Ja, eni so res preveč občutljivi na "rok trajanja" oziroma na sam datum na embalaži. Skoraj nihče ni pozoren na zgoraj omenjen "uporabno NAJMANJ DO" Kot, da en jogurt ve, kdaj bo polnoč 1.9.2016? A potem se bo pa skisal… ...prikaži več ali kaj :) Kot je že omenjeno, obstajajo bolj delikatna živila (morske zadeve, faširano meso, hrenovke...) pri katerih se ne splača reskirati prebavnih težav zaradi par €, na drugi strani je pa en kup živil, ki jih komot pojeste, tudi po tistem famoznem "datumu na embalaži". Če ima nekaj rok par mesecev, potem dan, teden ali dva sigurno ni problem. Tudi tukaj je bilo par pametnih nasvetov glede tega (jajce recimo potopiš v vodo... če potone je OK, če se malo privzdigne ga čimprej pojej, če pa priplava na vrh pa v kanto z njim....) Ali pa Himalajska sol. Nastala je pred 250 MIO leti, ko jo kupiš pa pakirano ima pa rok do konca 2016 :) Malo manj panike in malo več soli v glavo pa bo.
Ja, eni so res preveč občutljivi na "rok trajanja" oziroma na sam datum na embalaži. Skoraj nihče ni pozoren na zgoraj omenjen "uporabno NAJMANJ DO" Kot, da en jogurt ve, kdaj bo polnoč 1.9.2016? A potem se bo pa skisal… ...prikaži več ali kaj :) Kot je že omenjeno, obstajajo bolj delikatna živila (morske zadeve, faširano meso, hrenovke...) pri katerih se ne splača reskirati prebavnih težav zaradi par €, na drugi strani je pa en kup živil, ki jih komot pojeste, tudi po tistem famoznem "datumu na embalaži". Če ima nekaj rok par mesecev, potem dan, teden ali dva sigurno ni problem. Tudi tukaj je bilo par pametnih nasvetov glede tega (jajce recimo potopiš v vodo... če potone je OK, če se malo privzdigne ga čimprej pojej, če pa priplava na vrh pa v kanto z njim....) Ali pa Himalajska sol. Nastala je pred 250 MIO leti, ko jo kupiš pa pakirano ima pa rok do konca 2016 :) Malo manj panike in malo več soli v glavo pa bo.