Svet
10 ogledov

Mama se je naučila vdiranja v računalnike

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dd 13:18 24.julij 2012.

Bravo, mama, ki skrbi, da so otroci na vseh področjih zadovoljni.

• Darko 20:28 24.julij 2012.

Kaj bi se mučil in učil vdiranja v rač. sisteme. V kolikor se ti porodi želja po popravi ocene takoj pokliči jankovića in ti bo zrihtal tako kot sinu jučku. Še kazni ne boš dobil

• mirko 15:59 24.julij 2012.

To bi se še pa jaz rad naučil. Ok. jasno mi je da lahko prideš v nek sistem, če ima ustanova strežnik v internetnem omrežju, dostop do nekaterih aplikacij in podatkovnih baz pa zaščiten z gesli, up. imeni in raznimi ...prikaži večmi šiframi. Ni mi pa jasno kako je prišla do teh gesel. Poznamo programe za iskanje gesel in šifer (saj tisti manj kompleksni so tudi na spletu). Če pa ima neka ustanova, kot je šola, tako slabo zaščiteno neko bazo podatkov, potem bi morali biti kaznovani oni. Sicer pa sploh ni potrebno imet program za odkrivanje gesel in kod, daj ima prenekateri učitelj to kar nekje zapisano in mimogrede lahko kdo od učencev to prebere, ko on gre na WC ali kam ven iz razreda. Če bi bili vsi tako neodgovorni bi se bančni računalniški sistemi dnevno stokrat sesuvali. Kako bi bilo lepo, če bi vdrl v bančno aplikacijo za transfer sredstev na drug bančni račun nekje v kakšni banana republiki in potem v najkrajšem možnem času preko posrednika naredit dvig gotovine. Seveda bi moral bit ta bančn

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.