Avto /avto/testi
17361 ogledov

Kitajec za manj kot 11.000 evrov – predsodki so hitro padli

Komentarjev 41
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Garancija 08:23 03.november 2025.

Ja ne vem če boste prepričali nove bedake,da to kupijo.Na začetku so vsi govorili,da bodo vsi električni avti cenejši od dizlov,seveda bodo,ker jih bodo toliko podražili,da boste prisiljeni kupiti električna jajca.Se pa govori,da so pogruntali nove baterije,ki zdržijo 1000 km ...prikaži več z enim polnjenjem ,to bi pa bilo že za razmislit

• Fredi34 08:27 03.november 2025.

Tudi teh 1000 km boš moral enkrat napolnit. Preko domače 11kwh vtičnce veš da nebo šlo.

• blayo 12:15 03.november 2025.

Zakaj pa misliš (oziroma baje ti to veš za zihr), da ne bo šlo? Kolikokrat na leto v enem dnevu prevoziš 1000 km?

• Jernej65 17:17 03.november 2025.

Fredi34, in zakaj ne bi šlo na 11 kW doma? Če je nuja pa na hitri polnilnici. Polnjenje sploh ni več problem. Sicer je pa enih 500 do 600 km dosega z enim polnjenjem popolnoma dovolj.

• Fredi34 17:43 03.november 2025.

Jernej. 500 do 600 ni dovolj. Že če se na vikend peljem imam premalo. Ker ne vezim magičnih električnih 110 km/h da dosežem tako porabo. Da ne omenim ko se malo shladi in se tvoj čarobni domet kmalu zniža na 300km.

• blayo 18:22 03.november 2025.

A na vikendu nimaš elektrike? A je črna gradnja?

• Burja 19:29 03.november 2025.

Kam pa naj ga jaz vtaknem, ko živim v bloku 😂

• blayo 23:49 03.november 2025.

Ti rabiš ljubico, ne avta...

• Fredi34 09:31 05.november 2025.

blayo... a dopust si naj vzamem, da se potem lahko peljem nazaj domov čez 3 dni? Mah glej, kaj se jaz z bedaki ukvarjam....

• Jernej65 09:49 05.november 2025.

Fredi34, potem pač električni avto ni zate, če že apriori napihuješ stvari za 1000%.

• blayo 10:16 05.november 2025.

Fredi, te zadeve so tako komplicirane zate, brezveze da se z njimi ukvarjaš. Ne vem zakaj si mnenja, da če je zate prekomplicirano oziroma prekompleksno, da bo tudi za druge. Pa še to nam pojasni, kako hitro povprečno voziš do ...prikaži več svojega vikenda z ne-EVjem?

• atamama 07:15 03.november 2025.

Dobro, tudi novinarji rabijo denar. Samo ''promo''majka. Imam pa pripombo, nikjer noben novinar ni napisal koliko stane to vozilo na kitajskem? Ne leporečiti o opremi, prilagoditvah. Koliko denarja? Ja, toliko kot pri nas s subvencijo. In kaj je narobe? Ali ...prikaži več smo Evropejci tako radodarni? Ali smo tako naivni? Ali smo tako neumni da še vstrajamo v zvezi kjer eden zapravlja drugi pa dela? Ja, sem mislil da je samo ID3 vena v EU x2, pa je vse. In kdo subvencionira kitajsko proizvodnjo?

• 4krogci 11:32 03.november 2025.

V srbiji mas cene na kitajskem + prevoz…smesne cene napram pri nas…sploh gelly je popularn bencinski ..

• blayo 12:19 03.november 2025.

atamama, zakaj moraš vedet koliko stane na Kitajskem? A za banane tudi nonstop preračunavaš po koliko so v Ekvadorju?

• atamama 15:28 03.november 2025.

Blayo, ne, ker sem samo 1x preračunal. Tudi razlike vem v cenah in se počutim nemočnega kako me lupijo....

• blayo 18:25 03.november 2025.

Kdo te lupi? Preseli se na Kitajsko, tam te baje ne bodo lupili.

mahatma2 11:30 03.november 2025.

Če bi še hodil v službo bi bil ta avto kot drugi idealen , tako pa sva oba z ženo v penziji in en avto zadostuje.

• Fredi34 08:25 03.november 2025.

Še glede subvencij. S temi subvencija EU, pa ne EU, slehernik od nas, od stare mame pred šporhetom, do direktorja, vsi mi direktno pošiljamo denar kitajcu. Dirktno iz denarnice. Kako se seveda kitajec razvija na naš račun ne rabim niti omenjat.

• blayo 12:17 03.november 2025.

Spet si nekaj pomešal. Stara mama za šporhetom ne da niti Centa.

• Fredi34 13:47 03.november 2025.

blayo... a da ne? Od kod subvencije... Božiček prinese? Mrbit Dedek Mraz? Ali kar svizec na planinah nabira? Mah.. kolk je zabitega folka po svetu...

• blayo 15:15 03.november 2025.

V kakšne cunje si se danes zjutraj oblekel? Kdo jih je sešil? Kam hodiš po banane? Pa ne da samo kislo zelje ješ, ki si ga sam pridelal in skisal? Kam hodiš srat?

