Zdaj je B.B. "kupko" zamenjal(a) za potrošnico. Zanima me, zakaj ni uporabil(a) besede kupovalka, ki je sopomenka za kupca. Potrošnica pomeni nekaj drugega, je podobno ne pa enako.
In kaj je tle cudnega da ji niso vrnili denarja?? Ko das polog/aro ta vedno ostane prodajalcu in se ne vrne kupcu! Če kupec ne izpelje do konca nakupa se ta denar porabi za stroske (naročilo,dostava,...), če pa prodajalec prekine… ...prikaži večine naročilo zaradi nedobavlivosti,... je primoran vrnit polog, nekje tudi 2x vrednost pologa!In kje za boga ti je pamet da gres neki kupvat predn se pozanimas a si zmozn al ne???
Tole ni nič drugega kot reklama za ZPS. Kot da se kdo boji njihove pravne službe... Če imaš težavo greš k odvetniku ne pa k nekemu društvu...
Kupec : kupovalka, kaj je to kupka? Ali je to mogoče kupica (vina)?
Bedasta "NOVKA " iznašla KUPKO:
Zdaj je B.B. "kupko" zamenjal(a) za potrošnico. Zanima me, zakaj ni uporabil(a) besede kupovalka, ki je sopomenka za kupca. Potrošnica pomeni nekaj drugega, je podobno ne pa enako.
Resnično v Sloveniji ne zmanjka idej kako pokrast narod.
Naj mi nekdo da idejo kako naj jaz izterjam svoj dolg pravno ga ne moram ker to ne deluje.
ja zato, ker ne ve da kupka ne obstaja in ni preverila na spletni strani sskj
Beseda kupka res ne obstaja v SSKJ. Toda ni pa popolnoma napačna. In je tudi kar pogosto v uporabi. Celo v uradnih zapisih jo lahko najdete.
zakaj pa ne poveste za katero trgovino gre?
ja morda, ona ve, kaj je mislila s kupko. ampak, če nekdo ne ve, kaj je kupka, iz sskj ne bo izvedel, to je pa problem
In kaj je tle cudnega da ji niso vrnili denarja?? Ko das polog/aro ta vedno ostane prodajalcu in se ne vrne kupcu! Če kupec ne izpelje do konca nakupa se ta denar porabi za stroske (naročilo,dostava,...), če pa prodajalec prekine… ...prikaži večine naročilo zaradi nedobavlivosti,... je primoran vrnit polog, nekje tudi 2x vrednost pologa!In kje za boga ti je pamet da gres neki kupvat predn se pozanimas a si zmozn al ne???