Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
15057 ogledov

Novi zakon, toliko nižji bodo računi za elektriko

Komentarjev 39
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    NickMason 07:01 24.januar 2025.

Skratka,isti ljudje so nam nabili cene in zdaj so isti ljudje rešitelji ,tako je to ,če narod odreagira in se pritoži in ker je bilo pritožb ogromno se je vse zapletlo in striženje ovc je propadlo (zaenkrat),nič bat ovce ,saj ...prikaži več bodo našli nov način za striženje,v to sem prepričan.

• Nevica 07:17 24.januar 2025.

Vsega tega skupaj ne razumem več. Kaj bo sedaj zakon obravnaval vsakega porabnika posebej? Kakšna podrekana metoda pa je to? Nobena rešitev ni dobra, če je tako sesekljana na prafaktorje, človek res izgubi občutek za pošten obračun. Najhuje pa je ...prikaži več to, da uporabnik nima sprotnega nadzora, toliko blokov je veliko breme. Kaj je res tako nemogoče postaviti neko pošteno ceno za omrežnino? Moja osebna poraba elektrike 35 EUR, omrežnina 22 EUR ostalo ne vem kaj, skupaj 71 EUR? Visok delež omrežnine!

• atamama 07:22 24.januar 2025.

Moj račun pa poraba 0, račun z ddv 24 evrov......prej 7. Pa razumeš? ali sem jaz bukov ker ne...

• Nevica 07:41 24.januar 2025.

No vidiš. In potem na TV kmetje za naprave za namakanje v zimskem času dobijo račun za omrežnino 900 EUR, ne da bi namakanje uporabili sploh!!!! Včeraj sem kar dol padla, na Planetu si vsaj upajo kaj več povedati!!!! In ...prikaži več dajo ljudem možnost, da povedo na glas! S to metodo obračunavanja omrežnine je nekaj zelo narobe!

• atamama 07:21 24.januar 2025.

Dajmo pogledat ''zgodovino'' ljudi ki so odločali o omrežnini. Pa vprašajmo ljudi iz Posočja kako so bili le-ti nastrojeni ob sanaciji. Zidar ni bil enak ''zidarju'' če ni bil ''požegnan'' od komisije. Ve pa se iz cajtengov kateri priimek se ...prikaži več ponavlja ves čas v energetiki ..... Potem se pa čudimo...

omega_v6 07:26 24.januar 2025.

Sedaj so 2 meseca upravičeno kradli sedaj pa bodo postali svetniki!? Kje je sedaj Golob,ki je na televiziji zatrjeval,da se nič ne bo podražilo?? Pa tista baba Godina,ki je nakladala,da bomo privarčevali?? Ne vem kako laho taki LAŽNJIVCI in TATIČI obdržijo službe??

krucefix123 12:09 24.januar 2025.

Na volitvah so izvoljeni,koga boš od tam pol vrgel iz službe,kdo je nad njim,nihče in vsi parlamentarci so en stroj,začaran krog in to lahko prekinemo samo mi

rajko55 12:24 24.januar 2025.

Še enkrat... jaz plačujem manj kot lani.... Je pa res, da se nisem pustil nasr... kuštravi solarni bandi.

omega_v6 12:36 24.januar 2025.

rajko55 Ne verjamem ,če se nekaj podraži kako ti lahko plačuješ majn? Edino,če veliko majn pokuriš in tako privrčuješ ali pa si za sedanjo vlado pripravljen lagati!??

krucefix123 12:43 24.januar 2025.

preprosto,porabnike kot so pralni,sušilni,bojler vklopiš na poceni čas oz timer in to je to,tudi pri meni je manj

rajko55 14:09 24.januar 2025.

