Svet
999 ogledov

Šefi držav EU ponoči sprejeli dogovor o ukrepih zaradi draginje

Komentarjev 18
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Kmodri 20:50 21.oktober 2022.

    Merklova je zaj*, ker se je v pohlepu vezala na Rusijo!

  • BenX 12:40 21.oktober 2022.

    Da smo si na jasnem, Rusija ni dvignila cen plina! Rusija je spoštovala vse pogodbe, EU jih je prekinil (ob podpori naših idiotskih politikov - "levih" in "desnih")! Zaradi tega je na trgu zavladala zmeda in pomanjkanje, kar pa ni ...prikaži več izkoristila Rusija, ki v eu skorajda več ne izvaža (v primerjavi z letom prej), pač pa "zavezniki" - zda, Norveška, arabci,... Norveži so trenutno največji izvozniki plina v Evropo! Oni nam plin drago prodajajo. Dvomim, da so Rusi dvignili cene prijateljski Kitajski.

    • Kmodri 20:49 21.oktober 2022.

      Da smo si na jasnem Rusija kršila pogodbo, ker so dobave plačevale v dolarjih!

    • BenX 20:58 21.oktober 2022.

      Da smo si na jasnem, Rusija je bila prisiljena plačevanje spremeniti, saj so ji zda in eu milijarde, kjer so bila tudi plačila v dolarjih, zamrznili (vkradli)! Rusija nekaj mesecev zaporedoma plačila za plin sploh ni dobila. Ampak, kot pri ...prikaži več vseh ukrepih se je zahod tudi tukaj vstrelil v koleno. Plačevalo se je lahko še vedno v dolarjih, le da jih je bilo potrebno na ruski banki menjati v rublje in poslati direkt v Rusijo. Nekaj v tem smislu. Dolarji do ruskih firm zaradi sankcij niso prišli.

    • Naklonsky 21:18 21.oktober 2022.

      Da smo si na jasnem, rusi so eni debili. Evropa jim je pa nasedla, ker je verjela v poslovnost in pogodbene obveznosti. Dolgoročno so se zaklali, zgodovinska dejstva so jasna - izgubili so vso kredibilnost in nadaljna sodelovanja z EU ...prikaži več v prihodnosti! Slej ko prej se bo Evropa pobrala, rusi pa bodo ostali na smetišču zgodovine kolonija Kitajcev, Indijcev in arabcev!

  • Jernej65 09:28 21.oktober 2022.

    Plinska kriza v Evropi se počasi normalizira, Putko pa v jok.

    • Avatar pantani
      pantani 11:36 21.oktober 2022.

      Ceno zemeljskega plina ne določa EU pač pa tisti, ki razpolaga s plinom (Rusija). Predstavljajte si, da sami določamo cene najemnin, elektrike, izdelkov v trgovini.. ZDA so dosegle svoj cilj. Nismo več odvisni od ruskega plina (juhu) ampak kaj pa ...prikaži več zdaj? Spomnimo se cen ruskega plina in zanesljive dobave pred enim letom. Tega žal ne bo več. Kmalu se bodo zapirale tovarne ker ne bo zagonske energije. Potem sledijo odpovedi, shodi, nasilje...

    • Avatar pantani
      pantani 11:36 21.oktober 2022.

      Koliko vas je pripravljenih pustiti družino, službo, Slovenijo in se boriti v Ukrajini za tuje interese? Hmm.. Se mi je zdelo...Potem nehajmo s to uničevalno politiko, ustavimo vojno v Ukrajini dialogom in ne pošiljanjem orožja (ker očitno dolivanje olja na ...prikaži več ogenj do zdaj ni dalo rezultatov) in se dogovorimo z Rusijo da nam dobavlja plin po ceni katero smo nekoč imeli. Vprašanje za vse liderje EU - ali menite da bodo dobavitelji plina upoštevali vaše želje? Glede plina, škarje in platno sta v rok

    • Avatar pantani
      pantani 11:37 21.oktober 2022.

      Koliko vas je pripravljenih pustiti družino, službo, Slovenijo in se boriti v Ukrajini za tuje interese? Hmm.. Se mi je zdelo...Potem nehajmo s to uničevalno politiko, ustavimo vojno v Ukrajini dialogom in ne pošiljanjem orožja (ker očitno dolivanje olja na ...prikaži več ogenj do zdaj ni dalo rezultatov) in se dogovorimo z Rusijo da nam dobavlja plin po ceni katero smo nekoč imeli. Vprašanje za vse liderje EU - ali menite da bodo dobavitelji plina upoštevali vaše želje?

    • Avatar pantani
      pantani 11:37 21.oktober 2022.

      Glede plina, škarje in platno sta v rokah Rusije..

    • Jernej65 11:57 21.oktober 2022.

      Zahodna Evropa ne rabi več ruskega plina, kdaj boš to dojel. Madžarska se sama pogaja in že plava v rdeče številke, kljub poceni plinu. Dokler bo Evropa enotna bo zmogla vse, kljub težavam. Orban že krepko občuti posledice svojega soliranja, ...prikaži več nujno rabi denar EU, ki ga trenutno ne dobi. Na dveh stolčkih se ne da sedeti in zahtevati samo tisto, kar ti trenutno odgovarja. pantani, me pa veseli, da si končno nekaj koristnega napisal, pa čeprav se z večino ne strinjam.

    • Avatar pantani
      pantani 12:58 21.oktober 2022.

      Obvezno pojdi na pregled k psihiatru!!!

    • Jernej65 13:19 21.oktober 2022.

      Ko bom čutil potrebo, bom tudi šel in kaj bi bilo s tem narobe? Mogoče tudi tebi ne bi škodilo, da ti nekdo prepiha možgane.

    • janči 15:43 21.oktober 2022.

      Jernejček, hmmm izgleda, da jih tebi nekdo že je prepihal, glede na to, da iz tebe letijo sami nesmisli in neumnosti.

    • Jernej65 15:48 21.oktober 2022.

      janči, in kaj je nesmisel, bi mal argumentiral ali zmoreš samo dve besedi, kot obrambni mehanizem, ki je značilen za nekoga, ki je brez idej.

    • janči 16:00 21.oktober 2022.

      Tvoje pojmovanje krize z energenti je popolnoma nesmiselno, ker že v osnovi izhajaš iz narobe predpostavke, oziroma si v celoti padel v antirusko politiko EU, ki je pa popolnoma zgrešena in samoubijalska.

    • Jernej65 16:25 21.oktober 2022.

      To se pa popolnoma strinjam. Za vas Rusofile je moje razmišljanje popolnoma zgrešeno. Sem Evropejec in verjamem v Evropo. Evropa nam je dala to kar sedaj imamo. Dokler bo Evropa složna bomo skupaj premagali tudi takšne blazneže kot je Putin. ...prikaži več Če so zate to nesmisli in neumnosti, tudi prav. Putin prav gotovo ni človek, ki bi mu jaz zaupal, ker je agresor, morilec, posiljevalec, diktator in še marsikaj. Prav je, da se Evropa čimbolj distancira od tega bedaka.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.