• Avto

Za divjake in ekstremne divjake je globa enaka

Komentarjev 28
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • maček 07:12 19.september 2026.

Naši ne razmišljajo,ker niso sposobni razmišljat.samo da je plača,za drugo se jim je bhe.

• munja 07:31 19.september 2026.

Za divjake na cesti absolutno prenizke kazni. Zakonodajo je potrebno spremenit in zaostrit, oz. povečat kazni progresivno - večja prekoračitev, višja kazen - 5 do 10 jurjev, pa bo red na cesti.

• vzev 07:55 19.september 2026.

Divjanje in pa vožnja preko omejitve hitrosti ni enako. Vožnja 200km/h na prazni avtocesti ni nobeno divjanje. In stokrat rajši srečam voznika, ki pelje 200km/h, kot pa nekoga, ki vozi 100km/h, pa je z mislimi čisto nekje drugje.

• vzev 07:57 19.september 2026.

Čas bi že bil, da bi dali dinamične omejitve. In ko je avtocesta prazna, pač naj pustijo 200km/h ali več. Kot v Nemčiji. Toda kot poznam te nesposobneže, bi potem sigurno omejitev samo nižali, nikoli pa dali več. In ko… ...prikaži večo se nekdo zabije v stoječ tovornjak, ni kriva neprilagojena hitrost. Temveč vse druga. Toda najlažje je napisati neprilagojena hitrost.

• munja 10:29 19.september 2026.

vzev, ne eden ne drugi nista za na cesto. NAŠE CESTE NISO TAKE, KOT NEMŠKE, ZATO JIH NE PRIMERJAJ!!

torolino 10:39 19.september 2026.

200+ , ti bi kot v videoigrici. Samo v realnem ni novega življenja. Že res, da se ga občasno malo kratkotrajno skuri. Se mi pa zdijo budaleštine ljudje, ki se hvalijo MB Split, 3.5h. Takega je treba drapnit do gat.… ...prikaži več. Zagotovo se med tako vožno lahko resno ogrozi ostale udeležence na cesti. Tisti ki pa vozijo 100 niso bedaki, ker pol manj onesnažujejo kot ti!

• Toma 10:42 19.september 2026.

Ha-ha-ha! Tisti, ki ima za takšen avto bo imel tudi za kazen - če ga SLUČAJNO dobijo!

• vzev 11:12 19.september 2026.

@torolino, zakaj to gre v Nemčiji, pri nas pa ni mogoče? Lepo dajo dinamične omejitve in na prazni avtocesti omogočijo hitrejšo vožnjo. In zakaj bi pri nas ogrožal druge, v Nemčiji pa jih ne? In mi prosim v mojem komentarju… ...prikaži več označiš odebeljeno, kjer sem koga označil za "bedaka". Ker jaz tega nikjer ne vidim. Za tisto onesnaževanje mi je pa res totalno nepomembno. Zaradi tega ne bomo čisto nič boljše živeli.

• vzev 11:16 19.september 2026.

@Toma, kakšen avto? 200km/h ti zmore že navaden golf. Zadnjič sem v Nemčiji peljal prijateljevega 115 konjskega 2.0 TDI-ja pa sem presegel 200km/h.

Leon 12:45 19.september 2026.

Toma...drži se traktorja .

• Toma 15:58 19.september 2026.

Sicer pa so kazni v Švici glede na tvojo situacijo. Kazen lahko znaša tudi miljon sfr!

• wolfenstein 08:07 19.september 2026.

Statistika je največja laž, saj jo lahko vedno prikažeš tako, kot ti v danem trenutku odgovarja. Neprilagojena hitrost je skoraj vedno vzrok prometnim nesrečam, ker je člen napisan tako, da izključuje vse morebitne druge okoliščine in odgovornost zanje ter bremeni… ...prikaži več izključno voznika. Zato se preiskovalci tega člena najraje poslužujejo, ker v praksi potem ne ugotavljajo drugih okoliščin, čeprav bi morali,

• wolfenstein 08:13 19.september 2026.

Drugi tak člen govori o vožnji preblizu desnega roba in vožnji na vožnji po nasprotnem smernem vozišču. Ob uporabi tega člena preiskovalci ugotovijo, da je nekdo vozil preblizu desnega roba oz. zapeljal na nasprotno smerno vozišče, ne ugotavljajo pa zakaj… ...prikaži večj je do tega prišlo, kar bi lahko pomenilo olajševalne okoliščine za voznika. Pritoži pa se itak ne nihče, ker so vsi srečni, da je globa relativno majhna.

