Šport
10103 ogledov

Neverjetno! Pirc Musar brez pravega treninga do naslova prvakinje

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    pantani 06:36 20.februar 2023.

Ker kretenski naslov in članek!!!

• leonardo 07:18 20.februar 2023.

Ne morem in ne morem se navaditi na nov slovenski pravopis. Kadar preberem Pirc Musar vedno najprej pomislim na njebega moža. Dobro, da Logar ni poročen. Če bi n.pr. napisali Logar je bil, Logar je bila ne bi vedel, če ...prikaži več se niso zmotili. Bi mi morda kdo znal pojasniti, kdaj so spremenili to zadevo v slovenskem pravopisu. Kako učijo v šolah? Logar je bila ali Logarjeva je bila? Lepo prosim, lažje bom spal.

• robi2107 08:23 20.februar 2023.

"Jezikoslovci so doslej priporočali ob priimkih ženskega spola tudi rabo osebnega imena, iz katerega je bilo razviden spol." Če gledaš stare slo filme, so skoraj vse sodelujoče ženske navedene s končnico -eva, pa še ime je bilo zraven. Iz https://svetovalnica.zrc-sazu.si/topic/5917/spol-priimkov-%C5%BEenskih-oseb-in-njihova-raba-v-besedilu-kri%C5%BEnar-je-popeljala ...prikaži veča je videti, da imamo eno veliko zmedo na tem področju. Vsak po svoje piše te stvari.

• leonardo 09:57 20.februar 2023.

Robi, hvala ti. Meni bi učitelj v šoli dal cvek, če ne bi uporabljal za ženski spol končnice eva. Torej so danes novinarji polpismeni, se mi zdi. Vsak po svoje , zato ni čudno, da naši otroci go vorijo samo ...prikaži več še angleško - med seboj. Pomislijo kako bi prevedel iz angleščine v slovenščino. Gre pa verjetno tudi za žensko emancipacijo? Bog ne daj, da bi kdo mislil, da je Ga.Jager - Jagerjeva?

• robi2107 10:14 20.februar 2023.

Ne samo novinarji. Je res, da so mnogi novinarji polpismeni, ampak glede tega vprašanja se niti jezikoslovci med seboj ne morejo zmeniti. Ja, je kar težka slovenščina, še za native speakerje, zato se mi zdi, da gre slovnica/pravopis v smer ...prikaži več poenostavitve, da se stvari prilagodi ljudem, ker obratno očitno ne gre. Še šolani ljudje delajo kikse, kako bo potem nešolan pravilno pisal? En podoben primer, kot ga omenjaš: včasih je bilo pravilno edino "v/pri Grosupljem". Danes največkrat slišiš...

• robi2107 10:21 20.februar 2023.

... "v/pri Grosuplju". Celo na TV/radiu. Kar ušesa me zabolijo. Vedno se spomnim na radnike z juga: "Radim u Grosuplju, a živim u Ivančnoj Gorici." S tem, da zemljepisna imena zaselkov v okolici Grosupljega ne puščajo dvoma, katera oblika sklanjatve ...prikaži več je pravilna: Brezje, Polica, Mala vas, Šentjurij, Hrastje, Zagradec... Nobeden od teh ni "pri Grosuplju". Vse so "pri Grosupljem". Če so že uspeli skvariti slovnico, imen ne morejo kar tako spremeniti.

lu.ckyss 05:59 20.februar 2023.

To je njen domet in pri tem bi morala tudi ostati..Je pa ta njena predsedniška funkcija neke vrste nujnega zla, ker še enega Janezovega podtaknjenca si na mestu poveljnika oboroženih sil v teh časih ne moremo privoščiti..Razen če si želite ...prikaži več Slovenske vojake kot prve uradne NATO vojake v ukrajinski klavnici..

• kapibara 07:45 20.februar 2023.

JJ bi šel kar v nabor SLO vojnih obveznikov za v ukrijo. Seveda bi ob in njegovi bili na varnem v anglija

lu.ckyss 07:50 20.februar 2023.

Janez bo šel v kratkem v Kijev kot strokovnjak, ki ga bo Zelenski v kratkem najbolj rabil... Kot strokovnjak z bogatimi izkušnjami skrivanja po kleteh.. ...prikaži večnjami skrivanja po kleteh..

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.