Slovenija
7051 ogledov

Tako visok regres za javni sektor zahtevajo sindikati

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • MK 08:23 04.julij 2022.

    javnim uslužbencem dvignit plače... povsod v gospodarstvu dvigamo plače samo tam imajo že 10 let enake.... draginja pa inflacija pa je požrla že 10% plače

    • kapibara1 08:57 04.julij 2022.

      Z letošnjim letom, mi je delodajalec prenehal doplačavat k minimalni plači 16-18 € mesečno. JS, plačilna skupina "J". Ministrom gre plač 400 € gor- mesečno

    • Zdravapametnadopustu 09:45 04.julij 2022.

      Javni uslužbenci dobijo vsako leto na osnovi letnega razgovora z nadrejenim in ocene, povišano plačo. Bi res rada videla kje povsod v gospodarstvu dviga(m)jo plače ves ta čas.

    • mph2 10:05 04.julij 2022.

      @mk ... in ostali in zakaj imajo v gospodarstvu že tako dolgo enake plače? A se ti ne zdi, da bi bilo potrebno ravno pri temu nekaj ukrenit? Zakaj imajo lahko v Avstriji, Nemčiji, Norveški, ... tak top socializem skupaj ...prikaži več s kapitalizmom, pa pri nas ne? Namesto, da se ljudje ukvarjajo stalno s "sovražniki" kapitalizma naj se raje z njegovo nesposobnostjo in pogoltnostjo.

    • MK 12:21 04.julij 2022.

      SE STRINJAM. Odpustit vse lenuhe. Moja soproga dela za 2 uslužbenca, ker imajo polno 55-letnikov (posledica levih vlada), ki ne delajo nič. Dokler Štrukelj ne pusti, da se odpusti 1 samega uslužbenca in dokler so Sodišča vedno na strani lenuha ...prikaži veča potem je lažje delo razdelit med delavce ki dejansko delajo ali celo izprosit novo zaposlitev. DAJTE OMOGOČIT ODPUŠČANJE IZ JAVNEGA SEKTORJA PO ENOSTAVNEM POSTOPKU NESPOSOBNOSTI!

    • rd2dmk2 12:59 04.julij 2022.

      MK in zakaj je 55-letnik lenuh ? daj povej ! no pa mi povej kolk 25 letnikov dela da jim švic teče od riti in nosa. grem stavit da manj kot 55-letnikov. pa še neki dragi moji, sem gledal strukturo ...prikaži več delavcev ene komunalne firme. 10% mladincev do 25 let, pa 50% nad 50 let. me zanima kdo bo čez par let še pobiral smeti ? jih boste kar sami ?

    • MK 16:22 04.julij 2022.

      nisem napisal da je vsak lenuh. pri moji pa je tako. tisti, ki so prišli čakat penzijo v javni sektor so navlečenci LDS-a, Mira Cerarja in podobnih.... tudi kakšen SDS-ovc je vmes. in taki ne delajo. mladi pa veliko delajo, ...prikaži več ker upajo da bodo napredovali. stari pa nimajo kam več naredovat. imajo pa 40 dni dopusta. a je okej da ima smetar višjo plačo kot univerzitetno izobražen?

    • rd2dmk2 18:43 04.julij 2022.

      mk ja je okej.. torej nekdo ki ima faks se mu takoj vrže par jurjev. in kaj naredi za ta denar ? delavec mora imetdodano vrednost iz katere se dobi plača. pejte enkrat si mal eno firmo zrihtat pa imejte ...prikaži več pol ducata delavcev na plačilni listi pa potem pametujte na koncu meseca, ko boste imel prilive in izdelane lastne cene iz režijske stroške. potem boste pa dal tistemu, kije v resnici imel po domače povedano tolk dodane vrednosti da mu daste lahk plačo. alse boste šli koomunizem.

    • mph2 08:06 05.julij 2022.

      @mk, kdor je lenuh pri 20, in takih je ogromno, ne bo nič manjši lenuh pri 55. Glede na stanje v svetu se bo treba sprijaznit, da bo treba delat bistveno dalje, do smrti verjetno. Z lenuhi pa je treba ...prikaži več opravit ne glede koliko so stari. Da ne govorimo, da ni večje katastrofe za državo kot imet vedno večjo armado upokojencev, ki jih je potrebno plačevati. Na začetku vpeljave penzij je bilo enostavno, 100 zaposlenih je delal za 1 upokojenca. Danes je obratno, tako ne bo šlo. Ni debate.

    • MK 08:48 05.julij 2022.

      rd2dmk2 ... ne ti meni o firmi. sem lastnik in direktor. 98% vsega izvozimo ampak mi delamo na dodani vrednosti... vedno boš našel kitajce ali druge reveže, ki bodo isto stvar naredili ceneje.... denar se skriva v dodani vrednosti ... ...prikaži več. in tam je zaslužek. in tu nam gre slabo

    • rd2dmk2 09:17 05.julij 2022.

      ja lepo MK in sedaj povej kako ti tisto svojo dodano vrednost porazdeliš med delavce. na primer delaš eno škatlo. kolk od te škatle dobi inžiner ki zriše škatlo, kot tehnolog ki naredi postopek, kolk delavci ki delajo in kolk ...prikaži več nabavniki ki zrihtaho materiale in ... in potem je nekdo ki ima diplomo takoj dva jurja več za dobit al kako? pa čeravno vse narobe dela. sem bil pri navtikih, ja so konštrukterji zrisal barko, da je bila na polovico okropgla, na drugo pa kockasta. . pa plače hotel.

  • Zdravapametnadopustu 09:44 04.julij 2022.

    LAhko je sindikatom samo zahtevati, saj dejansko ne ustvarjajo nič, ampak samo izsiljujejo.

    • mph2 10:03 04.julij 2022.

      Kaj ne poveš. Brez sindikatov bi še vedno živeli v srednjeveškem kapitalizmu iz začetkov. Če je pa gospodarstvo nesposobno ustvarjat presežke, se je pa potrebno obrnit na njih, mar ne. Ali je rešitev, ki jo naši kapitalisti ponujajo, da naj ...prikaži več bomo vsi lačni? To je izredna prilika, da vsi ti silni podjetniki in ekonomisti končno začnejo malo migat.

  • jakec42 09:05 04.julij 2022.

    Ja birokracija rabi velike plače in velike regrese,ke so na POLNO zaposleni!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.