Slovenija
12718 ogledov

Novo glede nesreče na Vrhniki. Znano, kako hudo sta poškodovana dva delavca.

Komentarjev 52
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 23:00 17.februar 2023.

    mene pa nekaj drugega moti, spet so umirali delavci, tako kot v melaminu. je kdo do danes slišal kaj je bil razlog melamina. se bi tu kdaj zvedelo kaj bi bil pravi vzrok ? ne pozabit da danes delavec mora ...prikaži večora delat doker ne pade v grob. se še spomnite začetka covida, kako se je vse pošiljalo v bolniško in domov pa ne zard zdravja-ampak dobička, potem na koncu pa, ah saj ni nič vsi na šiht. kdaj gre ali upa danes delavec ostat doma zaradi težav z zdravjem. delavec, ne nek pisunček.

    • vzev 07:09 18.februar 2023.

      Če slučajno ne veš, sta bila tukaj zraven lastnika podjetja. Drugače se pač nesreče dogajajo. In ko samo tako pljuvaš delodajalce. Pa ti veš koliko delodajalci zapravljajo za varstvo pri delu. Dejansko so potem delavci na slabšem, ker morajo nositi ...prikaži veči sto en eno zaščitno sredstvo, samo da se delodajalec zaščiti.

    • vzev 07:14 18.februar 2023.

      In še ena stvar. Kako je potem delodajalec hudoben, ko nekaj reče delavcu, da mora narediti (čeprav se to npr. delavcu zdi nesmiselno). Samo primer, kolikokrat je elektro omara nezaščitena, ko se je izključi? In če delodajalec potem delavcu zagrozi, ...prikaži več da mora to narediti, je zopet hudoben delodajalec. Ko pa pride do nesreče, je pa zopet kriv delodajalec, ker delavec ni delal tako kot mu je rečeno. V glavnem delodajalec je vedno tista zloba, pa naredi eno ali drugo.

    • rd2dmk2 09:07 18.februar 2023.

      vzev, kje ti živiš ? na marsu ! takole iz lastnih izkušenj ti povem tole 5 let sem dal pri delodajlacu pa nisem videl tečaj o varstvu pri delu. niti ni imel ocene varnosti za delovna mesta. jest se se ...prikaži več boril za to. in ko se to delalo je lastnik spraševal firmo, ki je izvajala seminar, kolk stane kateri izpit in je potem kensal izpite, dasiravno so se opravljala dela za katere bi morali imeti zdravniške preglede in izpite. tolk o tem in šparanju 1000€. nisem jest en mulc od včeri.

    • rd2dmk2 09:12 18.februar 2023.

      pa še tole vem za firme recimo žage, kjer morajo delavci pri prižganih strojih le te čistit, da sene izgublja čas. si že kdaj pri vulkanizerju videl delavca z masko. pa ti iz osebnih izkušenj povem da če si pol ...prikaži več ure v delavnici poš imel črn robec ko se bop useknil, med hudo sezono. in še tole, ko sem dopolnil 50 let semna vsakem razgovoru dobil med prvimi vprašanji tole : ali lahko vzdignete 50 kg ? kaj rečeš zakaj ? ker 50 letnik smejo vzdignit samo 45 kg.

    • rd2dmk2 09:15 18.februar 2023.

      in za konec iz osebnih izkušenj - nabranih tekom delovne dobe - ti lahko naštejem tolk primereov da bo spisek tako obsežen da vo gunisevo knjiga rekordov napram temu spisku kot cenik pri prodajalcu kostanjev. pa želim ti srečno pri ...prikaži več delu in poštenega in skrbnega delodajalca.

    • vzev 10:13 18.februar 2023.

      Ja, jaz ti pa lahko povem sto in eno zgodbo o delavcih, ki iščejo lahke izhode, da imajo manj dela. Komu se pa da preveriti stroj pred zagonom, če je pa lažje samo klikniti na start. Koliko se jim da ...prikaži več zakleniti el. omaro s ključavnico, da jo drugi ne morejo vklopiti? Potem pa jim zagroziš s sankcijami, pa te grdo gledajo. Potem zopet prideš, do stroja pa vidiš, kako so n

    • rd2dmk2 16:15 18.februar 2023.

      vzev, če bi delavec imel noramlno normo bi se vsak držal pravil, tak oo pa norme ni. samo za primerlestev s tremi klini ki seže preko 1m v višino rabi pravilnik o delo na višini. in če se maje ali ...prikaži več manjka ena gumijasta nogica se jo ne sme uporabljat. sedaj pa pejd s to lojtro k šefu. in zateži da hočeš drugo. ja boš dobil drugo čez en teden. vmes pa nogo ker nisi delal. p.s. a ti nisem omenil vulkanizerje? torej delavci goljufajo- sebe !

