Ne vem, zakaj ne omenjajo Prešernove žalostne smrti. Po ponesrečenem poskusu obešanja v hlevu-strgala se mu je vrv-je baje padel v jasli, kjer je bilo ravno toliko vode, da mu je prekrila obraz in je v resnici utonil.
Jasli so bile in ponekod so še za seno in travo."Daj v jasli živini sena! " so rekli.Pri koritih polnih vode, se je pa živina napajala. In se še danes.
čudno!!!!!!!!!!! jaz imam napajlnike v štali
svinjsko korito
Ne vem, zakaj ne omenjajo Prešernove žalostne smrti. Po ponesrečenem poskusu obešanja v hlevu-strgala se mu je vrv-je baje padel v jasli, kjer je bilo ravno toliko vode, da mu je prekrila obraz in je v resnici utonil.
Kakšne jasli pa držijo vodo?
Janez ti si pa sigurno vse prebral o Prešernu, ker tudi take detajle poznaš, čeprav je videti da niti ne veš kaj so jasli.
prej bi verjel zaradi pijače.da pa je spal "sede" ni pa nič novega.še danes v kakšnem bifeju vidim koga spati sede
Jasli so bile in ponekod so še za seno in travo."Daj v jasli živini sena! " so rekli.Pri koritih polnih vode, se je pa živina napajala. In se še danes.
Le prebral sem, kar so drugi napisali!
Mislim, da nihče natančno ne ve kako je umrl.Nekateri pravijo tudi , da je zmrznil, ko je bil pijan zaspal.......
Ne vem, ker me takrat še ni bilo na svetu!!! Ampak očitno so takrat tako napajali živino.