Magazin /magazin/film-glasba-tv
184151 ogledov

Kurja polt: 25 tisoč Avstrijcev poje slovensko pesem

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    mahatma2 11:21 17.avgust 2025.

Pomanjkljiv naslov "Kurja polt: 25 tisoč Avstrijcev poje slovensko pesem" Pesem je recimo , da ne bom prevč pikolovski prevedena v Nemščino in pojejo v nemščini. Kurja polt je pa nekakšen olepševalni del naslova , ki izpade bolj kot nepotrebno in neumno.

StarMačk 11:14 17.avgust 2025.

Avtor prispevka se mora še malo podučiti v čem je razlika med oznako in poimenovanjem slovenska pesem in priredba slovenske pesmi, pa čeprav bi po službeni dolžnosti to moral vedeti! Dejstvo je, da gre pri Hallo kleine maus (Živjo, mala ...prikaži več miška) za priredbo na melodijo Avsenikove skladbe Ena bolha za pomoč, ustvarjeno za nemško goreče tržišče! Tu nimamo opravka s prevodom originalnega besedila v nemški jezik, ampak za na novo nastalo besedilo v nemškem jeziku, ki nima blage veze z originalom!

• bi_ba 14:41 17.avgust 2025.

Zakaj pa v Avstriji ne pojejo "Slovenija od kod lepote tvoje" - v slovenščini? Bi Avstrijci dobili kurjo polt in preganjavico...

• slavauk22 07:45 17.avgust 2025.

jst sem pa razumu da pojejo v slovenščini ......naslov zavaja ljudi

• Ender3 08:19 17.avgust 2025.

Ti si želel ali ne konstantno zaveden in naiven.

• ferddo 13:31 17.avgust 2025.

Isto je v stožicah al pa v dvorani tabor, ko pride Zečič al pa Lepa Brena

• irena213 12:21 17.avgust 2025.

Marjan Stare se obrača v grobu....

• bi_ba 11:59 17.avgust 2025.

Komercialna glasba, napisana za Nemce in Avstrijce. Naj je ne pojejo pri nas. Slovensko si pa tam ne upajo peti.

Pajk 17:22 17.avgust 2025.

Jaz sem tudi bil na temu koncertu in vam povem,da so mi res šle vse kocine pokonc,ko so Avstrijci začeli vsi v en glas "Jelek,anterija i opanci po tome se znaju Srbijanci".

• maček 12:28 24.oktober 2025.

Še šiptarji in srbijanci bi moral pet slovensko. V zahvalo.

• Kmodri_ 13:37 17.avgust 2025.

Pojejo če nemščini! Ja, res dobim kurjo polt, ker....je ponemčevanje v porastu...

• AnzeSmolej 07:25 18.avgust 2025.

Ok, pač je priredba, ampak žalostna stvar je da pri nas pa se poje yugo ničvredno dretje

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.