Slovenija
9829 ogledov

Slabovidni 88-letnici spisali 104 evre globe, ker je poslušala zvočno knjigo

Komentarjev 35
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 18:44 24.oktober 2025.

ja no , ko se iz avta sliši na 10 km lepa brena pa to nikomur nič ne dela težav. ja no sine se je izprsil in kupil mamici tehnics CD in verstarker pa ene bang and olufsen zvočnike, da ...prikaži več se bo ja dobro slišalo..namest da bi nabavil senheizerce.

• Toma 17:34 24.oktober 2025.

Obvezno bi morali vpeljati meritve glasnosti! Tudi za hitrost avtomobilov ne zadostuje videno temveč izmerjeno!

ADImavasrad 19:58 24.oktober 2025.

Po tej logiki je treba prepovedat ves rompompom v centru zokistana. Tisto je šele šunder. Sliši se ga par kilometrov daleč. Kaj ne bo potem motilo nekoga, ki stanuje tam zraven. Upam, da se pritoži in v primeru, da policija ...prikaži več ne bo ukrepala, zadevo prijavi na GPU. Mogoče se bom pa jaz pritožil, ker me cerkveni zvonci motijo pri počitku, ko mi nabijajo v nedeljo zjutraj. JBG, ali delamo šunder vsi, ali pa nobeden.

• mina6 22:03 24.oktober 2025.

Zvonovi so bili tam pred tabo. Nihče od cerkvenih te ni silil, da se naseliš v bližini zvonov.

ADImavasrad 22:58 24.oktober 2025.

Boli me kurac. Zakon ne govori o tem, kdo je bil kje prej. Kaj ti ni jasno? Po tvoji logiki lahko jaz sosedo vsak dan razveseljujem z Anthraxi na mojih 2x250 w, ker se je naselila sem za mano? Jebala ...prikaži več te tvoja janševiška logika

• Facja 19:22 24.oktober 2025.

V tem konkretnem primer: solidne slušalke (za tole babico overhead in na kabel) so pod 100€. Ker je slepa pač "buds" ne pridejo v poštev. Tako malo je treba, pa bi bili vsi zadovoljni. Ampak ne, sine je raje nabijal ...prikaži večjal po "facebook-u". Jaz doma poslušam: nabijanje sosedovega cucka, ki ga dva upokojenca ne vozita ven, kričanje spodnjih dveh zveri (dva fanta okoli 8 let, popolnoma nevzgojena) in ene kretene, ki so si iz atrija naredili "vrt" in piknik plac, skoraj vsak dan.

luckyss1 18:24 24.oktober 2025.

Tale članek je tipičen primer kako zlahka se zmanipulira butaste ovce, ki trenutno padajo v nezavest ob zgražanju nad policistoma...Ampak sta policista ravnala popolnoma pravilno, kazen sta itak napisala šele po dveh opozorilih.Kaj pa če imam malega otroka, ki ne ...prikaži več more zaspati ker starka "na full " posluša svoje zvočne knjige...Krivec je tu zgolj sin, ki bi lahko starki priskrbel slušalke..Ampak ovce zagovedene pač reagirate kolikor vam dovolijo omejeni možgani.Torej ne mislite, ampak le blejite

• popokatopetl 19:21 24.oktober 2025.

Ključni problem je da o temi ki zelo očitno povzroča konflikte nikjer ni definirano kaj je sprejemljivo in kaj ne. Ljudje nikoli ne živimo povsem brezšumno.

mahatma2 00:59 25.oktober 2025.

Tole postaja že prav pošteno groteskno. Tudi če je motila nikakor ni upravičena denarna kazen. najprej naj bi bilo opozorilo , nato pa primerne slušalke in koza cela volk sit.Sicer pa ta sosed je za moje pojme navaden prepotetnež, ker ...prikaži več , če je bilo moteče naj bi se prej poizkusil pogovoriti , ne pa klicat policijo. če se ljudje pogovarjajo se tudi lahko kaj dogovorijo. Policija je zadnja opcija , sploh pa pri tako stari gospe, ki si zasluži razumevanje in spoštovanje.

• bobubob 18:02 24.oktober 2025.

Včasih si kdo privošči na račun sosedov tak hrup, da meritev sploh ni treba izvesti. Zdrava pamet. Namesto da pljuvate po policiji, ki je prišla in celo spisala globo, bi lahko svetovali podobnim motilcem javnega reda in miru - slušalke. ...prikaži več. Pa naj bodo stari ali pa mladi. Bi veljalo kaj takega tudi za npr. potnike LPP. Posebej one iz drugačnih okolij, katerim ni očitno še nihče pojasnil, da se pač v množici ne smejo obnašati kot pastir na pašniku..

