Avto /avto/iz-druge-roke
16703 ogledov

Kupiti rabljen avto z LED lučmi?

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Suli
    Suli 12:04 04.november 2023.

    Najlaže je zamenjati celo komponento in dobro zaračunati. Vse je zlepljeno in zalito, da ne bi popravljali, a v večini primerov se, da marsikaj z malo truda popraviti in še dobro zaslužiti. Pri eni od komponent v avtomobilu, ki stane ...prikaži veče nova 330 € zamenjajo upor, ki stane par centov in jo ponudijo v prodajo kot rabljen del za 250 € z garancijo. Kaj mislite kako se odloči stranka🤔

  • rd2dmk2 10:00 04.november 2023.

    tv z tehnologijo osvetlevanja ozadja z neonskimi lučmi crknejo zaradi okvare elektronike, lamp skoraj ni okvarjenih. tv-ji z tehnologijo WLED pa crkavajo že po par letih. ja a veste MTBF je krasa stvar. samo če ti nekdo napiše da je ...prikaži več MTBF za led 100.000 ur kaj to pomeni ? da bo prišlo po 100.000 ur do okvare. če imaš eno led. če jih imaš pa 100 ? no da vidim odgovore. krereni ste, ker ste sprejel njihovo igro. zdej jo pa moramo plačevat vsi. naj kar tisti prodajalec plača, koje tak hvalil led.

    • Boris 16:17 04.november 2023.

      Ja, LEDice so predhodniki EVjev od kakih 20 let nazaj. 10.000 ur je standarden MTBF LEDic od proizvajalca, ČE se spoštujejo vsi parametri znotraj meja. Za primerjavo: Renault je imel za dolgi pramen zahtevo po življenjski dobi 600 ur. 600 ...prikaži več ur! Poslednično je Valeo lahko nateral LEDice tokovno in temperaturno preko varnih meja, luč je bila cenejša in manjša, Renault pa veselo naročal. Tako je to, na žalost.

  • Boris 16:21 04.november 2023.

    LEDice so napram optiki (leče, reflektorji, ...) pozicionirane na desetinke milimetra natančno. Vsak trk na silikonski in/ali fosforni namaz lahko povzroči odstopanje le tega, s tem gre svetloba čisto mimo potrebovane smeri. Na žalost to ni trda žarnica. Menjave tega ...prikaži več niso delo za "domače" menjave, tudi navaden servis tega ni sposoben. Res bi mogoče LED modul stal manj kot luč, bi pa postopek menjave stal najmanj toliko ali celo več.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.