Pod streho /pod-streho/varcna-hisa
21338 ogledov

Skurilo mu je toplotno črpalko, kdo bo plačal škodo

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • thec 09:35 28.oktober 2024.

    Če je crknila elektronika, je v veliki večini primerov možno ugotoviti vzrok okvare. Seveda ne govorim na pamet, saj sem takšno analizo že dostikrat opravil, ker je pač elektronika moj poklic. Ni pa nujno, da je za okvaro kriv izpad, ...prikaži več možno je, da bi do enake okvare prišlo pri prvi prekinitvi topl. črpalke iz napajanja, torej tudi, če bi uporabnik sam izvlekel vtikač ali izklopil varovalko. Možnih je torej več scenarijev, dejansko stanje pa se da ugotoviti le s pregledom sklopa v okvari.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 13:16 28.oktober 2024.

      Pač daš vmes prenapetostno zaščito..

  • h4ck3r 09:36 28.oktober 2024.

    Torej sedaj elektro pričakuje, da so starejši občani ali sposobni si ustvariti online račun za potrebe obveščanj, spremljati dnevno spletno stran ali pa celi dan poslušati radio? Ne rečem, da je to sprejemljivo za mlajšo populacijo oz. vse pod 50 ...prikaži več recimo. Pa še ti imamo težave...npr. jaz se ne morem prijaviti ker ali ima distributer ali pa dobavitelj napačne podatke o tovarniški številki števca.

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 13:14 28.oktober 2024.

      Vpisati moraš odjemno mesto, ki ni isto kot št. števca... Rubrika kamor to številko vpišeš ima več kvadratkov, kot je številk, če te to zmede..Preglej tudi bolj droben tisk na računu :)

    • h4ck3r 13:52 28.oktober 2024.

      Hmm no o tem ti govorim...na Elektro Maribor imajo npr. pogoj za vpis ta dva podatka : "Enotni identifikator - Vaša številka merilnega mesta, ki se prične z 4-" in pa "Tovarniška številka števca:" oba naj bi bila na računu. ...prikaži več Merilno mesto je pravo o tem sem prepričan, za števec pa predvidevam, da je mišljena GSRN številka. Saj je to edini še možen podatek, ki je na računu. A glej ga zlomka, obvestilo je "Enotni identifikator in tovarniška številka števca se ne ujemata." :-)

  • matermila 11:06 28.oktober 2024.

    Po oceni vseh zgoraj naštetih pogojev, boste ostali z dolgim nosom, torej boste račun za popravilo plačali sami. Pa naj mi še nekdo govori o samooskrbi.

  • zdrej 10:05 28.oktober 2024.

    A za zaščito, ki v osnovi ni potrebna, pa pošljemo račun na elektro vzdrževalca ali tistega ki računa? Recimo parUPS-ov itd?

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:03 28.oktober 2024.

    Kot da je toplotna črpalka pa popolna,vse se pokvari in če je ta del slab ga izpad elektrike pokvari,nič novega ,enako je z računalniki,TV-ji in vsemi aparati v hiši.Kolikokrat je izpad elektrike zaradi vremena ,kot da to pa ni krivo ...prikaži več in se nabere .Seveda je zoprna reč in košta te,ampak iskat krivca da ti poravna popravilo je pa čist brez veze,zato pa obstajajo zavarovanja in le tako dobiš nazaj,pa še to ni za ziher.

    • rd2dmk2 07:13 28.oktober 2024.

      Nick- tudi če imaš zavarovano, ne boš dobil v tem primeru NIč.kajti zavarovalnica bo jasno pokazala na krivca. to je enako kot da si vozil pijan, pa lahk imaš trikrat kasko.

    • Avatar NickMason
      NickMason 07:17 28.oktober 2024.

      Saj vem ,TV in še kasneje PC mi crknil,pa sem dobil nazaj sredinec ,Tako da hišo samo imam zavarovano ,glede strele in požara,vsaj toliko da nekako preživim,če že ostanem brez vsega,vse ostalo kar pričakuješ da boš dobil so samo lepe ...prikaži več besede ki ti jih agent naloži.

    • matermila 11:14 28.oktober 2024.

      Nebi se ravno strinjal v celoti. Hišo in vso opremo imam zavarovano na novo stanje. Leta 17 se je v hčerinem stanovanju samodejno vžgal elektro podaljšek, ki je bil skrit ob kavču, ko v stanovanju ni bilo nikogar. Ko je ...prikaži več prišlo do izpada elektrike, sem pregledal hišo in v tem stanovanju je že kar konkretno gorel kavč, leseni pod, stopniščna lesena ograja, TV je zvilo od vročine, lap top je bil zanič. Gasilci so zadevo pogasili in za vsak slučaj s sekiro odstranili še stropne gips plošče,

    • matermila 11:19 28.oktober 2024.

      da so pod streho izmerili temperaturo. Agent, ki je prišel čez par dni je nekaj skakl z metrom, meril zažgan pod, pa strop, TV je kao bil star LCD, kavč je bil star itd. Ko sem mu pokazal pogodbo, da ...prikaži več je vse zavarovano na novo stanje, se je malo zamislil, me vprašal, če bom v lastni režiji popravljal in plačali so vse do centa po predračunih, ki sem jih dobil od obrtnikov, delal pa sem sam, kupil nov LCD, nov lap top v približnem cenovnem razredu. Je pa res, da je zavarovanje kar drago

  • rd2dmk2 07:16 28.oktober 2024.

    kot prvo ne se izgovarjat da ni so vedeli za preklop . vsako izklapljanje omrežja mora biti najavljeno, pa ne zaradi toplotne črpalke enag zmrznjenca. jest osebno pri vsakem obvestilu podisi lektra lai vododvda izključim glavne varovalke in zaprev glavni ...prikaži več ventil. potem pa čakam. hec je da velikokrat ob vklopu vode se v ceveh znajde zrak in je prtisk ohoho. pri vklopu elektrike pa pride do nihanja, kajti takrat se vključi vse živo. in napetost zaniha in potem poka, a ne ?

  • milan654 12:03 28.oktober 2024.

    česumu namestili novo električno omarico kakšno moč imajo varovalke somu dali če bi imev močnejše varovalke se to ne bismelo zgoditi če je toplotna črpalka močnejša od varovalk moranamestiti močnejše varovalke

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 08:01 28.oktober 2024.

    Ponavadi , če je pravilno narejeno vrže ven varovalko pri vsaki obremenitvi . Izjema je lahko samo udar strele in nič drugega.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.