• blayo 15:17 03.november 2025.

Večina denarja za te subvencije pride iz ETS. Boš samo poguglal kaj je to...

• Fredi34 15:35 03.november 2025.

No potem pa še ti poglej od kod se ETS napaja. Bumbar.

• blayo 18:24 03.november 2025.

Mi ni treba, ker vem. Ti pa očitno ne.

• Fredi34 09:34 05.november 2025.

Samo toliko, ti fijakarski konj... Ena drobtinica: Od kod je za staro mamo prišla moka za kruh, ki ga bo položila v šporhet, da si bo spekla kolač. Eni ste res tako zabiti, da res škoda, da vam pustijo pisat ...prikaži več po portalih in zavajat javnost.

• blayo 10:07 05.november 2025.

Pametnjakovič, no zdaj mi pa izračunaj koliko po tvojem plača babica za EV nekoga drugega in koliko od tega gre Kitajcu.

• 4krogci 06:42 03.november 2025.

Mlada znamka za katero stoji Stellantis…tnx next please!!! Oznaka oglasno sporocilo? Sponzorirana objava??? Nic a? Kr na veliko krsenje zakonodaje??? Kaj se vi na zurnalu mate za cigane slovenskih medijev al kako da si vse dovolite???

torolino 20:36 03.november 2025.

Ta avto pokuri1/3 tvojega audija, kaj pa zdaj?

• 4krogci 22:10 03.november 2025.

Jah benza pa elektrike nemores ravno primerjat…

• Jernej65 08:12 03.november 2025.

Kitajska je ukinila subvencije za proizvajalce električnih avtomobilov, ker je kitajski trg prenasičen z ponudbo. Posledično bi po napovedih naj propadlo kar veliko število kitajskih proizvajalcev. Kitajska pospešeno izvaža svoje avtomobile v Evropo praktično po dampinških cenah. Naivni kupci bodo ...prikaži več po niskih cenah pokupili ta višek, čez par let bodo pa jamrali, ker ne bo delov, ne servisov in bodo iz tega nastala ena velika neuporabna jajca.

• Fredi34 08:22 03.november 2025.

Jaz pravim končno... ker s temi dumpinškimi cenami so nam konkretno stresli celo industrijo. Ne zagovarjam precenjenih EU izdelokov. Ampak ne zagovarjam, da z dumpingom nekoga uničiš, potem pa svinjsko dvigneš cene.

• atamama 09:26 03.november 2025.

Niso dumping cene, je kar cena višja kot na Kitajskem in to pred davki.

• 4krogci 11:31 03.november 2025.

Dobro deli bodo…k vsi ti avti majo prakticno iste dele…moto kitajske oz nasplosno azije je: odpri 1000znamk…ena bo ze uspesna in bo obstala.drugace pa trenutno pri znamkah vkljucenih v stellantis cakas pri oplu na odbijac 2leti…pri citroenu primer berlingo k ...prikaži več jih je na cesti vec kot asfalta zadnje luci niso dobavljive in se niti ve ne kdaj bodo na voljo ce sploh…vgrajujejo kitajske ponaredke na pooblascenih servisih!

• Ender3 14:43 03.november 2025.

Ja no Jernej65 potem bodo po tvoje Kitajci furali zgolj bencinarje. Ker je znano, da so vse dizelaže vrgli iz uporabe .

• atamama 15:34 03.november 2025.

4, in prišli smo do tega, da je morda kitajska roba bolj kvalitetna, dobiš rezervne dele ... in na koncu cenejša. Bil sem na primorskem in mi je vinogradnik pokazal profesionalne škarje za obrezovanje trt in sadja. Top znamka, 1600E ...prikaži več brez davka s popustom po 3 letih crknil zobniček. In rezervni? Od Kitajca, ker EU firma škarjam ne predvideva popravila..... in tako dalje. PS ta gospod je kupil kitajske škarje in pravi, da so tišje in močnejše...

• Jernej65 17:09 03.november 2025.

atamama, kitajski avtomobili so veliko sranje. Rusi se zelo pritožujejo nad kvaliteto kitajskih avtomobilov. Po njihovih ugotovitvah zdržijo bistveno manj od evropskih. Niso dovolj zaščiteni za zimo, lak je slabše kvalitete, podvozje hitro odpove, programska oprema ni prilagojena Evropi, serviserji ...prikaži več imajo probleme, ker imajo svoje standarde in noben ključ ne paše, ni rezervnih delov... in še in še.

• Jernej65 17:10 03.november 2025.

Enderčič ti pa kupi kitajski avto, nobeden ti ne brani, jaz ga ne bom nikoli.

• jezero 08:01 04.november 2025.

In Ursula?

• Fredi34 08:26 03.november 2025.

Na koncu pa lahko rečem samo, sramota za novinajra da nam vsem koplje jamo s takimi epp plačamimi članki.

• blayo 12:21 03.november 2025.

Ja bogi bogi. Kako pa ti služiš denar? Daj malo razloži kako to gre 😆

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.