Omega.... zadnja položnica je za 12€ nižja, kot leto nazaj. Pa sploh nisem edini... oziroma ne poznam nikogar, ki si na streho ni montiral tega sončnega sranja in bi plačeval več kot lani. Poznam pa naivneže, ki jim že en ...prikaži več sam panel dviga ceno za več kot polovico.

omega_v6 15:51 24.januar 2025.

krucefix123 Najbolje,da kuhamo peremo in se tuširamo po 22. uri nato pa pustimo službe in živimo od socialne pomoči saj bomo morali čez dan spati!? Lepo zagovarjaš Goloba in kompanijo !! Imaš od tega vsaj kako korist??

krucefix123 16:02 24.januar 2025.

omega,boli mene za to in ono,jaz imam hišo obremenjeno in že davno nazaj tako počnem,zgolj zaradi preobremenjenosti,je pa pokazalo manj,meni je čist simp,pralni,sušilni,bojler vse na tablici nastavim aplikacijo in to je to,res je simpel ,staro bajto treba mal čuvat a ...prikaži več ne,nimamo vsi plače gospodske,pa se treba znajti.

krucefix123 16:04 24.januar 2025.

Pride na vrsto nova fasada,bo bo pa takrat še manj,tako bom sinu pustil dobro zapuščino.

rajko55 17:36 24.januar 2025.

....pa odkod ti misel, da podpiram to najslabšo vlado v zgodovini samostojne Slovenije?

• Smacky77 08:17 24.januar 2025.

OK, torej je jasno sedaj, kdo navija s to omrežnino in komu je prodana agencija. Slediti je potrebno toku denarja.

• alen04 08:35 24.januar 2025.

Bajsi dve tortici ponuditi in mir.

• rogixl 08:10 24.januar 2025.

Jamranje gor ali dol, na koncu bo nekdo moral plačati vlaganja v omrežje in to bodo v vsakem primeru odjemalci. Kdor več obremenjuje naj več plača je edina poštena rešitev. Tisti, ki imate toplotne črpalke si tudi izračunajte koliko ste ...prikaži več profitirali, ko ste šli iz kurilnega olja na elektriko.

• Presvetli 09:00 24.januar 2025.

Bravo, pokazal si kako deluje IQ Slovenca!! V kolikor bomo dopustili, da se bo elektrika zelo zviševala, bo to vplivalo na vse ostale kurilne derivate! Nihče ne bo profitiral od potrošnikov, samo, tisti ki trgujejo z derivati!! Če se obmetavamo ...prikaži več z tem, ti imaš črpalko, ti imaš drva, ti imaš olje, ti imaš IR panele in naj vsak drug plačuje dražje, saj to mene ne doleti!? Se hudo motite. Vsedli so se nam na nujno potrebne življenske dobrine, z dvigom cen ( hrana, ogrevanje, pijače)

• matermila 11:14 24.januar 2025.

Presvetli, meni se ravno ne zdi pošteno, da bi tudi tisti, ki najbolj obremenjujejo omrežje, plačevali manj kot mi ki teh dobrin nimamo, kot je bilo doslej. Prijatelj ima SE 15kw, je plačeval pred podražitvijo 16€ omrežnine, zdaj jo plača ...prikaži več 48€ in se mu zdi to v redu, je pa res, da nima EV in ne TČ in ogreva hišo v IR paneli.

• optimist11 12:16 24.januar 2025.

matermila - to pa že zveni kot reklama za IR panele.

• Presvetli 12:22 24.januar 2025.

matermila, to je vse res kaj praviš, samo ne razmišljate pravilno! Evo, da razložim. Včeraj so na dražbi prodajali elektriko iz TEŠ6, za 100- 110 evrov za Mwh! Se pravi, privat se prodaja elektrika, vzdrževanje pa gre na vse državljane!? ...prikaži več Po koliko mi uvažamo nazaj to elektriko?

• Presvetli 12:22 24.januar 2025.

Naši elektrodistributerji izvažajo poceni elektriko, nato pa državljani plačujemo drag uvoz in posredniške marže distributerjem in politikom, kateri prislonijo lonček! Elektriko iz TEŠ6 je kupil nizozemski Vitol. Želijo pa gradit novi TEŠ6 na naših plečih in preko nove omrežnine in ...prikaži večn ostalih jajc katere si izmislijo, za lupljenje naroda.

Garancija 10:42 24.januar 2025.

,Država nas je močno udarila po žepih,tako da se bo kupovalo manj,posledično bo tudi manj ddv,in tako se sproži inflacija

• mojsterjaka 15:43 24.januar 2025.

O moj bog, kaj sproži inflacijo?? Tako kot ti razlagaš prav gotovo ne :))))))) kakšni brihtneži so tukaj gor :)))))

• Luksi 13:17 24.januar 2025.

