Avto
29 ogledov

Policija s fotoaparatom nad mobilnike za volanom

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 11:43 29.maj 2016.

    Potem mi pa povej kaj je razlika, da se pogovarjaš s sopotnikom. Ni jo, oziroma še je slabše, ker občasno sopotnika tudi pogledaš. Dokazano je, da otroci v avtu precej bolj vplivajo na vožnjo kot telefon. Potem mi pa povej ...prikaži več zakaj me imajo mlade mamice pravico ogrožati na cesti, ker vozijo svoje otroke. Če redno uporabljaš telefon med vožnjo to ne vpliva na vožnjo, ker se navadiš. Poglej si primer enega taksista v Indiji, ki neprestano vozi avto nazaj. Poskusi ti voziti sredi Ljubljane neprestano vzvratno. On se je tega navadil in mu to ne povzroča problema, tako kot tudi telefon ne povzroča problemov.

  • Avatar Leon
    Leon 07:44 29.maj 2016.

    Slovenska prometna statistika nikjer ne obravnava prometne nesreče zaradi uporabe telefona med vožnjo ! Pri nas pa raje zapišejo za vzrok prometne nesreče................:IZ NEZNANEGA VZROKA ZAPELJAL NA NASPROTNI VOZNI PAS !

  • McClain 08:36 29.maj 2016.

    da, točno tako!!!

  • mph 09:01 29.maj 2016.

    ...zavestno ne dvigam telefona med vožnjo, pokličem nazaj pač ob prvi priliki, ko se ustavim.

  • vzev 10:02 29.maj 2016.

    Tole je namenjeno samo pobiranju denarja. Mobitel ne vpliva na vožnjo. Če pa kdo ne zna peljati z eno roko, pa ne vem kaj je z njim narobe. Sam pogovor pa ni niti malo različen, kot pogovor s sovoznikom. Toda ...prikaži veča tisto pač ne moreš kaznovati.

  • maresem 12:06 29.maj 2016.

    Očitno je še več kretenov na cesti, kot sem si mislil.

  • vzev 22:13 29.maj 2016.

    Ne rečem, da ne bom nikoli v življenju povzročil nesreče, toda za nesrečo sigurno ne bo kriv telefon, temveč moja napaka. In kot sem že napisal, zaradi takih, ki vozijo otroke v avtu nastradajo nedolžni. In če imaš telefon ni ...prikaži več nobene razlike, kot da se pogovarjaš s sovoznikom. Seveda je pisanje in branje sms-ov čisto nekaj drugega.

  • mph 12:28 29.maj 2016.

    Sopotnike in otroke je pač treba prevažat, mar ne? Kaj pa ti prav med vožnjo rabi telefon, kar ne more počakat? Si porodničar, kot je bila reklama za ugasnit telefone v kinu? Ali imaš tako super pomembne stvari za debatirat, ...prikaži več da upraviči DODATEN (k otrokom in sopotnikom) rizik? Verjamem pa sicer, da so razlike kljub vsemu, da nekoga bistveno manj moti pri vožnji telefon, kot pa druge, ampak takih je v veliki manjšini, sem prepričan. Zakoni pa se pišejo za povprečje. Morda nekdo tudi pijan vozi enako dobro, izjem pač ni.

  • francl12 19:00 29.maj 2016.

    vzev upam, da nimaš izpita.Če ga slučajno imaš, ga takoj uniči. Vseeno mi je zate, ampak na žalost zaradi takih kot si ti vedno nastradajo nedolžni!

  • jakec1575 11:02 29.maj 2016.

    Tako kot pri pijanih voznikih 2% ljudi se vedno lahko vozi varno zaradi majhnih hitrosti in dovoljsnje pozornoti jih je tudi med mobitel vozniki morda 5%. Vsi ostali so popolnoma nepredviljivi v smilsu zaviranja, spremembe smeri, odlocevanja. Pri cemer prostorocnost ...prikaži več odtehta samo pri dolocenem delu voznikov. Gre za to, da nekateri enostavno niso sposobni multitaskinga. Zato bi morali za voljo varnosti prepovedati za vse.

  • mph 09:00 29.maj 2016.

    Podpiram 10.000%! Noro nesreč povzoči ravno to, kar pa @Leon spodaj pravi je ravno prava tragedija, da se kot marsikje v tujini ne rutinsko preveri morebitnega pošiljanja sms ali pogovora tik pred nesrečo. In večkrat sem videl, kako nekdo telefonari, ...prikaži več, pa zapelje nenadoma na ovinku pol metra čez drugi pas, hitro popravi, .... take si zapomnim številko in se ob prvi priliki ustavim ter sporočim na policijo ali prosim sopotnika. Zame so taki podobni kriminalci kot pijanci za volanom. Najbolj pa se zgrozim, ko tako kolovrati po cesti, v krožnem dela zmeta, ... s telefonom v roki in glavo v oblakih kakšna bab...nica z otrokom v stolčku zadaj (ali pa po možnosti prosto se premikajočem po vozilu). Resnično upam, da bodo začele deževati kazni in se počasi zmanjševat take nesmiselne smrti.Pa sem včasih, ko so prišli telefoni ven tudi sam telefonaril za volanom, hitro ugotovil, da dejansko preveč ruši koncentracijo, sem si nabavil vedno prostoročne komplete ... že vsaj 10 let pa zave

  • jakec1575 10:58 29.maj 2016.

    sereš. ne gre le za fizicni vidik, ceprav tudi v tem primeru z eno roko ne moreš eksplozivno pravilno odreagirati tako dobro kot z dvema.Mozgani niso sposobni sproducirati tako hitro 2 razlicnih informacij in sprejeti vzporedno vec pravilnih odlocitev. Če ...prikaži več si na telefonu je tvoj refleks bistveno slabsi in mnogokrat nepravilen. Oči sicer prevladajopri odlocevanju mozgan, vendar ne vedno. ze ce poslusas radio res glasno, se ti zoža vidno polje in odzivni čas. Moje izkusnje po avtocestah ko ljudje telefonarijo so, da so totalno nepredvidljivi, da tovorjnakarji vozijo cez rob pasov, ali odstavnega, vcasih pa tudi prehitevalnega. Efekt nepozornosti je podoben kot pri pijanem vozniku.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.