Zdravje
3126 ogledov

Plaz kritik na račun ministrstva za zdravje

Komentarjev 3
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 18:05 23.julij 2024.

    Ko preberem ..... zdravniki bodo še vedno lahko iskali dodatno delo.... mi pade mrak na oči. Kaj se ne gremo mi kapitalizma? Kakšni normativi, ki si jih napiše zdravnik-delavec sam? Ali je javni zavod socialna ustanova? Pa še veliko vprašanj ...prikaži večj z retoričnim odgovorom....spet se popušča dr-jem. Naj gredo privat, naj služijo, pa seveda se bodejo z lastnikom privat klinike, ki bo rezal stroške. Ne pa da ''počivajo'' na mojih žuljih in še hočejo da jih ekstra plačam popoldne.8 ur delat pa bo popoldne?

  • dare326 18:34 23.julij 2024.

    Zaradi politike dobri zdravniki odhajajo tja, kjer je boljše. Ostajajo povprečni ali podpovprečni in rezultat zdravstva je tak. Vrhunski? Ne povprečen ali podpovprečen. Ste zboleli? Zdravil vas bo povprečnež, ki je zadovoljen s statusom quo. Ne tič, ne miš. Ne ...prikaži več da se mu izobraževati in dela po inerciji. In tako je povsod, kjer se birokrati mešajo v strokovnost.

    • Ender3 20:39 23.julij 2024.

      Dare👎 politika nima nič s tem razen, da jim omogoči šolanje..plačuje jih zavarovalnica in državni proračun. Med njimi ni takšnih, ki pri delu izstopajo, ker si sami pri svojem delu ne želijo konkurenčnosti. Četudi vsak vidi in občuti razliko strokovnosti ...prikaži več in odgovornosti med npr. dermatolgom in npr kardiokirurgom imajo ti v startu isto plačilno postavko. Zakaj pa je neka rutinska operacija v UKC višje cenovno vrednotena kot, npr. v kakšni regijski bolnišnici pa nezna nihče razložiti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.