• wolfenstein 08:29 19.september 2026.

Tretja zadeva glede statistike neprilagojene hitrosti so lokacije meritev. Te so v 90% izbrane glede na to, kje se pričakujejo kršitve oz. ukrepi policije in ne na odsekih kjer se pojavljajo prometne nesreče. Zato se skrivajo po vseh grmih. To… ...prikaži več pa zato, da v primeru prometnih nesreč šefi lahko zaščitijo svoje riti in prikažejo, da se je nekaj naredilo v tej smeri. Gre za prirejanje statistike in policija na žalost bazira in načrtuje na tej prirejeni statistiki, ki se vse bolj odmika od realnosti.

• wolfenstein 12:09 19.september 2026.

Kazni pa kot take očitno ne dosegajo preprečevalnega oz. odvračalnega učinka. Zato bi bilo potrebno uvesti višine kazni glede na višino premoženja. Nekomu je 60€ veliko, nekdo pa se ob takšni globi smeje, jo plača in že naslednji kilometer ponovi… ...prikaži več prekršek, ker mu ni mar za drobiž. Če pa bi namesto 60€ plačal 6.000€, bi se verjetno obnašal malo drugače.

malonaokoli 12:26 19.september 2026.

Jaz bi ocenila vsak prekoračen km/h kazen 50€. Potem pa naj seštevajo vozniki med vožnjo koliko jih bo stala avantura. Če bodo imeli srečo se bodo znašli na operacijski brez obeh nog. Ubogi gasilci, ubogi reševalci in ubogi vsi ki… ...prikaži veči delamo v medicini dela. Kaj moramo vse gledat, držat, negovat, umivat, podlagat, sestavljat...koliko joka od najbolj hrabrih voznikov slišimo.

• vzev 12:53 19.september 2026.

In koliko nesreč so že povzročilo taki, ki vozijo 200km/h? Vedno pišejo neprilagojena hitrost, mislim pa da je čisto vsem jasno, da ko se nekdo zabije v stoječ tovornjak ni razlog neprilagojena hitrost, temveč nepazljivost, ker je voznik zasanjan, ali… ...prikaži več pa dela čisto vse druga kot pa vozi. In precej bolj varen je tisti, ki pelje 200km/h in je pozoren na cesto, kot pa tisti, ki sanja pri 100km/h.

• Vrtnica 13:25 19.september 2026.

Komur pa ni dovolj da je zapravil en kup denarja za vozniško naj da pa še državi. Se pravi da je zapravil premalo kaj se vam zdi? Potem pa še avto za 25 tisoč e ali več.

mahatma2 13:36 19.september 2026.

malonaokoli ...... Po tvojem bi tisti , ki na avtocesti vozi 140Km/h namesto 130km/h plačal 500€ kazni in tisti , ki vozi 50Km/h namesto 40Km/h tudi 500€ . No ja ti si enostavno povedano pošteno prtegnjena in nič drugega.

• djdj 14:29 20.september 2026.

Ali ni tako, da če 2x prekoračena hitrost = 1200€ + 18 kazenskih točk? Recimo v coni 30 voziti 65 je odvzem vozniške?

Garancija 09:13 19.september 2026.

Važno da so globe,kdaj pa bodo globe za jemanje heroina v DZ

• Ender3 09:43 19.september 2026.

Bo treba vprašat Breznika on je glavni dealer. Dobavitelj pa Rastoder.

• Boris 15:17 19.september 2026.

Članek pisan na sistem tistih opic, ki pretepajo druge opice, ko zlezejo na lojtro. "Zakaj oni ne dobi večje kazni kot jaz?" Tudi to je lahko podpihovanje sovraštva, mutani.

• bandit 17:37 19.september 2026.

Kremenčkovi prihaja naš čas, risanke niso bile narejene brez veze. Očitni jih je delal nek vizionar.

Leon 12:43 19.september 2026.

Jasno je ,da zakone pišejo tisti ,ki branijo kršitelje . Krivosodje kot je govoril Janez Janša .

• Fantodfare 11:31 19.september 2026.

Kje so časi ko sem po avto cesti drvel s 225 km na uro in policija me je vedno kaznovala zaradi prenizkega letenja in ne zaradi prehitre vožnje

• bandit 17:36 19.september 2026.

Še enkrat al dvakrat vam ruknejo gorivo gor, pa boste vozili kot električarji.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.