Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
46138 ogledov

V tem primeru je izolacija fasade napačna odločitev

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:39 13.marec 2023.

    Imam staro fasado preko 50 let,nič ji ne manjka ,če dam narediti novo ,bi moral živet 200 let da pridem na nulo,za ta denar ,ki bi me koštala nova fasada se ogrevam najmanj 20 let .Smisel fasade da jo daš ...prikaži večš je ,če jo nimaš seveda,kar se odločiš imeti to naj bi imel do konca življenja.Vidim te stiroporjeve fasade ki po 10 letih se začne vidit obrise oblog in ni več tako lepa kot so obljubljali.

    • rokobert 09:46 13.marec 2023.

      Spet nadaljujem...in taki balkoni obloženi z granitom,ki prakticno ne "pije deževnice", kot je to pri marmorju,teracu itd...delujejo celo tako,da "konstrukcijo" preko toplotnega mosta sušijo😃👍 Skratka-zares posusi hišo,kupi dobro toplotno črpalko in si "zmagal"

    • Avatar NickMason
      NickMason 09:59 13.marec 2023.

      Veliko cenejše imam,klima en del in drugje varčni el. radiatorji ,nobenega problema ni.Kaminske peči pa za v primeru el. izpada ,kar je malokdaj.Pa vse našteto ni pol cene toplotne črpalke???

    • rokobert 14:12 13.marec 2023.

      @NickMason kot prvo "varčni el. radiator ne obstaja! Kot drugo-grel boš mokro hišo in jo "sušil"...bolj bodo zidovi suhi,bolj bodo iz zemlje vlekli vodo,torej nikoli jo ne boš posušil,in ker boš zmeraj grel hladne zidove (hladni bodo pa za to,ker ...prikaži več voda za izhlapevanje potrebuje energijo,ki jo vzame zidu).in ,če boš hotel hišo zares ogreti se ne boš nikoli resil visokih stroškov za gretje.

    • Avatar NickMason
      NickMason 14:39 13.marec 2023.

      Kdo pa govori da imam vlažno hišo,zadeva deluje in ja obstajajo varčni el. radiatorji,so pa Norveški,ni nobena skrivnost.Pa še prav super je ,ker je odlično ,če si alergičen oz. imaš astmo.Centralna peč je pa čista kap .Na drva ne moreš ...prikaži več kontrolirat temperature kot s temi.Pa nekateri mešate varčnost z zastonj,ravno tako plačaš ,je pa manj kot grajfar drv ,pa še delat ne rabiš.

    • rokobert 16:01 13.marec 2023.

      To ti misliš,da nimaš mokro bajto...nalimaj velik kos ALU-folije na steno in vse robove tesno prilepi...počakaj kako uro in odlepi...boš debelo gledal....mokra bajta-super za astmo ja😉👍...plesnoba pa za alergije👍 Pa ti radijatorji-kakšni izkoristek pa imajo...razmerje med vloženo in oddano energijo ...prikaži več me zanima....najbrz ista natega kot IR-aneli,ker "perpetuum-mobile" ne obstaja. Če pa verjameš...ja pol pa ja...ampak verjeti je samo za v cerkev,k fiziko ne boš "okoli prinesel".

    • Avatar NickMason
      NickMason 16:10 13.marec 2023.

      55 let že živim v bajti in centralna je bila kap ,nič od nič,fotr nikoli dihat ni mogel ,sami problemi,v celi hiši najdeš malce plesni (stopnišče),zanimivo pa to da v stanovanju nič,ravno zdaj ko so el. radiatorji.Drgač pa hiša se ...prikaži več suši 40 let,to mi je fotr govoril in res je,zato je pa naredil ,spodnjo etažo ,kot kurilnico,delavnico itd ,vsakih 10 let pa itak belimo.Še celo 3x sem imel orng poplave ,pa ni problemov z hišo.

    • rokobert 17:38 13.marec 2023.

      In ti imaš suho hišo😂🤣 Pri meni se včasih (odvisno od vremena) celo zgodi,da je zračna vlaznost okoli 30%,kar celo ni zdravo,in je treba kakšno stvar na radiatoiju posušiti... Kupi si kvalitetno vremensko postajo z merilcem vlage...idealno je cca.40-60%....pa sumim,da ...prikaži več se lahko "na popek meceš" koliko hočeš,pa 60% ne boš niti v sanjah videl.

    • Avatar NickMason
      NickMason 20:44 13.marec 2023.

      no tle sem čakal,imaš nekaj kar te komandira,vremenska postaja ha ha ha,si pa faca neka,če bi imel v stanovanju suho,bi krepko zbolel ,že opisani radiatorji ne delajo praha in ga ne zažiga in suši zraka ,če bi imel astmo bi ...prikaži več me preklemano razumel kaj govorim.Drgač pa idealnega stanovanja ni ,vedno je nekaj .Veš če trije not živijo,bi vsak imel svojo toploto in ne vem kaj.

    • rokobert 00:01 14.marec 2023.

      ...saj mi je že pri "varčnih električnih radiatorjih" postalo jasno...

  • rokobert 09:35 13.marec 2023.

    Zapomnite si ta "moj rek": "ni tako važno koliko je hiša izolirana,kot je važno,da je hiša suha" Po "kmečko" povedano..."kaj ti pozimi pomaga moker pulover" Pri starih hišah je izolacija brez veze,če nisi poskrbel za hidroizolacijo....to pa pri starih hišah ...prikaži več pomeni preveritev hidroizolacije od temeljev in odkop. Po potrebi injeciranje za preprecitev kapilarnega efekta,izoliranje podzemeljskih zunanjih sten z cepasto folijo itd...ko pa imaš po tem čez 4-5 let hišo zares suho,...

  • rokobert 09:43 13.marec 2023.

    Nadaljujem komentar....in ko je hiša po 4-5 letih res suha,pa se izkaže,da je investicija v izolacijo brez veze,ker ena postena TC zniza stroške na znosno mero...tistih dodatnih mogoče 200-300€ prihranka na leto zaradi dodatne izolacije pa nima finančnega smisla,ker potegne ...prikaži več za sabo tudi druge stroške..nove okenske police (npr. granit je prec 2-3 jurje),siritev stopnic itd,itd...celo se (kot pri meni) izkaže,da je izolacija balkonov brez veze-sem le "poštemal" in dal poloziti nov granit....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.