Slovenija

Seznam občin je vse daljši, prepoved pa buri duhove: "Zakaj ravno vrtovi?"

Komentarjev 23
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • igor0460 07:12 06.avgust 2026.

Cisterna za deževnico se ob takšni suši prav hitro izprazni. Kako jo napolniš, ko ni padavin? Iz vodovoda! Strokovnjaki pa takšni.

• BenX 09:28 06.avgust 2026.

Očitno rabiš večjo cisterno. Tudi sam sem lani povečal iz 4m3 na 6m3 in mi zdaj suša niti približno več ne pride do živega. Seveda mora biti tudi primerna streha, da to napolni. Vsak sigurno nima te opcije, veliko ljudi ...prikaži več pa. Ampak je bolj komot samo pipo odprt kot vse to montirat in še cenovno ne znese ravno malo.

Suli 08:18 06.avgust 2026.

Brez "bencina" in elektrike še nekako gre 😬 brez vode pa nikakor 🥺 Kdor bo nadziral vodo😩 predvsem pa pitno ta bo "komandiral" 🤐

NickMason. 06:51 06.avgust 2026.

Če že vrtnariš,si postaviš še cisterno za deževnico,oz. to narediš prvo ,pa še veliko bolje je kot klorirana voda.Vedno treba računat na sušo

• Yanez 08:01 06.avgust 2026.

Vsaj toliko vode, kot jo majhni vrtičkarji porabijo za solatko in paradajz pred hišo, porabijo glasni nasprotniki zalivanja za pretirano non stop tuširanje in bolestno umivanje zob pri odprti pipi. Pa še kaj bi se našlo. Torej, če bodo omejitve, ...prikaži več naj bodo v litrih na osebo na priključek, kar je edino pošteno. Izvedba pa bi zahtevala motorček pri glavnem ventilu in daljinsko spremljanje porabe...

• McBobo 12:23 06.avgust 2026.

Sem za. Trave ne zalivam, je že čisto suha, vrt pa tudi ob 2 zjutraj, če ne gre drugače. Lahko so prepovedi še in še, me ne gane.

• Smetfor 12:50 06.avgust 2026.

Super ideja, še co2 kvote dajo na to in nadzoe je popolen. Nisi bil priden ni vode...

• niloda 08:38 06.avgust 2026.

Deževnico pa kanalizacijo!! - nabavite cisterne, vkopat v zemljo ali pa tudi ne, pa bo vode za zalivat dovolj.

• Nelaži 11:26 06.avgust 2026.

Vladni papki zvesto sledijo agendi; "Imeli ne boste nič in boste srečni."

• damjan01 08:16 06.avgust 2026.

dež pada celo leto a deževnico je treba nekaj hraniti pod zemljo nekaj pa v rezervarjih zunaj jaz jih ulovim približno 22kobičnih metrov je pa ogromno stroškov

• rd2dmk2 17:43 06.avgust 2026.

prepovejte tuširanje vsak dan- to je bolj pametno. pa veste zakaj ? voda ki gre na vrt ni onesnažena in ne gre v kanalizacijo. ko se pa sodobni janezi in micke tuširajo spirajo iz sebe tiste 49 urene deodorante in ...prikaži večn respiratorje ki omogočajo nič švicanja in smrdenja. in potem gredo v kanalizacijo. naj se ti debili raje še enkrat namažejo za naslednjih 48 plus plus ur in se med sabo parčkajo in šparajo z vodo in kanalizacijo- ostali pa bomo pridelal zdrav obrok zase. velja ?!

• Fertajler 10:32 06.avgust 2026.

Torej, jaz naj ne bi zalil nekaj malega zelenja in zelenjave in umil avta, sosed, en debeluh pa ima bazen 10X4m samo zanj. Voda seveda vedno frišna, halo...

eeee 11:28 06.avgust 2026.

Saj je tudi polnjenje bazenov prepovedano

• Anči 11:34 06.avgust 2026.

A če ne bi bil debeluh bi bilo pa v redu da ima bazen? Foušarija na polno!

Zala 23:18 06.avgust 2026.

Pridelava zelenjave in sadja za lastno gospodinjstvo je zeleni prehod, torej bom še nadalje zalivala svoj vrt. Ta me prehranjuje,

Garancija 14:07 06.avgust 2026.

Zalivanje vrtov je zanemarljivo proti tem koliko vode porabijo za izdelavo ene baterije za elektičen avto

• 4krogci 21:50 06.avgust 2026.

Zakaj ravno vrtovi? Zato da se vegetarjance spravi h pameti!!

• Naklonsky 12:28 06.avgust 2026.

Ko gledam to blokovsko rajo, ki dnevno zjutraj s kantami vode šibajo v avtomobilih na svoje vrtičke - se res splača?

• cigomigo 00:50 07.avgust 2026.

koliko vode porabi pujsa pepa

• Kmodri_ 13:45 06.avgust 2026.

Nam kupijo vodo....v plastenkah....za zalivanje bo dobra....

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.