si 'človekove pravice' razlaga po svoje oz. po socialistično. Torej, ...prikaži več vzeti tam, kjer je, oziroma, lastnik stanovanja je bogataš in kot tak mora z menoj deliti svoje bogastvo. Dediščina preteklosti. In mesečarsko nasilje z zakoni o limitiranih najemninah ali prisilni oddaji praznih stanovanj samo še bogati to folkloro.

  • jakec1575 15:01 12.oktober 2022.

    Ljubljanski trg nepremicnin je ze unicen. Vse parcele, kjer bi lahko delali stanovanja za zadruzne oblike, pa je zupankovic prodal mafiji oz republike srpske, prijatelhem in avstrijskim in slovaskim skladom. Ljubljana je postala London. Prazna nalozbena stanovanja. Jaz bi uvedel ...prikaži več mastni davek na prazno stanovanje.

    • Avatar pantani
      pantani 19:29 12.oktober 2022.

      Tukaj pa se strinjam s tabo!!!

    • jakec1575 21:12 12.oktober 2022.

      Pantani. Lahko smo razlicni v razlicnih stvareh. Dokler se pogovarjamo...

  • jakec1575 15:04 12.oktober 2022.

    Drugace pa. 15% je darilo janse in tonina slovenskemu neoliberalizmu. Ne samo to. Po 15letih operejo vse dobicke kapitalskega davka. Tako iz firm operejo denar. In to firm, ki so od drzave prejele subvencije za zaposlovanje iz proracuna in znizan ...prikaži več davek na investicije. Naj se kdo rece, da Slovenija ni davcna oaza za kapital

  • rd2dmk2 08:07 12.oktober 2022.

    torej ugotovile ste da znižanje davka na najemnino ne zniža cene. in zato rabite skri eno leto. zakaj ne vprašate bedak, ki vam to pove še predno se izvede. kaj če bi probali tako visoko obdavčit da se nikomur ne ...prikaži veče bi splačalo in hkrati uvedli zelo strog in rigorozen nadzor. pa potem glejmo kako se bo ljudem z praznimi nepremičninami poznalo na žepu, ko bodo stroški in stroški. verjetno bodo oddajlai za same stroške in pa za tisti minimum, ki ga bo podan.

    • oneh 08:47 12.oktober 2022.

      Očitno misliš, da so vsi mladi vnuki partijskih funkcionarjev, in da že pri 10 letih dobijo v last stanovanje v elitni Ljubljanski soseski da serješ takšne klamfe. Že sedaj smo država, kjer mladi najdlje ostajajo v hotelu mama. Z dvigom ...prikaži več davkov in s tem najemnin se bodo mladi še težje osamosvojili. In bolj kot si star, težje greš na svoje. Pa kaj skrbeti, če kdo klamfa bedarije, saj je svoboda in levaki plešete.

    • Svobodnež 12:54 12.oktober 2022.

      Rd2dmk2, kaj ko bi poizkusil pisati v slovenščini namesto v spakedranščini? Bi te zagotovo bolje razumeli.

    • rd2dmk2 19:36 12.oktober 2022.

      oneh, daj si preberi članek. lepo prosim. tam v članku piše da znižanje davkov ni prineslo znižanja najemnin. ni. to nisem jest pogruntal, ampak so spoznali pisci članka in določene ustanove. torej če znižanje ne prinese znižanja, potem poiskusimo z ...prikaži več višanjem.. svobodnež, bom ti odgovir v stilu Boruta Pahorja: se bom trudil bit boljši, a ne vem, če mi bo uspelo. zadovoljen ?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.