Moje mnenje je, da obvezno šolanje odvrača od samostojnega razmišljanja zaradi česar mnogi ne znajo reševati neintuitivnih problemov. Včasih tudi kasneje v življenju ne.
Pri Karlu Mayu večkrat nastopa smrt - prijateljev in živali. Lažje čtivo za tehnične navdušence in pustolovščine je Jules Verne, katerega omembe nisem še zasledil v tem tisočletju!
Khm, sinovo mišljenje je pač na platnu. Zakaj tako, očitno je ozadje. Bilo bi pa potrebno, da se oče s sinom pogovori s svojim ,,sončkom'' , zakaj tako razmišlja... ne pa samo kontrirat.
Otroci imajo pač bujno domišljijo. Neresnični svet. Recimo, da ima otrok rad kavbojce in indijance in nariše puško, lok, puščico in kako se borijo med seboj. Kaj ima po vaše takšen otrok v duši?
Jaz bi se prej vprasal zakaj je v njegovi gavi hisa grozna in polna krvi
Ker ima normalno in bujno domišljijo, ki mu ne da spat!
Vsi otroci jo imajo
Saj sem rekel normalno…
Ti bom pomagal, vsi imajo bujno domišlijo, eni rišejo rožice, drugi pa horror ...
Jaz sem risal gasilce ;-)
Hmm...hitro bo tak otrok postal razvajenec, ki ima vedno prav in ki je najboljši na svetu. Ta voditelj daje vtis, da vzgaja preveč permisivno.
,,Sonček'', ki ga je naredil oče...
Preveč zaščitniški do otroka. Svet ni absolutno pravičen.
Moje mnenje je, da obvezno šolanje odvrača od samostojnega razmišljanja zaradi česar mnogi ne znajo reševati neintuitivnih problemov. Včasih tudi kasneje v življenju ne.
Mene pa zanima, zakaj morajo prvošolčki brati Harrya Potterja??
Ubogi revež, mi smo brali Karla Maya. Vsaj za nekaj so bili Nemci dobri ;-)
Mi smo brali Andersena. Popolnoma neprimerno za otroke in otrokom tudi ni bilo namenjeno. Prevod je sicer precej prilagojen.
Lahko pa grozljivko,rdečao kapico berejo.sicer pa kdo je ta model bučkan?
Pri Karlu Mayu večkrat nastopa smrt - prijateljev in živali. Lažje čtivo za tehnične navdušence in pustolovščine je Jules Verne, katerega omembe nisem še zasledil v tem tisočletju!
Khm, sinovo mišljenje je pač na platnu. Zakaj tako, očitno je ozadje. Bilo bi pa potrebno, da se oče s sinom pogovori s svojim ,,sončkom'' , zakaj tako razmišlja... ne pa samo kontrirat.
Otrok nariše kar mu je v duši.
Otroci imajo pač bujno domišljijo. Neresnični svet. Recimo, da ima otrok rad kavbojce in indijance in nariše puško, lok, puščico in kako se borijo med seboj. Kaj ima po vaše takšen otrok v duši?
Jaz bi zamenjal oceta v šolo tamalga pa za voditelja.