Slovenija
33198 ogledov

"Šef me kliče in sprašuje, do kdaj še mislim biti na bolniški"

Komentarjev 40
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • munja 12:20 26.maj 2024.

    Bolniška za otroka je vseeno malo drugačna, kot zase. Če otrok dvakrat kihne, že kličejo iz vrtca, da ne bo okužil drugih otrok. In kaj lahko storiš? Če nimaš mame, si na bolniški lahko vsak mesec, ko je otrok še ...prikaži več majhen. Nihče pa si ne želi biti kar naprej na bolniški - razen delomrznežev, ki si kar naprej zmišljujejo nove in nove bolezni - to je pa druga zgodba, ki bi jo morali prepoznati zdravniki.

  • vzev 08:36 26.maj 2024.

    Zopet pokvarjeni delodajalci, ki pošiljajo detektive. Kaj pa to, da so se včasih travniki na kmetijah kosili, ko je bil delavec na bolniški? Ko pa so začeli pošiljati detektive, pa naenkrat ni več bilo toliko bolniških? Potem je pa pokvarjen delodajalec?

    • vzev 08:38 26.maj 2024.

      Potem pa imamo delavce, ki za vsako malenkost letijo na bolniško, njihovo delo pa morajo potem opravljati drugi (nadure....). Na koncu leta pa bi ti delavci zahtevali isto božičnico in iste nagrade.

    • SlavkoKrizman 09:49 26.maj 2024.

      Kaj pa tisti delavci, ki sicer pridejo delat...naredijo pa ravno toliko, kot tisti, ki so na bolniški??

    • vzev 10:18 26.maj 2024.

      V gospodarstvu si lahko malo kateri delavec privošči takšno zabušavanje. To je večji problem v javnem sektorju.

    • Gigiiinjo 11:21 26.maj 2024.

      Čuj ti stari baksuz. To da delaš ti delo drugih ni kriv tisti kateri je bolan, temveč tvoj butast šef in ti da mu to dovoljuješ. Jebala vas ta generacija, katera misli, da je za šiht treba umret. Človek za ...prikaži večza delodajalca si zgolj in samo številka..

    • vzev 11:27 26.maj 2024.

      Jaz za svojega delodajalca nisem samo številka. Sem bil poleg, ko se je podjetje vzpostavljalo in vem kakšno zaupanje in spoštovanje ima do mene. Dejansko pa delo razporejam jaz, in sem tudi tako neumen, da po navadi ne obremenjujem mojih ...prikaži več delavcev, temveč bolniške odsotnosti prevzemam nase. Toda iti na bolniško zato, ker enkrat kihneš je pač neumnost in tega nebi smeli dovolili. Sam nimam niti enega dneva bolniške, še pri zdravniku ne vem kdaj sem bil nazadnje.

    • vzev 11:29 26.maj 2024.

      In ja, hodite na bolniško. Toda na koncu leta ne pričakovati istih nagrad, kot tisti ki so celo leto delali. Saj dejansko vidiš vedno ena in isti so nenehno na bolniških, drugi pa delajo. Potem pač do takšnega pač nimaš ...prikaži več istega spoštovanja, kot do drugih.

    • softundsicher 11:58 26.maj 2024.

      Si prav napisal - so včasih. In ni bilo prav. Tako, kot marsikaj ni prav zdaj. Kot sem enkrat že napisal - takrat, ko delavci niso potrebovali sindikatov, so bili le-ti močni. Danes, ko bi jih marsikdo potreboval, pa so ...prikaži več brez moči. Bolj ali manj sebi namen in spolitizirani.

    • vzev 12:03 26.maj 2024.

      Kakšen sindikat? Ko si bolan/poškodovan in ti zdravnik napiše, da moraš počivati, pač moraš počivati. In počivanje pač ni delo na vrtu, travniku in tudi tek. In če ti napiše, da imaš lahko izhod, pa lahko greš tudi teči. Tudi ...prikaži več na dopust lahko greš, če ti to dovoli zdravnik. Toda če tega ne upoštevaš, pač kršiš bolniški stalež.

    • softundsicher 13:12 26.maj 2024.

      Seveda. Po drugi strani pa delodajalec nima pravice nadlegovati delavca, ki je na bolniški. Pa ti iz lastnih izkušenj povem, da kličejo zaposlene, ki so na bolniški, na precej nepomembne sestanke. Z mislijo "če mora mirovat ima čas biti tudi ...prikaži več na online sestanku".

