Slovenija
1327 ogledov

Takšna je odločitev vlade glede Sava Hotelov

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PasjaProcesija 14:06 21.februar 2022.

    Hvala vsem, ki ste vršili pritisk na sprejem odločitve. Če imamo denar za vse, bomo pa spravili skupaj še teh 38 milijonov. In ne nasedajte čez nekaj let jamranju, da smo odgnali 200 milijonov investicij. Sklad, ki bi kupil delež ...prikaži več v vrednosti 38 milijonov in bi vložil dodatnih 200 milijonov, bodisi: 1. Laže. 2. Hoče za teh 200 milijonov nazaj dobiti večjo vrednost. To je posel, ne dobrodelnost.

    • h4ck3r 14:12 21.februar 2022.

      Upam da se ne motiš in bomo res lahko govorili o dobri odločitvi...me pa zanima kje bo država dobila, ne teh 38 milijonov, ampak preostalih 150+ za prepotrebne prenove, da bodo hoteli lahko stopili v korak s časom in ne ...prikaži več bodo namenjeni samo nostalgikom.

    • PasjaProcesija 14:21 21.februar 2022.

      Enostavno. Če bo izdajanje novega denarja trajalo v nedogled, to ne bo problem. Če zmoremo vsako leto ustvariti nekaj milijard minusa, lahko zraven dodamo še nekaj milijonov. Ni takega minusa, da ne bi zmogli ustvariti še večjega. Če/ko se bo ...prikaži več izdajanje novega denarja upočasnilo, pa bodo/bomo vsi brez presežkov. Takrat tuj sklad gotovo ne bo reševal slovenskih hotelov, pač pa s tem denarjem izvajal druge nakupe pod ceno.

    • marko345 17:24 21.februar 2022.

      Hotele- večina so bili pred kratkim obnovljeni, bi bilo pametno oddati v najem, s klavzulo, da najemnik mora zaposliti domače delavce in letno - določen % vlagat v obnovo in razvoj. Prodajat najlepši del Slovenske obale je zločin.

    • PasjaProcesija 17:58 21.februar 2022.

      marko345, rekel bi, da ni potrebe po najemniku. Pod takimi pogoji je najemnik samo izvajalec državnih usmeritev. V tem primeru je povsem isto, da država postavi vodstvo in jim začrta svoje smernice poslovanja - trajnost. Tako ostane ves dobiček tu. ...prikaži več Vedno imamo isti problem, kadrovanje po političnih notah. Dokler ne rešimo tega, bo vse slabo ostalo. Mogoče bi ponovno poizkusili s tujim direktorjem, kot npr. v t.i. Slabi banki. Rezultati so bili mešani, a tujec se lažje oddalji od političnih bitk.

    • eminenca 17:59 21.februar 2022.

      pasja procesije, ti se spoznaš na pasjo procesijo, upam, da maš dost štirinožcev doma, ker tole kar ti tapkaš ... kakšen sklad, pa kdo bo dal še 200 mil. ... pa kje ti žviš? skladi so mešetarji s kapitalom, oni ...prikaži več komaj čakajo na prvega kupca, jao, jao ...

    • eminenca 18:01 21.februar 2022.

      prodali so hotel v rogaški ruskemu tajkunu ... a je to mogoče zločin? lahko da je, ne vem, ... vse kar se je dobrega prodalo je lahko zločin, al pa bi do konca propadlo, ne vem kaj je večji zločin ...prikaži več ... to morš vprašat novodobnega komunista, ki se piše kordiš, ki bi vse nacionaliziral, vse kar je možno ... le kaj bi s tem?

    • PasjaProcesija 18:13 21.februar 2022.

      eminenca, lahko bi nam prihranil kakšen svoj "pameten" komentar. In takšnih je večje morje kot ga premore slovenska obala. Kje sem napisal, da bo sklad dal 200 milijonov? Kje to piše? Piše: ... "1. Laže. 2. Hoče ... dobiti nazaj ...prikaži več večjo vrednost". Saj sploh ne prebereš kar drugi napišejo. Prebereš vsako drugo besedo in si sestaviš svojo zgodbo. Drugič komentiraj takšne stvari komu drugemu, da me niti ne spravljaš po nepotrebnem v slabo voljo.