    • vzev 09:35 19.februar 2023.

      Vzdrževalec nima nobene norme, pa kljub temu ne dela po predpisanem postopku. In lahko dejansko zaradi tega pride do smrti. Ti pišeš samo slabo o delodajalcu, toda za vse kar ti pišeš lahko napišem slabo o delavcu, pa potem delodajalec ...prikaži več sploh ni zaščiten. Ravno o tej tvoji lojtri. Se da lojtra iz uporabe in na smeti, potem pa prideš v proizvodnjo, pa je lojtra zopet tam. Zakaj? Ker je pač bila pri roku?

    • vzev 09:36 19.februar 2023.

      In ko je potrebno vsako uro leteti na cigarete in pavzo, ni nobena težava, ko pa je potrebno slediti nekemu postopku je pa norma težava?

    • vzev 09:37 19.februar 2023.

      In dejansko lahko ima delodajalec čisto vse urejeno, ko bo prišlo do poškodbe ali smrti, se bo vedno popljuvalo po delodajalcu, čeprav delavec ni delal po navodilih.

    • rd2dmk2 09:58 19.februar 2023.

      ja no vzev jest se spominjam 4 mrtvih tam na tolminskem, pa na jesenicah v železarni, pa v melaminu, pa...... no zdej pa ti men povej kdaj je od teh nesreč umrl na delovnem mestu direktor ?

    • vzev 13:04 19.februar 2023.

      Ja, to imaš prav. Seveda, je večja verjetnost, da umre delavec, kot pa direktor. Toda to pa ne pomeni, da ni krivda delavca. Tudi v melaminu je prišlo, do menjave. Če bi se vse sledilo postopku, nebi smelo priti do ...prikaži več tega. Toda takoj se krivi delodajalca. Seveda so pa tudi nesreče, ki se dogajajo, in jih ni možno preprečiti. Trenutek nepazljivosti in se zgodi. Ja, tukaj imaš poleg lastnika in njegovega sina. Po vsej verjetnosti je en od njiju direktor.

    • rd2dmk2 19:04 19.februar 2023.

      ja no vzev, seveda je vedno krivda na delavcu, je kriv direktor policije da je umrl pred kratkim policaj v garderobi ? je krivda delavca, ki je padel s strehe 7 m globoko? seveda je, zakaj bi bil kriv direktor.

  • Željko 18:17 17.februar 2023.

    In sigurno je bil med prostovoljci tudi kak 'poklicni" ki je bil pač doma

  • Željko 18:18 17.februar 2023.

    Bravo vsem skupaj in vse dobro

  • Željko 18:18 17.februar 2023.

    Bravo vsem skupaj in srečno

  • Željko 18:11 17.februar 2023.

    Kam ste se pa zgubili včerajšnji kritiki poklicnih gasilcev. Ni bilo potrebno dolgo čakati samo en dan in že so poklicni gasilci skupaj z prostovoljnimi z skupnimi močmi pogasili zelo nevaren požar in ja tvegali svoja življenja. No kje ste levaki zagamani

    • Avatar R_D
      R_D 18:26 17.februar 2023.

      Nisem levak pa vseeno ne podpiram še višjih plač. Izjemno lepe plače imajo in mislim, da ne rabijo še več.

    • Željko 18:36 17.februar 2023.

      Kolikor sem gledal na TV je osnovna plača izhodišče gasilca 24 razred pa si potem poglej kje so.

    • Avatar R_D
      R_D 18:41 17.februar 2023.

      Resnična plača brez malice in prevoza pa: "Povprečna plača gasilca s srednješolsko izobrazbo je leta 2022 znašala 2.128 evrov, gasilca z višješolsko izobrazbo 2.619 evrov, gasilca z visokošolsko izobrazbo pa 2.976 oziroma 3.231 evrov, so zapisali na spletni strani vlade." ...prikaži več Kaj misliš kolk imajo ti delavci, ki očitno tudi tvegajo glavo?

    • Željko 18:43 17.februar 2023.

      To so bruto plače ne pa neto

    • Željko 18:44 17.februar 2023.

      Od tega zneska odbij 40%

    • Avatar R_D
      R_D 19:27 17.februar 2023.

      Vem, da so bruto. Ampak, ker vem kake plače imajo univerzitetni inženirji s precej izkušnjami, mislim, da imajo gasilci več kot dovolj. Univerzitetni inženir ne pride blizu gasilcu z višjo šolo.

    • rd2dmk2 22:55 17.februar 2023.

      nehajte od plač, predvsem gasilskih.

    • vzev 07:16 18.februar 2023.

