Slovenija
77 ogledov

"Sistemska" strokovna napaka zdravnika?

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • feferon 12:01 14.december 2012.

    Veliko je takih dr. ,ki vidijo v tem poslu samo biznis, niso pa z dušo zraven...

  • mb 08:02 14.december 2012.

    to je žal klasika v Sloveniji. očitno obstaja neka zblojena doktrina ali pa zdravniki-porodničarji niso dovolj usposobljeni za svoje delo. V nemčiji, avstriji itd ( po katerih se vedno dasi vzgledujemo ) v primeru možnosti najmanših zapletov ponudijo carski ...prikaži veči rez. In zato smo mi šli v avstrijo, kjer so opravili carsi rez - naši pa se nekak niso mogli odločiti , čeprav je otrok ležav v maternici obrnjen tako, da niti teoretično ne bi mogel po naravni poti ven. Verjetno bi umrla mati in otrok. To je naše zdravstvo. kot pred 300 leti.Carski rez pa je znan že od kraljice Viktorije....Skrajen čas je, da naše zdravstvo začne uporbljati standarde razvite evrope ne pa standarde severne koreje

  • Kika 12:25 14.december 2012.

    Meni je prav žal dr. Likarja - pred 10. meseci je bil tudi moj porodničar in lahko ga le pohvalim. Porod se je po dobrih šestih urah ustavil, zato so izvedli nujni carski rez - brez debate, brez težav. Moj ...prikaži več sin nima nikakršnih posledic dolgega napornega poroda in carskega reza. za kar je odgovoren prav dr. Likar. Žal mi je za starše, ki niso imeli te sreče, a dr. Likar je zame odličen porodničar! In enako so trdile tudi ostale mamice, ki so bile istočasno v porodnišnici, vse so bile z obravnavo izredno zadovoljne. Zdaj pa presodite sami, če je zgodba res tako črna!

  • mph 13:07 14.december 2012.

    Vse kar vem, je to, da je redko katera branža tako solidarna pri vsemu, tudi pri prikrivanju napak, kot zdravniška. Tudi, ko se njim ali sorodnikom kaj zgodi.Je pa vsekakor prav slišati več strani, kot se je oglasila spodaj ...prikaži več Kika, preden se da dokončno oceno.

  • seenamojca 13:39 14.december 2012.

    Povsem jasno je, da večino porodov (in CR) še vedno pravilno naredi. Gre za tiste, pri katerih gre kaj narobe. Potem je pa odvisno od zdravnika, ali gre narobe pri enem na sto porodov ali enem na tisoč ali še ...prikaži več bolj redko. Če ta številka pri enem zdravniku izstopa, je treba ukrepati. Čim prej. Da gre lahko tudi najboljšim kdaj vse narobe, je res; prav tako je pa res, da tudi najslabši veliko večino otrok na svet spravijo bp.

  • wingspan15 13:40 14.december 2012.

    za starše, ki imajo zaradi malomarnosti navedenega zdravnika prizadetega otroka, je ta zgodba še kako črna. Mogoče se je pa iz napak v preteklosti nekaj naučil. Vendar sem še vedno mnenja, da bi moral za napako kazensko odgovarjati.

  • Kika 14:29 14.december 2012.

    Se strinjam s seenomojco - ko gremo k zdravniku, si kar nekako predstavljamo, da so čudežni in imajo magične moči. Za božjo voljo, tudi oni so ljudje, in delajo napake. Včasih se zgodi tudi kaj nepredvidenega, na kar morda zdravnik ...prikaži večk nima niti veliko vpliva, a prepozno opazi - naj gre v zapor za to? Ja, naj se mu izreče opomin, naj se ga pošlje na dodatno usposabljanje, vendar vsak dan porodi nešteto otrok, zdravih, lepih in srečnih! Nadzor ja, super, tudi nadzor mora biti, vendar mislim, da "pošrek" pribijanje na križ ne sodi v zdravstvo. Več kot bo dobrih zdravnikov obsojenih in pribitih na križ, manj jih bo hotelo delati - na našo škodo, ne svojo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.