Slovenija
26 ogledov

Slovenci med najbolj črnimi

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • speris 00:44 25.marec 2014.

    Jah seveda je tako. Pri nas ce hoces odpret podjetje mores najprej na crno zasluzit dovolj denarja da lahko pokrijes stroske podjetja, namrec takoj ko odpres podjetje imas toliko stroskov kot nikjer na svetu. Drzava prijazna podjetnikom je tale Slovenija...

  • mkmorfius 23:05 24.marec 2014.

    Mal sem zmeden:"Lani je tako 22 odstotkov Slovencev kupilo blago ali plačalo storitve, povezane z delom na črno, [b]kar je dvakrat več od evropskega povprečja[/b]""Slovenci v enem letu za nakupe brez računa porabimo povprečno 150 evrov, ...prikaži več, [b]kar je 50 evrov manj kot je evropsko povprečje.[/b]"Kaj je zdaj? Prvo ali drugo?

  • allstarr111 22:39 24.marec 2014.

    Ne obstaja delo na črno, obstaja samo delo za katerega tisti ki ga opravi ne izda računa in država ne dobi svojega. Je pa hec da ko lokalni vunbacitelj obrca lokalnega uspešnega gostinca in zahteva tki. varščino (ga bo ščitil ...prikaži večl pred ostalimi ki hočejo početi enako) bo šel v zapor zaradi izsiljevanja. Ko pa to počne država pa je to boj proti sivi ekonomiji. Ampak še vedno ga država ne bo zaščitila pred vunbaciteljem :) Fora je tu da je vunbacitelj konkurenca državi. No pa še o prispevkih, ki so enormni napram kar lahko nek mehanik zasluži, ko plača vse prispevke in dajatve ter materijal, mu ostane ŠIT s katerim ne bo preživel.Pri nas je v bistvu edino zagotovilo da boš preživel, da delaš v javni upravi, ni važno kaj, le da si pri koritu, ampak to korito se bo kmalu sesedlo samo vase, na žalost ampak je res.

  • vest 06:55 25.marec 2014.

    Večina teh, ki dela na črno bi raje šla v kino ali kaj podobnega, vendar mora vsaj nekaj zaslužiti da lahko preživi mesec (z velikim rizikom, da plačia ne bo). Nekateri od teh so celo zaposleni v privatnih firmah katerih ...prikaži več lastnik se lepo izživlja nad njimi z neizplačevanjem rednih plač - država pa nič. Država bi morala izboljšati plačilno disciplino (predvsem svojo) in bi s tem dejansko privabili tuje investitorje - nova delovna mesta ter posledično vse manj dela na črno. Pri pobranih davkih pa bi bilo potrebno bolj smotrno trošenje le-teh.

  • dragec 07:57 25.marec 2014.

    JEBIGA, KO PREDSTAVNIK OBLASTI PLAČUJE ČISTILKO NA ROKO

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.