      Slovensko gasilstvo je živo samo zaradi prostovoljnih gasilcev, ki delajo zastonj. Poklicni imajo pa čisto vredu plače. In čisto nič bolj ne nosijo glave na pladnju kot prostovoljni.

    • Željko 08:07 18.februar 2023.

      Pa kdo ima kar čez prostovoljne gasilce. Dejstvo je da so skoraj vsi poklicni tudi v prostovoljnih vrstah. In nobeden ni boljši ali slabši. Samo poklicnim to pomeni vir PREŽIVETJA

    • vzev 08:53 18.februar 2023.

      Ja in imajo čisto vredu plače. Ne pa nekaj o nevarnosti njihovega dela, če pa jih precej več opravlja to delo zastonj in delo opravljajo isto kot plačani gasilci. Dejansko bi lahko teh 1000 gasilcev tako ukinili, ker imamo dovolj ...prikaži več prostovoljnih. In večina ljudi v Sloveniji od poklicnih gasilcev nima ničesar, ker so predaleč, delo pa z isto kakovostjo opravijo prostovoljni,

    • rd2dmk2 09:01 18.februar 2023.

      vzev malo se motiš, poklicni so v službi in na pozor, v niskem štartu. prostovlci so pa tu pa tam, v službi, ki je kar ne morejo zapustit, na izletu in mogoče na drugi strani zaprte ceste zaradi nesreče ali ...prikaži veči pa zaradi turističnega prometnega zastoja. in drugil oprema prostovolnih gasilec je marsikje obupna. si predstavljaš požar recimo na pokljuki ? kolk gasiliskih vozil pride tja gor ? pridejo, v rikverc ! sib enkrat pri vaki, pa je polna cisterna omagala v malo hujšem klančku.

    • vzev 10:10 18.februar 2023.

      Kaj ti si kaj gledal kakšna vozila imajo prostovoljni gasilci? Velika večina ima čisto sodobna vozila, ki so na ravni poklicnih. Razen kakšnih majhnih vasi, kjer pa jim pomagajo zopet prostovoljni gasilci, ne pa poklicni. Dejansko so poklicni gasilci za ...prikaži več veliko večino državljanov nepomembni, ker jih rešujejo prostovoljni.

    • vzev 10:11 18.februar 2023.

      In tudi do Pokljuke bi prišli prostovoljni, če bi bilo potrebno. In kaj tam ko pa ni poklicnih gasilcev, pa so lahko prostovoljni, ki so v tistem času v službi? Pa so prav tako zelo hitro na kraju nesreče.

    • Željko 11:48 18.februar 2023.

      Vzev nimaš pojma. Vsaka občina mora poskrbeti za gasilsko službo tiste z malo denarja slonijo na prostovoljcih tiste predvsem mestne občine imajo poklicne gasilce. In poklicni gasilci iz naprimer Ljubljane nimajo popolnoma nič z Pokljuko in tja niti ne smejo ...prikaži več iti reševat ker je njihov plačnik mesto LJUBLJANA NE KOMENTIRAJ STVARI ZA KATERE NIMAŠ POJMA

    • Željko 11:56 18.februar 2023.

      Država je določila višino plačila vseh poklicnih gasilcev se pravi njihove plače. Plačnik teh plač je vsaka občina zase katera ima poklicne gasilce. In vsaka občina se lahko prostovoljno odloči kaj bo imela prostovoljne ali poklicne odvisno kaj je zmožna ...prikaži več plačevati. In vzev ker ne veš kaj govoriš poklicni gasilci so tako kot je urgenca na katero greš in dobiš oskrbo.

    • Željko 11:57 18.februar 2023.

      V Ljubljani so se že zgodile tudi tri prometne hkrati pa se požar in ja brez prostovoljcev bi šlo zelo težko ampak v teh primerih je predpisana časovna odzivnost enote in prostovoljci za katere poklon bi prišli lahko se zgodi ...prikaži veči v skrajnem primeru pa tudi ne

    • vzev 13:50 18.februar 2023.

      @Željko, zakaj sem omenjal Pokljuko? Ker je jo omenjal rd2dmk2, ki je napisal, da tja prostovoljni gasilci niso sposobni priti. Kar pa nikakor ni res.

    • vzev 13:51 18.februar 2023.

      In kaj boš rekel, da v drugih občinah, pa ne pride nikoli do kakšne nesreče in požara istočasno? Seveda pride, pa potem na pomoč priletijo prostovoljni gasilci iz druge občine. Če ukinemo poklicne gasilce, bo še naprej zagotovljena varnost. Če ...prikaži več ukinemo prostovoljen, smo popolnoma nezaščiteni pred požari.

    • vzev 13:53 18.februar 2023.