    • LukaMB 13:22 26.maj 2024.

      Seveda, čisto v vsakem podjetju so tisti, ki izkoriščajo sistem do maksimuma, tako kot npr. muslimani izkoriščajo demokracijo do maksimuma, daš jim prst, hočejo celo roko in lobirajo naprej, da Slovenija postane identičen srednji vek, iz katerega so zbežali v ...prikaži več iskanju lepšega življenja. Samo podal sem en primer izkoriščanja demokracije in pravil. O izkoriščanju sociale ne bom govoril. Tudi o tem, da vnučki partizanov še vedno dobivajo denarno potuho, čeprav se je sistem zamenjal.

    • Avatar jate
      jate 16:31 26.maj 2024.

      vzev,skoraj v vsem se strinjam s teboj ,le ne se hvalit da nikol nisi bil na bolniški,pohvalno to pomeni da si dokaj zdrav,pa vendarle nikoli ne veš kdaj te lahko doleti kakšna bolezen pa ne mislim kašeljček,zato boga zahvali ,ker ...prikaži več dandanes se dohtarji ne trudijo več razen ce placas

    • rd2dmk2 17:11 26.maj 2024.

      prvič preveč lapate..vsi. tisit ki pravite da vas šef preveč kliče med bolnišk iin oniki se usajajte da je preveč lahko dobit bolniško. niti šef niti delavec ne odrejata bolniške - ampak zdravnik. recimo primer- poškodba roke, globoka ureznina- roka ...prikaži več v povojih ,mobilizirana prsti negibljivi, delavec hodi na delo ( kako dela ? ), ko pa mu zdravnik pobere šive, pa ga vpraša- hočeš bolniško ? čemu ? kako ? samsem hodil na šiht !!!

    • Avatar jate
      jate 22:31 26.maj 2024.

      rd2dmk2,kaj z povito roko si hodil na siht

    • rd2dmk2 08:49 27.maj 2024.

      poznam primere, ko so ljudje z nogo v gipsu bili na šihtu in to terenski delavci, torej gremo v kola pa....ravno prejšni teden je prišel serviser , pa a mi lahko odnesete tole robo , je pretežka zame imam uničen ...prikaži več hrbet.....da ne omenjam neumnih delavcev- si poreže roko na žagi, pa ga šef pošlje domov- ne k zdravniku, naslednji dan, ko pa pride bučk na šiht obvezan pa ga čaka odpoved- bučk pa zato, ker delavec ni prijavil poškodbe na delu in ... se obriše pod nosom za vse.

    • Avatar jate
      jate 16:37 27.maj 2024.

      res je,dostikrat si je delavec sam kriv

  • Naklonsky 13:10 26.maj 2024.

    V vsakem primeru je poslovno in primerno, da šefa obvestiš o bolniški in do kdaj naj bi trajala. Konec koncev gre pri tem tudi do spoštovanja do sodelavcev zaradi prerazporeditve dela.

    • LukaMB 13:29 26.maj 2024.

      Res je, včasih ne moreš podati 100% odgovor na to, le delno pravilen odgovor. Težava je v tem, ker šefi potem sprejemajo ta datum kot zadnji datum zaključka bolniške, kaj pa če se stanje poslabša itd.

    • Naklonsky 13:43 26.maj 2024.

      Ga pač obvestiš.

    • stajerc200 22:26 26.maj 2024.

      Naklonsky, točno tako. Že zaradi odnosa. Fer odnos delavca je osnova za fer odnos delodajalca. Če se eden od obeh tega pravila ne drži, je ta vzajemnost porušena, na škodi pa sta oba. Gre namreč za kupca in prodajalca dela.

  • Avatar NickMason
    NickMason 13:26 26.maj 2024.

    Telefon se da na letalski način in problem rešen.Obvestil si ga ,bolniški list bo dobil ,drugo več ne obstaja,če te čaka odpoved imaš zato odvetnike,če se ne znaš drugače za sebe borit.Če dobiš kontrolo na domu,kar je po zalkonu dovoljeno ...prikaži več in si doma je vse OK,če nisi treba prinesti dokazilo da si opravičeno bil nekje,drugače te čakajo sankcije.

    • www 07:15 27.maj 2024.

      na papirju da. v praksi pa ni tako.

    • Avatar NickMason
      NickMason 08:07 27.maj 2024.

      odvisno od tebe samega,če mu dovoliš si tudi sam kriv

  • metod7 10:17 26.maj 2024.

