Slovenija
3736 ogledov

Menjava varovalke: takšna je cena

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • izRODEk 09:14 06.december 2016.

    Elektro podjetja vam vsak mesec zaračunavajo za vzdrževanje elektro mreže. Ena od komponent je tudi varovalka. Ta varovalka NIMA neskončnega roka uporabnosti in se z leti zaradi občasnih napetostnih sunkov izrablja (temperatura vpliva na kemično sestavo prevodnika v varovalki).Elektro ...prikaži več podjetja bi vsem uporabnikom morala redno menjevati te varovalke, pa tega pač, ne počnejo, ker jim nihče tega ni rekel.Če bi nekdo vložil tožbo zoper elektro podjetje zaradi malomarnega ravnanja, bi jo, na podlagi strokovne študije o varnosti, recimo 10 let stare varovalke, zagotovo dobil. To bi sprožilo precedens, po katerem bi elektro podjetja morala zamenjevati varovalke po vsej Sloveniji, da o morebitnih tožbah zaradi neupravičenega zaračunavanja zamenjave, še posebej po taki ceni, ne govorimo.Elektro podjetja so mafija. Z njimi je potrebno ravnati, kot to vidite v mafijskih filmih.SF/SN!

  • Ludvik Miholic 15:38 06.december 2016.

    to je slovenska kraja kupis omarico kupis uro potem te prisilijo da podpises da je vse v lasti elektro naprimer Maribor potem ti omarico zaklenejo ce do okvare pride nemores menjat varovalko ker omarica ni tvoja ne nije tako vse ...prikaži več do omarice bi mogla stroske nositi elektro podjetje tako je vsaj na svedskem ali naj ti dajo kluc od omarice jas bi se tozil vse do bruselja ker je to goljufija in kaj lahko pricakujes od slovenije nic drugo kot goljufijo

  • mihatirs 09:10 06.december 2016.

    Glede na to da jo skuriš sam zaradi tega ker si na stanovanjski odjem najbrž cirkularko prklopu al pa 15 strojev da ti perejo in da ti pride tip sred noči zamenjat potem 50e ni velik.Ceno pa itak Sodo ...prikaži več določa tko, da z drugimi besedami država!

  • mihatirs 09:41 06.december 2016.

    haha, ti kurš glavne varovalke po mili volji zarad svojih šalabajzerjev k so ti štrom delal, un bo pa hodu pa ti zastonj menjou vsake 2 dni...to pa je logika izrodka ja

  • mihatirs 10:23 06.december 2016.

    e moj janezek, vidim da si ti eden izmed unih šalabajzerjev k štrom na horuk delajo, če maš instalacijo v pizdi in ti tvoje varovalke ne odreagirajo takrat ko bi mogle, ti bo skuril glavne varovalke pa ti reč kar ...prikaži več hočeš...če je instalacija narejena pravilno in upošteva selektivnost je drugo...takemu k ma instalacijo tko k se za gre tud ne bo skurl glavne varovalke

  • mihatirs 10:26 06.december 2016.

    sploh veš koliko varovalk je od RTP-ja do tvojih glavnih varovalk....če bi to vedu, ne bi takih bedarij pisou...to da jo skurš je po večini samo tvoja krivda...razlogi so pa lepo gor opisani...

  • kapibara 13:17 06.december 2016.

    Bravo... sploh če uporabljaš vse hkrati, kar se rado zgodi, če so mladiči doma..

  • KOJAK 14:09 06.december 2016.

    Ta rešitev je možna tam kjer je Elektro Gorenjska pa mislim da Elektro Celje. V Ljubljani te možnosti ni. Se ti pa še vseeno lahko kdaj zgodi da ti ven vrže glavno varovalko, v omaricah so še vedno "navadne" varovalke ...prikaži več in moraš klicati elektro.

  • Papaja Popi 14:16 06.december 2016.

    Saj v prispevku je prav Elektro Ljubljana !

  • Papaja Popi 14:17 06.december 2016.

    Točno tako.Pri nas so nameščene.Za vsak slučaj.

  • nkidess86 09:17 06.december 2016.

    obstaja eno rešitev in sicer avtomatske varovalke, ki nadomesti obstoječe v glavni omari in doda gumb na zunanjo ohišjo tako da namesto menjave varovalk (kot je napisano - klicati elektro ...) zadeva je enostavna :) greste do omaro in pritisnite ...prikaži več gumb in spet je elektrika. res da je strošek, ampak če do vam dogaja pogosto oz. da ne rabite čakati dolgo da pridejo in potem rečejo da je izven delovnega časa, je to najboljša rešitev :)ponavadi če vam zgori zunanjo varovalko je krivo to da imate varovalke v hiši/stanovanje z enako močjo kakor v glavni omari (če imate zunaj 20AMP pol ne smete imeti noter tudi 20AMP ampak max. 16AMP) tako da zaščitite glavne :)

  • Janez_53 10:08 06.december 2016.

    Takih neumnosti pa že dolgo nisem bral!!! KJE PA SI ŠTUDIRAL, MODEL?

  • Zmago 11:06 06.december 2016.

    Ah daj no. Problem je sočasnost porabnikov !! Preprosto Ampere je treba znat seštevat !!!Bojler 2 kW pije 8.7 AFen 2,3 kW pije 10.0 APegla 2,6 kW pije 11.3 ASuma: 30 A ......... pa že kličeš ...prikaži več majstra, da ti zamenja 25A varivalko in odnese 50€ ! :-\Pol so še pa tu šporhet, sesalec, pralni, sušilec s konkretnimi amperiČe imaš 3f je pač treba vedeti, na kateri fazi imaš kaj priključeno !!

  • košbor 14:13 07.december 2016.

    Ta je dobra da bi sami menjal varovalke. Pa najbrž bi dal malo večje noter da bo sigurno držal. Ko pa bo kakšnega majstra streslo do konca bo pa jok in stok kako se je to lahko zgodilo. Kupiš "uro" ...prikaži več (najbrž je to števec el. en.) enkrat. Ko poteče čas in je potrebno zamenjati števec zaradi umerjanja je pa to brezplačno, a ne? Pri komunali je treba vsakih 5 let kupiti nova števca za vodo, da ti obračunajo vodo po števcu drugače plačaš pavšal po osebi.

  • zdrej 13:01 06.december 2016.

    Lej, če ni bilo nobenega razloga, da se varovalke skurijo, potem je mnenje izrodka realno. Če pa ti kuriš glavne varovalke vsak mesec eno, potem pa je treba preveriti zakaj. Seveda takrat bi bilo treba plačat zamenjavo take varovalke. Sem ...prikaži več bil v hiši, kjer smo dva meseca zapored menjali varovalko. Pa ne prej kaj pa ne pozneje. Tak da glede na ceno teh storitev bi človek lahko upravičeno pričakoval, da imaš recimo v dveh ali treh letih v storitvi eno zamenjavo varovalke zastonj. Plačaš recimo samo tistih 12€ za izven delovnega časa. Pa še to ni upravičeno, saj je vedno dežurni električar v službi plačan dejansko od nas uporabnikov.

  • Ludvik Miholic 15:42 06.december 2016.

    zakaj vsaj omarica bi mogla biti odprta tako je vsaj na svedskem in od omarice so moji stroski do omarice pa od elektro torej kdo komu krade

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.