Moj sanjski šiht

Me lahko delodajalec izigrava s potnimi stroški?

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • matermila 10:56 13.januar 2026.

Sicer sem 5 let že v penziji, dokler pa sem delal, sem prejemal 3,2€ na dan za 5km (toliko je stala avtobusna karta v obe smeri)., sem se pa vozil z avtomobilom, ki mi je popil ca 0,7 l bencina ...prikaži več v obe smeri (10km). Torej sem s potnimi stroški plačal bencin za ves mesec, na letni ravni pa sem še plačal registracijo avta. Če bi dobil kilometrino, bi dobil ca 2,6€ na dan, saj je takrat bil km 0,26€. Ne kompliciraj preveč, malo si izračunaj če se ti izide , če je plača v redu, se ne jajcaj za 10€.

• ATA 12:00 13.januar 2026.

Mislim, da je v kilometrini upoštevana tudi amortizacija vozila ne samo gorivo.

mahatma2 09:53 13.januar 2026.

Težko rečem karkoli , ker sem že 10 let v penziji . vendar moja bivša firma je plačala kilometrino, sam pa sem kombiniral. Do želežniške postaje sem imel 8 km in nato sem šel na vlak , ki je bil ...prikaži več mnogo cenejši kot prevoz avtom in razlika je bila kar občutna v mojo korist. lahko samo še to rečem , da je bila firma dobrostoječa , nikoli ni zamujala ne s 13 plačo ne s plačo in ne z regresom.

• ATA 09:19 13.januar 2026.

Torej? Kaj mu pripada kilometrina ali javni prevoz, ko govorimo o konkretnem primeru.

• DasAuto 11:02 13.januar 2026.

Kar je v kolektivni pogodbi, oziroma kakor se bo zmenil...

• munja 11:34 13.januar 2026.

Vse skupaj je malo nedorečeno in nejasno definirano. Nekaj določa zakon, nekaj kolektivne pogodbe, tako da se je treba kar pogovorit z delodajalcem in pogledat kolektivno pogodbo, čeprav piše, da se pri delavcu, ki nima javnega prevoza, upošteva kilometrina oz. del kilometrine.

• ATA 11:50 13.januar 2026.

Če sem prav razumel dilemo delavca je, da mu delodajalec obračunava prevoz na delo po tarifi za javni prevoz kateri je 6km daleč, ne pa kilometrino. Verjetno bi po kilometrini dobil več. Tudi v naši kolektivni pogodbi ni navedeno koliko ...prikaži več mora biti oddaljen javni prevoz, da se upošteva kilometrina.

Garancija 10:50 13.januar 2026.

Pri teh prevozih je vse zgrešeno

• ff9276320124b871229bb2ac38968a2460e02be9 11:44 13.januar 2026.

V isti firmi se dogaja, da na različne načine izračunavajo prevoz. Odvisno je ali spadaš med prvo ali tretjerazredne delavce gre zadeva v tvoj minus ali krepko v plus.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.