      In ne, poklicni gasilci niso tako kot urgenca. Če se mi nekaj zgodi, bom sigurno moral iti na urgenco. Če slučajno pride do požara na moji hiši, jaz 100% ne bom videl niti enega poklicnega gasilca, temveč samo prostovoljne.

    • Željko 14:57 18.februar 2023.

      Pa kdo ti kriv če si iz zgornje Kungote. Jao Miki

    • Željko 15:03 18.februar 2023.

      Pa sploh hvala bogu da si tam

    • vzev 15:32 18.februar 2023.

      Kakšna zgornja Kungota? Samo poglej si koliko poklicnih enot imamo. V primerjavi s prostovoljnimi, je skoraj tako kot da jih ni. In še tukaj kjer so poklicne so poleg še prostovoljne. Za večino državljanov so poklicne enote popolnoma nepomembne, ker ...prikaži več delo tako ali tako opravijo prostovoljci. Zakaj potem sploh plačevati poklicne, če imamo prostovoljen. Potem pa še ti želijo še več.

    • Željko 15:59 18.februar 2023.

      Vzev brez veze tebi karkoli govoriti. Kmalu boš spoznal pa cenim prostovoljce ker sem tudi sam ampak v Sloveniji počasi in vztrajno zmanjkuje volje za članstvo za prostovoljce in to ne velja samo za gasilce ampak za vso prostovoljstvo in ...prikaži več to je rezultat kapitalizma

    • Željko 16:07 18.februar 2023.

      In kot prostovoljec gasilec ti lahko povem če imam ob klicu na intervencijo neodložljivo stvar potem na intervencijo ne grem ker ne morem. Enako se zgodi da imaš v nocnem času vec dni zapored intervencije te noben delodajalec ne bo ...prikaži več razumel da si ti pač zmatran. Zato govoriš stvari ki jih ne razumeš

    • Željko 16:09 18.februar 2023.

      Zmatran naslednje jutro ko imaš svojo službo. Ta te čaka in opraviti jo moraš

    • Željko 16:10 18.februar 2023.

      Zato so predvsem v mestih poklicni gasilci ker je toliko več intervencij. Ker tam kjer si zgornja Kungota res ne rabite poklicnih niti si jih ne morete privoščiti

    • vzev 09:31 19.februar 2023.

      Nisem iz nobene zgornje Kungote, pa tudi če bi bil, kaj ima to razlog. Kaj tam ne more priti vsak večer do požara? Dejstvo je, da vse delo, ki ga opravijo poklicni gasilci, brez težav opravijo tudi prostovoljni. Lahko za ...prikaži več en mesec zapremo vse poklicne, pa bomo videli kakšne težave bodo. Ne bo jih, ker bodo še vedno vse to opravili prostovoljni.

    • rd2dmk2 10:07 19.februar 2023.

      ja vzev, daj za 1mesec. kaj pa za 4. kolk pa misliš da bo po 4 mesecih še prostovoljnih gasilce, ki bodo prišli na intervencijo. men se zdi da samo dva. pa ti ne povem zakaj ta dva. ostali pa ...prikaži več bodo, na šihtu ali pa v komi crknjeni. a si pozabu, da je pri nas gasilec kjer koli, od prometne, do požara, če se komu izgubi ključ klič gasilce, če je treba lovit pobeglega bika klič gasilce. če baba tepe desca- klič gasilce. in ti misliš da bodo ljudje imel družino, šiht in tvoje akcije. ma saj si mona

    • Željko 10:45 19.februar 2023.

      Brez veze če je glup je glup. Kliči ti kogar češ nej te rešuje kdor te če, srčno upam da te meni ne bo treba nikoli. Vzev uživaj v svojem prepričanju

    • vzev 13:06 19.februar 2023.

      @rd2dmk2 v veliki večini občin, so samo prostovoljni gasilci. In po več 10 letih je še vedno več kot dovolj prostovoljcev. Pa imajo tudi ogromno intervencij. Kaj se ne zavedaš, da poklicni pokrivajo precej majhen del Slovenije. Vse ostalo so prostovoljci.

    • vzev 13:08 19.februar 2023.

      Željko, poklical bom gasilce. In vem da bodo prišli prostovoljni, ne pa poklicni. Tako, kot bodo prišli večini Slovencem, ki bodo potrebovali pomoč. Zato mi pa tudi nikoli ni problem kaj dati, ko zbirajo prispevke. Ker vem da se trudijo, ...prikaži več pa to še v prostem času.

    • Željko 14:41 19.februar 2023.

      Kliči kogar češ boli me k....

    • Željko 14:44 19.februar 2023.

      Sem prostovoljni gasilec pa mi je čisto vseeno če ti kaj daš al pa ne. Ker je tako ali tako za opremo dolžna poskrbeti občina

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.