Sicer ne prenesem pernatega, vendar pa tudi agencija tukaj zavaja. Imajo vse podatke in lahko bi se obračunala moč po dejanski obremenitvi omrežja, ampak potem bi večina plačala veliko manj. Dogovorjena moč je povprečje najvišjih porab, ki jih pa večinoma ...prikaži več nihče ne dosega, zaračunajo jih pa vseeno. Tako imam jaz za vikend, kjer je bila poraba natanko 0 za plačilo omrežnine skoraj 50 eur, ker sem enkrat v lanskem letu prižgal termoakumulacijsko peč. Banda pokvarjena!

• rogixl 15:20 24.januar 2025.

Odklopi če ne potrebuješ elektrike, dokler ti pa elektriko pripeljejo do tvojega števca pa je potrebno to storitev plačati. Jasno, kapo di banda.

• mojsterjaka 15:38 24.januar 2025.

rogixl ti sploh nimaš pojma za kaj se gre. Govorimo o tem, da se nesorazmerno in nepošteno obračunava omrežnina za moč. Lepo ti je zgoraj napisal. Ne uporablja v pasu električnega porabnika, ampak lahko samo enkrat pižgeš in imaš celo ...prikaži več leto sranje. To ni obračun po dejanski obremenitvi. Ti in tebi podobni pa samo slepo ponavljaš kar nekje slišiš.

• optimist11 12:24 24.januar 2025.

Sploh ni problem, da se ustvari razlika med odjemalci. Saj je bila že sedaj. (različne moči varovalk in posledično različni računi) Vendar , da ti pa dvignejo omrežnino za 500% (drugim še več) je pa nekaj hudo narobe. Pazite: prej ...prikaži večej sem plačeval omrežnino za 10 KW sedaj pa za 8,6KW in je cena x 5. Vladi zamerim, da se niti ene spremembe ne loti analitično in pravočasno. Stalno popravljajo nekaj za nazaj in nervirajo ljudstvo.

• matermila 11:08 24.januar 2025.

In spet bodo ugodili najbogatejšim. Sem prepričan, da revni nimajo SE, TČ in EV in ravno tem bodo spet podarili bonbončke. Nimam ne SE, ne TČ, niti EV in plačujem nižje račune za elektriko tudi sedaj v zimski, torej višji sezoni.

Garancija 10:44 24.januar 2025.

Se smejim tistim ki so montirali sončne celice,porabili ogromno denarja,zdaj pa plačujejo več kot prej

• mojsterjaka 15:40 24.januar 2025.

Glede na to, kako si "brihten", mi je popolnoma jasno, zakaj je nimaš ;)

• andrej084 18:12 24.januar 2025.

3 leta nategovanja in kraje iz žepov delovnih ljudi, da lahko lenuhi dobijo in se politiki vlačijo po svetu. Pllus dnevna kraja proračuna. Je3em vam vse po spisku...

Garancija 13:37 24.januar 2025.

Robert Golob najema najdražje stanovanje v državi,4500 evrov na mesec,zdaj veste zakaj je tako draga elektrika

• jan631 16:50 24.januar 2025.

Lopov je dosti nakradel, da si lahko privošči tako veliko najemnino. Niso mu zaston šiptarji nosili denarja v torbi.

• smiljan1 17:28 24.januar 2025.

Sploh nobeden od odgovornih ne obrazloži od kod jim podlaga za takšen dvig omrežnine. Govorijo o odpustku oziroma manj pobrani omrežnini, jaz pravim, da je to manj dobička. In največji nateg stoletja, če ne uporabljaš elektrike vseeno plačaš visoko omrežnino.

• smiljan1 17:29 24.januar 2025.

Vse skupaj nateg in kraja državljanov

• oneh 07:06 24.januar 2025.

Ko Agencija reče ...upravičeni stroški v prihodnje... je to treba prebrati ...sanjske nagrade za nas... Pa SSE na strehi nima nobene veze z višino dogovorjene moči. Ta je pogojeno s porabniki. In TČ ter EV imajo tudi ljudje brez SSE ...prikaži več na strehi- npr. dva moja soseda. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.