Zanimivo

Carina za Temu, Shein, Aliexpres že čez deset dni, koliko in kaj bo z vračili

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jest_ 07:51 20.junij 2026.

Carinska pošta je največja mafija podprta s strani države. Davek na davek na davek. Namesto da bi naredili EU bolj konkurenčno, ne, dejmo po žepu usekat potrošnike. Ciganija.

mahatma2 08:00 20.junij 2026.

Jaz menim , da bodo Kitajci že našli obvod , da bodo ljudje še naprej množično kupovali. Sicer pa namesto , da bi se EU trgovci prilagajali Kitajcem pa raje uvedejo carino. Res se lahko temu reče mafijska posla.

• djdj 09:42 20.junij 2026.

Že imajo skladišča v EU in se naroči od tam.

• Toma 11:56 20.junij 2026.

Kontejner9 se pavšalno carinijo na tone, naš pa gulijo za DDV in po novem še za 3+3…

Garancija 08:23 20.junij 2026.

To carino so uvedli tisti,ki preprodajajo kitajske izdelke nam po 200% dražje,in jim je zdaj ko kupujemo direkt od kitajca upadel biznis.Kitajci pa že imajo sladišča v evropi,tako da s carino ne bo nič,pa da vidimo po 1.juliju

• rd2dmk2 09:46 20.junij 2026.

točno tako garancija sam sem naletel na trgovca iz SLO ki ponuja pisemske reklame za izdelek po ceni 32€ enak izdelek pa na temu-ju je stal 3€. torej se ve kako to gre. pač neki barabini lahko mastno služijo, navaden ...prikaži več državljan pa ne sme prihranit. svinjarija za EU.

• desyncx 11:00 20.junij 2026.

Noben problem ni teh 3€, še vseeno bo prišlo ceneje, kot pri nas. Ali bo teh 3€ + plačevalo tudi gospodarstvo. Npr. avtoindustrija, kjer je 90% komponent iz kitajske in kako se bo to poznalo na ceni končnih izdelkov ???? ...prikaži več??? Kdor pa iz Alibabe naročuje pa tak ve, kako je vse poceni. Jaz sem preko alibabe nazadnje naročal polikarbonatne plošče. Identične plošče se v Evropi prodajajo z 200%+ marže.

kapucino 08:20 20.junij 2026.

Zakaj smo že v eu? aja, plastični zamaški in papirnate slamice

• maček 13:31 20.junij 2026.

U te zamaška sem se že trikrat urezal,koga naj tožim.prej se to ni dogajalo.babica,praktično ne more donat nazaj zapret,še jaz se moram potruditi.jeb...ti eu .

• rd2dmk2 09:51 20.junij 2026.

torej, smo spregledali 2 stvari carina gre v EU !! kam v EU ? za plače lajdronove? za podporo vojne v ukrajini ? in drugič biznis, ki ga SLO zanemarja. namesto da bi imeli logistilčni center in bi se v ...prikaži večv SLO carinilo za vso EU in bi SLO kasirala, še to izgubimo. važno da bomo imeli davek na mačke. sevda pa ne bomo imeli kazni za vse pasjeljubce ki veselo spuščajo svoje najdražje ljubljančke na otroška igrišča da se tam ponečedijo. p.s. a veste zakaj na bledu ne smete poležavat na travi ?

• Toma 09:11 20.junij 2026.

Sem že uvozil na zalogo potrebščine , ki jih pogosto rabim. Bo pa zanimivo, saj sem že zavrnil robo iz nemškega Amazona, ki je prišla iz Kitajske in se ustavila na naši carini. Amazon nič ne označuje, da bo potrebno ...prikaži več plačati dajatve in stroške carinjenja!

• maček 13:39 20.junij 2026.

Ko bom velik bom carinik.se splača.

• djdj 09:43 20.junij 2026.

Pol izdelkov se bo na carini izgubilo.

• Toma 11:53 20.junij 2026.

Če bodo Kitajci obračunavali še to, bodo vso robo lepo na megatone uvozili v kontejnerjih in nato pobasali v žep poleg DDV-ja še +3+3+3+3+3+3… Ti ne bi, če lahko?

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.