Zdravje /zdravje/prehrana
8201 ogledov

Nasičene maščobe, ki so veljale za škodljive, so po novem dobre za vas

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 16:52 04.september 2017.

    Kar se holesterola tiče... ne bo držalo ravno... Industrializacija živali je pripeljala do tega, da imajo živali zaradi stresa ves čas vnetja. Holesterol (LDL) pa je dokazano proizveden v naših jetrih. In sicer takrat, kadar imamo vnetje oziroma kot prva ...prikaži več obrambna linija - kot del našega imunskega sistema. Dejansko z industrializiranim "mesom" vase vnašamo LDL, ki je posledica vnetij v živalih, hkrati pa zaradi toliko antibiotikov, ki jih vsebuje tako meso, sebi povzročamo vnetja.

    • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 16:57 04.september 2017.

      Tako dobimo dvojne doze LDL - iz industrializiranih živali in iz naših jeter, kot odziv zaužitja z zdravili prepojenega mesa. Torej... ni krivo meso samo po sebi, toda to, da se z živalmi dela kot svinja z mehom, zato sledijo ...prikaži več posledice. Če kupuješ meso iz industrij, podpiraš tako industrijo in avtomatično zraven še plačaš s svojim zdravjem. Naš denar, je naš glas.

    • Avatar praufo
      praufo 19:34 04.september 2017.

      kar se stresa tiče, se popolnoma strinjam, hormoni delajo, žival je prepojena z adrenalinom, al kortizolom, ne vem, ... baje ponekod prakticirajo zakol v zasedi, da ne pride do prehudega navala adrenalina, ... kar se pa tiče antibiotikov, pa škoda ...prikaži več besed, samo strogo prosta reja, narava, paša, ... folk pa naj konzumira mesa 50% manj na teden, zelenjave je dost, ampak kdo jo bo kuhal, to je pa že druga zgodba

    • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:15 04.september 2017.

      Sej se ogromno stvari lahko je surove... al pa fermentirane. Recimo kislo zelje, vložene kumare...

    • Avatar praufo
      praufo 13:23 05.september 2017.

      ja seveda, ampak meso je pa le meso, malo spečeš čevapčičev, pa je že južna in to je najhitreje, ampak roba pa bogsigavedi od kod ... ali pač ne ... za lakoto nafutrat je kmalu dosti in kaj je važno ...prikaži več drugega kot okus? ja seveda, okusno je vse v prestradani riti, prebava pa svoje pravi, kot pravi ... kaj če bi si vzeli za hranjenje kašnih 10% več časa

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.