ADImavasrad 00:22 25.oktober 2025.

v resnici je zakon tako bedasto napisan, da so poličniki morali napisati kazen. Dejansko zakon razlikuje 2 kategoriji subjektov: ene z dovoljenjem za delanje šundra, kamor spadajo organizatorji vseh moznih veselic, cerkev in se kdo. Ti lahko nabijajo po mili ...prikaži več volji pa če šipe ven meče. Na drugi strani smo pa vsi ostali, ljubitelji svakojake muzike, ki jih sosed lahko zajebava po mili volji, ker mu ni všeč tvoj okus za glasbo. Delanje šundra s stroji je tu izvzeto,ker gre za drugo sredstvo, če...

ADImavasrad 00:26 25.oktober 2025.

... prav razumem. Prepovedano je torej igranje klavirja, lahko pa doma vadim in komponiram industrial. Vsi ljubitelji glasbe, vadite torej komade benda Test Department, Skinny Puppy....

• francek 17:32 24.oktober 2025.

Predvidevam, da to lahko stori samo prasec.

• bobubob 18:05 24.oktober 2025.

Prasec? Tisti, ki se obnaša kot da je na svetu sam ali tisti, ki meni, da mu takega egoističnega obnašanja ni potrebno prenašati?

• SlavkoKrizman 18:13 24.oktober 2025.

bob: A poslušanje knjige slabovidne osebe je pa sedaj največji problem? Upam, da oslepiš in oglušiš v naslednjem tednu.

• pravičnik77 19:10 24.oktober 2025.

mogoče ne največji, je pa takrat očitno bil eden od problemov prijavitelja.

• SlavkoKrizman 19:25 24.oktober 2025.

Ja pravičnik, je bil eden od problemov prepotentnega dreka ja,,,

• Kmodri_ 17:29 24.oktober 2025.

Jezus! Obvezno naj se pritoži!

Leon 18:52 24.oktober 2025.

Kazen je zapisana v KZ -1 ,torej je policija ravnala prav ! Problem je ker policija ne preganja kršiteljev ,ki povzročajo škodo družbi in uničujejo okolje .

• pravičnik77 19:06 24.oktober 2025.

v Zakonu o varstvu javnega reda in miru, (ZJRM-1), 8. člen

• Kmodri_ 19:44 24.oktober 2025.

Mater vola! A ste brez empatije!? Gospa je že tako hendekipirana....slabovidnost je zagotovo olajševalna okoliščina!

• dare326 20:30 24.oktober 2025.

Brez meritev ni kazni, ker gre za subjektivno oceno čez palec. Če je poslušala na sobni jakosti, je ne bi smeli oglobiti.

• Kmodri_ 22:13 24.oktober 2025.

Je tako! Odlična pripomba!

ADImavasrad 00:01 25.oktober 2025.

Leon, spet kozlarije klatiš. Ne gre za kd, ampak za prekršek zoper jrm (če že), zato to nima kaj iskati v kz

luckyss1 17:34 24.oktober 2025.

Jebi ga, če je šlo za preglasno, je pač preglasno in ni važno ali si star 9 ali 90 let.. Sin pa namesto, da se zgraža, naj ji kupi slušalke...Banda, samo jamrali bi..

• RAJKO 18:22 24.oktober 2025.

Ritoliznik te ni nič sram ?

• popokatopetl 19:24 24.oktober 2025.

Kako pa ti lahko veš da je bilo res preglasno in da ni bil sosed preobčutljiva snežinka? Iz napisanega se tega ne da ugotovit.

• Ender3 20:25 24.oktober 2025.

RAJKO dobivaš inspiracije od Janševih ritoliznikov v DZ..Samo njim je ta regija zanimiva. Primitivnost imate v genih..

• mina6 22:05 24.oktober 2025.

End, maljavec in lizanje riti so s tvojega področja.

• RAJKO 18:22 24.oktober 2025.

To je Golobova policija. FAŠIZEM

Leon 18:55 24.oktober 2025.

Fašizem izhaja iz 20.let prejšnjega stoletja in so ga povzeli narodni izdajalci v Sloveniji .

• Facja 19:25 24.oktober 2025.

Tako je, posebej so znani belogardisti in domobranci. Med slednjimi je še posebej ugajal oče Janeza Janše. (ki je prisegal pred vsemogočnim bogom in Führerjem).

• Ender3 20:27 24.oktober 2025.

Rajko veš toliko o fašizmu kot krava o sedlu..

• mina6 22:10 24.oktober 2025.

Fašizem je levaštvo = socializem s primesjo nacionalnih vplivov.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.