Zdravje
47442 ogledov

Minister za zdravje s 1. septembrom najavil to spremembo

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph2 19:05 25.avgust 2022.

    Pohvalno, pa vendar "kdo je storitev opravil "po številki zdravnika"." A zdravstvo so samo zdravniki? Lahko opreracije tečejo brez medicinskih sester? No, tudi drugega kadra, ampak one so najbolj zraven. Prav, da je razlika seveda, ma je fer, da se ...prikaži več vse upošteva pri nadurah. Drugače pa po mojem ok, je potrebno ustvarit dovolj stimulativne pogoje glede na pomanjkanje zdravstvenih delavcev, da se jim bo enako izplačalo delat dodatno v javnem sektorju, kot se jim v privat. Nikoli pa ne bo idealno.

  • Naklonsky 07:42 26.avgust 2022.

    Zdravniki niso nori. Da bo kdo delal več, zaslužil malo več, nato pa mu z višjimi davki še to poberejo? Dajte, zberite se in se postavite na realna tla! Večini zdravstvenega osebja več pomeni prosti čas kot celodnevne odsotnosti!

  • bobubob 09:01 26.avgust 2022.

    Kaj pa, če bi 'delali' več na preventivi, bi imeli kurative manj. Ampak ne, oni si želijo čimveč bolnikov. Se je videlo zadnji dve leti. Sicer poslovno razumljivo a zavržno. Glede denarja pa - saj nismo z Marsa, že desetletja ...prikaži več je korupcija v zdravstvu že pregovorna. Vrhunec (ali res?) pa je korupcija dosegla v kovid časih, ko jih je z dodatki mastno in neobdavčeno podkupovala tudi vlada.

  • lojs 18:20 25.avgust 2022.

    če prav razumem, pacientu ne bo treba ničesar več dolpačat, samo če plača obvezno al tudi dodatno zavarovanje ... kako je pa v zobozdravstvu? ... berem, pa ne najdem

    • h4ck3r 18:28 25.avgust 2022.

      plačila in doplačila bodo vsa še vedna enaka kot do sedaj...spreminja se edino to, da so se čakalne dobe daljšale zaradi omejitev plačila količine storitev...torej npr. srčnih operacij, ki niso bile življensko ogrožujoče, se je plačalo na primer 100 na ...prikaži več leto, ne glede na to da so te bile ali bi lahko bile opravljene v pol leta, brez nižanja kakovosti in je kirurk preostanek delal nekaj drugega. Sedaj bodo pa plačane vse, ki jih bodo opravili.

    • h4ck3r 18:29 25.avgust 2022.

      *kirurg

    • h4ck3r 18:32 25.avgust 2022.

      Torej na prejšnjem primeru bi jih lahko bilo opravljenih 200. In tukaj se bo zapletlo z zavarovalnicami, saj bodo izdatki kar precej višji tako na osnovnem kot dodatnem zavarovanju. Sicer je pa vlada dialoge z izvajalci in zavarovalnicami že apriori ...prikaži več izključila, tako da bo jesen in zima še zanimiva. :-)

    • lojs 18:42 25.avgust 2022.

      hvala za info, čeprav nisem kaj posebno novega izvedel ... glede čakalnih dob sem sicer precej v dvomih, ker tudi dohtarčkom najbrž po novem ne bo ustrezalo, da bi pretirano več delali, plače zardi tega ukrepa ne bodo višje ... ...prikaži več no po drugi strani pa tudi ni podatkov o zmanjšanju birokracije, česar si vsi želimo ... vlada nekaj dela, počasi

    • h4ck3r 18:52 25.avgust 2022.

      Kolikor je bilo rečeno, bodo možna nagrajevanja za povečan obseg dela, tako da vsaj nekaj se bo verjetno izboljšalo...ostanimo pozitivni in se pustimo presenetit. :-)

    • mph2 19:06 25.avgust 2022.

      @lojs, sicer to bi tudi mene zanimalo, ti pa vmes malo razmisli, kaj je tvoj guru v treh vladah konkretnega naredil v tej smeri, mislim tako zobozdravstvo, kot vse ostalo.

    • lojs 19:09 25.avgust 2022.

      ne vem o kom govoriš, z guruji se ne ukvarjam, tako da ne vem o čem bi razmišljal, sem navaden državljan, ki koristi zdravstvene storitve in tudi sedaj ne pričakujem kakšne bistvene spremembe, lahko sem pa pozitiven in pričakujem pozitivna presenečenja

    • Avatar Leon
      Leon 06:53 26.avgust 2022.

      lojs...JJ je uničil javno zobozdravstvo in okulistiko . Vse je dal v roke koncesionarjem ,ki nas postavljajo v vrste z dodatnim plačilom storitev .

    • lojs 08:07 26.avgust 2022.

      javnega zdravstva je premalo in čedalje manj, zato se je potrebno obrnit na koncesionarje ... moje izkušnje so, da sem prišel prej na vrsto, za storitev pa plačal oz. doplačal toliko, kot v javnem zdravstvu ... ne vem zakaj bi ...prikaži več bilo to slabše, če pa sedanja vlada misle, da je, naj pa pogumno vzame vse koncesije , če si upa ... veliko je bilo že povedanega, ampak nekaterim to preprosto ne v gre pod klobuk

    • Avatar Leon
      Leon 08:17 26.avgust 2022.

      Od kdaj je potrebno doplačati v Javnem zdravstvu v kolikor imaš dopolnilno zavarovanje ? Nisem še nikoli plačal .

    • h4ck3r 09:13 26.avgust 2022.

      Leon...za bele zalivke plačaš pri vseh...edina razlika med javnim in koncesionrji je, da ti javni vgradi pač navadno, če mu posebej ne rečeš, medtem ko imajo koncesionarji v veliko primerih samo bele, torej je plačilo nujno. Hja tudi dopolnilno zavarovanje ...prikaži več ni to kar si predstavljaš. Je samo to, da ti ni treba plačati osnovnih stvari kadar tvoje življenje ni ogroženo. Res bi bilo bolje imeti samo eno zavarovanje in si ljudje ne bi predstavljali da plačujejo za nadstandard.

    • lojs 14:58 26.avgust 2022.

      grem v lekarno, pa moram doplačat za določene tablete, leon zato še ni slišal, ker jih ne rabi ... h4, hvala za dodatna pojasnila ... kaj je za doplačat ali ne, je poglavje zase, no, nekateri pa res žal ne ...prikaži več razumejo, kaj je koncesija ... privat firma dela za javni sektor in dobi plačano po programu, oz. planu, ki ga sami ne določijo, po novem pa očitno vse, to je velik plus, se strinjam

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.