    • eminenca 18:25 21.februar 2022.

      ja sem vse še enkrat prebral, mogoče sem tole komentiral malo v afektu, se ti opravičujem, ampak vse skupaj je že tako bizarno, da človek komaj še zazna kakšen sarkazem, ker folk enostavno res rine v kurčev gnil komunizem, ki ...prikaži več nas je pahnil do sem in zato danes o tem zapravljamo čas ... pa neki biseri gor al dol ... pogovarjamo se o projektu "slon v trdovini s porcelanom" in vse skupaj tako funkcionira kar sem že enkrat al večkrat napisal NE VEMO KAJ S TO DRŽAVO!!! ... jaz vem, pa ne povem

    • PasjaProcesija 18:28 21.februar 2022.

      Ni panike, smo ljudje in se vsi kdaj zmotimo.

    • h4ck3r 08:47 22.februar 2022.

      Marko345 ne vem kje si ti videl obnovljene hotele, verjetno kakšna izjema, vendar ne govori v množini. Za vse preostale, VSI strokovnjaki z različnih področij so se strinjali, da se uveljavi predkupna pravica, vendar samo z namenom kasnejše prodaje po ...prikaži več enotah ali pa oddaje ciljno usmerjenim podjetjem, ne skladom. Razen ene drzne ideje, kot jo je sam poimenoval, da bi deleže odkupili vsi državljani in tako postali solastniki so se vsi strinjali da država ni dober lastnik.

    • eminenca 10:39 23.februar 2022.

      h4, tako ali tako bodo skladi prodali, ker sklad je mešetar s kapitalom, njega ne zanima kaj prodaja ampak koliko bo naredil profita ... kar se pa tiče zadnje idejo, da državljni postanejo lastniki, je pa spet pot v samoupravni ...prikaži več socializem, ki nam je naredil ravno takšne in še morju podobnih težav ... ne gre, ne gre in pika in še enkrat povem, zapravljamo čas zaradi napak te glupe države, ki nikakor noče dojeti, da živimo v drugem času ... socializma je KONEC!

  • eminenca 18:05 21.februar 2022.

    pa naj mi kdo razloži, od kod sindikatom toliko lastnine , pred letom 90 ... vse mogoče so imeli od zemlje, gozdov, velikih objektov in še in še ... pa poglejmo danes, koliko so prodali in komu in koliko jih ...prikaži več še vedno propada ... zakaj? jah, jah, dejmo mau pojokcat, pa rečmo , ja moral bi dobro gospodarit, pa to bi moral pa ono, pa tretje ... ja in kaj če niso? a bo šli zato v zapor al kaj?

  • marko345 23:05 21.februar 2022.

    Eminenca v najem se po svetu dajejo hoteli, restavracije, stanovanjski kompleksi itd. Lastniki so različni, tudi državni in privatni itd. Država mora imeti tudi nekaj zlatnine, ki se ne proda, tudi prodaja vode je bila kriminal. Mi imamo državne ceste- ...prikaži več avtoceste, Italijanske so privatne, ker jih ni gradila država.itd. pri teh hotelih, bi država pobirala najemnino, imela zaposlene Slovence, in najemnih bi jih moral vzdrževati Nikakor pa ne mislim, da privatnik ne more narediti lastnega hotela.

  • eminenca 17:56 21.februar 2022.

    no evo in zdej ste srečni, država lastnik, oz. en kapitalska družba, kaj pa je sdh al kad al pa sod, isto sranje drugo pakovanje ... to so samo mešetarji s kapitalom in samo to znajo , prelagat in delat ...prikaži več profit ... zame je pravi lastnik tisti, ki se spozna na posel in bo vlagal, delal, se pravi hotelir, gostinec, oštir, itd, z vsem osebjem z denarjem ... ne pa tole ... predvolilna poteza, da bodo levičarji spet ploskal kako je vse spet NAŠE ... bravo za še večji polom

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.