V čem je sploh problem? Sterat ljudi v PM, če je ovira birokratska naj se pa 5 ljudi spravi zadevo zdebirokratizirat. V Sloveniji je potrebno ustvarit problem za vsako rešitev
Nekaj je če je vloga nepopolna...potem pač si je vlagatelj sam kriv in postopek traja dlje. V kolikor je pa vse ok, pa se bi v takšnih primerih morala najti začasna rešitev oz. predvidet finančne posledice za vsak zamik. Enako… ...prikaži več kot veljajo penali v pogodbah, so tudi roki tukaj zavezujoči, ali pa so res tam samo zaradi lepšega?
Mi smo za rušenje drvarnice čakali 9 mesecev in pol, vlogo stalno dopolnjevali...pa so nam ustavili postopek, pa potem ponovna vloga... naša uprava je BOLNA!!! Sem rabil soglasje da naš teren ob železniški progi NI ARHEOLOŠKO OBMOČJE...WTF?
Če popolna vloga ni rešena v roku, naj tisti, ki je ni rešil finančno odgovarja in poda tehtne razloge zakaj je temu tako. Vam povem, da bi se stvar hitro rešila. Samo udarit po žepu, to najbolj boli.
Tale rok v Ljubljani, kjer naj bi bili 'zasuti', nikakor ne drži.
Prvič vložili vlogo in dobili odgovor po 5 mesecih s pozivom k dopolnitvi vloge! Trenutno čakamo ponovno na odgovor že 9 mesecev! Stalnega bivališča, seveda, ne moremo prijaviti.
V čem je sploh problem? Sterat ljudi v PM, če je ovira birokratska naj se pa 5 ljudi spravi zadevo zdebirokratizirat. V Sloveniji je potrebno ustvarit problem za vsako rešitev
In kaj je razen stroškov ter čakanja drugače, kot v časih, ko nismo rabili nešteto papirjev in dovoljenj...
Nič
Nekaj je če je vloga nepopolna...potem pač si je vlagatelj sam kriv in postopek traja dlje. V kolikor je pa vse ok, pa se bi v takšnih primerih morala najti začasna rešitev oz. predvidet finančne posledice za vsak zamik. Enako… ...prikaži več kot veljajo penali v pogodbah, so tudi roki tukaj zavezujoči, ali pa so res tam samo zaradi lepšega?
Prosim preverite podatke, ker na UE Koper se čaka tudi do 10 mesecev in več
Mi smo za rušenje drvarnice čakali 9 mesecev in pol, vlogo stalno dopolnjevali...pa so nam ustavili postopek, pa potem ponovna vloga... naša uprava je BOLNA!!! Sem rabil soglasje da naš teren ob železniški progi NI ARHEOLOŠKO OBMOČJE...WTF?
Če popolna vloga ni rešena v roku, naj tisti, ki je ni rešil finančno odgovarja in poda tehtne razloge zakaj je temu tako. Vam povem, da bi se stvar hitro rešila. Samo udarit po žepu, to najbolj boli.
Enostavno bi mogli zakonsko rešit, da če v omenjenem roku vloga ni obdelana, se avtomatsko šteje kot potrjena in se izda vse papirje vlagatelju.
Žal je obratno, velja negativna presumpcija, in sicer se ob molku upravnega organa šteje, da je vloga bila zavrnjena.
Katarina Nemanič, mešate izraze. Je stalno prebivališče in začasno bivališče.
Tale rok v Ljubljani, kjer naj bi bili 'zasuti', nikakor ne drži. Prvič vložili vlogo in dobili odgovor po 5 mesecih s pozivom k dopolnitvi vloge! Trenutno čakamo ponovno na odgovor že 9 mesecev! Stalnega bivališča, seveda, ne moremo prijaviti.
Dejanšizacija, zato plešite.
Ja, pa ja, pod prejšnjo vlado so pa vse vloge bile rešene v roku, mar ne?