    Nemara bi bilo vsiljivemu delodajalcu svetovati, da se za tak odgovor obrne na zdravnika. On je namreč tisti, ki odreja trajanje bolniške dobe.

    • Naklonsky 13:15 26.maj 2024.

      Zdravnik nima nobene pravice niti dolžnosti da osebne podatke pacienta posreduje delodajelcu.

  • metod7 10:21 26.maj 2024.

    Zaradi bolezni Covit19 in nje posledic sem bil na bolniški 2 leti. Sedaj mi je žal, da bolniške nisem samovoljno prekinil prej. V službi so mi sodelavci namreč povzročili precej škode. Neznano kam so odšli podatki, ki sem jih leta ...prikaži veča hranil na HDD računalnika v souporabi. Ne samo, da so izginili podatki, izginil je tudi HDD in kompleten računalnik.

  • Kondor 12:22 26.maj 2024.

    V Avstriji ali Nemčiji te ne bi nihče nič spraševal ampak te ob daljši odsotnosti brez pravega razloga obvestil, da več ne pridi delat.

    • Kmodri_ 15:15 26.maj 2024.

      Se vidi lepota rajhovskega kapitalizma v vsej svoji bedi!

    • stajerc200 22:15 26.maj 2024.

      Kmodri, glede na tvoj komentar mene bolj zanima, kaj bi ti storil, če bi bil delodajalec. Izkušnje namreč kažejo, da ko delavci, ki so najglasnejši sindikalisti, so največje svinje, ko postanejo delodajalci.

    • izotk 07:48 27.maj 2024.

      pravilno

  • rd2dmk2 17:17 26.maj 2024.

    tole glede bolniške in raznih dodatkov in nagrad - kot jih vi imenujete med katere se šteje božičnica in regres. regres je za enak za vse zaposlene v podjetju- brez izjem.in bolniška nima tu nič . ko si na bolniški ...prikaži večki ti ne pripada dodatek na delovno uspešnost. pa še ena kost, lahk sem 11 mesecev v bolniški, tisti en mesec pa dam 22 predlogov za inovacije in izboljšave, ki prinesejo tolk prihranka, da ima cela firma dve dodatni plači. kaj pa potlej , sem še vednobrez regresa ?

    • bojovi 20:27 26.maj 2024.

      Regres trgajo, če si velik na bolniški, če preživiš en ali 2 tedna na bolniški (na leto) mislim da ne trgajo nič, če pa si eden izmed tistih, ki zmeraj manjka en teden na mesec, ta pa zna izgubiti 200€ ...prikaži več ali koliko že trgajo regresa.

    • stajerc200 22:20 26.maj 2024.

      V vsakem primeru pa je regres vsaj v minimalno predpisani višini. ..tudi, če je delavec na bolniški vseskozi in v letu ni delal niti dneva. Tudi za delodajalca ni lahko.

    • rd2dmk2 08:53 27.maj 2024.

      ja no , za razne dodatke se ve kdaj komu pripada, recimo dodatek na nočno delo in praznično delo, dobi ga samo tisti ki je takrat delal. ampak regres je pa nekaj drugače, edino zmanjšanje regresa je možno glede na ...prikaži več dolžino pogodbe o zaposlitvi. če delaš pri delodajalci pol leta dobiš regres šest dvanajstin regresa, ki ga je namenil za izplačilo, ker si imel pogodbo za pol leta, pa si upravičen do tega dela regresa četudi si bil 6 mesecev v bolniški.

  • izotk 07:50 27.maj 2024.

    Najbolj zanimivi so tile "športniki". Se v svojem prostem času poškoduje in potem na stroške firme je doma. Takom bi trgal dopust. Pa ko bi vedeli koliko je napisanih bolnišk, ker so ljudje leni.

  • bojovi 20:23 26.maj 2024.

    Hah pr nas sam da je lepo vreme pa že padajo bolniške.

    • stajerc200 22:21 26.maj 2024.

      Normalno, saj recimo drva težko pripravljaš v dežju:):) Hecam se, čeprav je v tem žal veliko resnice.

  • Stampedo 06:19 27.maj 2024.

    Pri bolniški odsotnosti smo tudi še v socialnem socializmu. Na zahodu drug dan pride varuška, ki pazi na bolnega ...

  • Kmodri_ 15:15 26.maj 2024.

    >Napišeš, ko boš pač po mnenju zdravnika sposoben za delo....

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.